Bananenmuffins met pecan crumble

bananenmuffins met pecan crumble

Op zondagnamiddag krijg ik altijd de bakmicroben. Tegenwoordig probeer ik mijn zoete gerechtjes gezonder te maken door bijvoorbeeld meel te gebruiken van noten of haver (amandelmeel, havermeel, kokosmeel) ipv patisseriebloem. Ook gewone witte suiker probeer ik te vervangen door agavesiroop, kokosbloesemsuiker of honing. En in plaats van boter of margarine te gebruiken, werk ik vaak met kokosolie of bananen. En door deze nieuwe gezondere bakmethode zijn volgende heerlijke muffins tot stand gekomen.

bananenmuffins met pecan crumble
Aangezien een groot deel van de bevolking ook deze nieuwe bakmethodes aan het ontdekken is, beginnen de belangrijkste supermarkten in ons land ook deze gezondere bakproducten te verkopen.
*Amandelmeel / poeder en Agavesiroop vind je bij Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en Colruyt.
*Kokosbloesemsuiker kokosolie vind je bij Albert Heijn en Delhaize
Speciale melen koop ik steeds online bij www.pit-pit.com, hier kan je ook amandelmeel, agavesiroop, kokosolie en kokosbloesemsuiker kopen.

bananenmuffins met pecan crumble

Ingrediënten Muffins (ongeveer 12 muffins)

  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 2el kokosolie
  • 65gr havermeel (dit kan je ook zelf maken door havermout fijn te malen/blenden)
  • 32gr amandelmeel
  • 60ml melk (ik gebruikte Alpro Amandelmelk)
  • 1tl baksoda
  • Vanille extract (enkele druppeltjes)
  • 3el honing
  • 1/2 tl kaneel
  • snuifje zout
  • Optioneel > chocoladedruppels

Ingrediënten Pecan crumble

  • 50gr pecannoten
  • 2el honing
  • 1tl kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in met een beetje olie. Of vul de vorm met papieren muffinvormpjes.

Begin met de crumble te maken. Doe in een blender de noten, honing en kaneel. Mix dit tot een crumble. Zet even opzij.

Meng de havermeel met het amandelmeel, baksoda, zout en kaneel.
Mix de rijpe bananen met de melk tot een papje.

bananenmuffins met pecan crumble
bananenpapje

Meng de kokosolie met de honing en vanille extract in een ruime mengkom (of in je keukenrobot/machine).
Mix nu een voor een de eieren hierbij.
Voeg rustig het meelmengsel toe en blijf mixen.
Voeg nu het bananenpapje toe en mix nog even zodat alles goed is gemengd.
Lepel op het laatste met de hand de chocoladedruppels onder het deeg.

Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Schep steeds goed onderaan in de deegkom omdat de chocoladedruppels vlug naar de bodem zakken.
Werk de muffins af met het crumble mengsel.

bananenmuffins met pecan crumble
werk de muffins af met het crumble mengsel

Zet de muffins in de oven en bak ongeveer 20 a 25min tot ze goudbruin zijn. Check eerst met een sateprikker of de muffins gaar zijn (er mag niets meer aan de prikker plakken).

Haal uit de oven en laat de muffins afkoelen op een rooster.

En smullen maar !!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.