3x zomerse crostini

crostinis-carrefour

“Great people, fantastic location and amazing food” … ik kan geen betere samenvatting vinden voor de BBQ avond van Carrefour eind vorige maand.
Na 2h45 in de auto te hebben gezeten, van file tot file en ook even een onnodige citytour doorheen onze hoofdstad kwamen we eindelijk aan op de locatie nl. Viltattitude in Ukkel. Mijn moeder en ik waren al onder de indruk van de villa en toen hadden we de tuin nog niet gezien … We waanden ons eerder in de Ardennen dan in het drukke Brussel met al dat groen rondom ons.

BBQ event 2

Bij deze fantastische locatie met andere gepassioneerde foodbloggers hoort natuurlijk “amazing food”, daarvoor zorgde de “BBQ king” bij uitstek Peter De Clercq. Geen bergen bijna zwartgeblakerd vlees met een kuip aardappelsla en koude groenten zoals wij een BBQ houden.
Integendeel zelfs, het werd een gastronomisch BBQ menu van hapje tot dessert … 4 verschillende hapjes waaronder gerookte forel, gegrilde gamba’s, trio van bruschetta en gegrilde tongrolletjes … als voorgerecht een brochette van zalm op een seizoenslaatje en carpaccio van tomaat … het hoofdgerecht bestond uit Mechelse Koekoek op Breughelse wijze gerookt op een blikje bier … en als dessert gemarineerde warme ananas met sabayon van Oude Kriek.
Met een buikje vol, een hoofd vol inspiratie en een Carrefour goodiebag trokken we voldaan terug naar huis.

BBQ event

Vorige week kreeg ik van het PR-bureau Walkie Talkie, die het event hadden georganiseerd, het receptuur van alle gerechtjes die we voorgeschoteld hebben gekregen + een wedstrijd die inhoudt om mijn favoriet Carrefour-product in beeld te brengen met ofwel eentje uit de gekregen goodiebag of eentje vanuit het receptuur.
Dat kiezen en knopen doorhakken niet echt mijn “dada” is, is weer eens gebleken bij deze wedstrijd … de keuze was gewoon te groot en met elk product kon ik wel iets leuk bedenken … koekjes, vinaigrette, gamba’s, krieken, zalm …
De keuze is uiteindelijk gevallen op een baguette waarmee ik lekker simpele crostini’s kon maken, het ideale hapje voor een warme zwoele zomeravond zoals vorige week.
crostinis-carrefour_2

Gedreven door al het heerlijke die de zomer ons kan bieden, heb ik 3 heerlijke en vooral heel simpele crostini’s gemaakt … eentje met de combinatie geitenkaas en perzik afgewerkt met honing … eentje met een smeuige erwtenpuree en ei  … en eentje met tomaat en oregano

crostinis-carrefour

crostinis-carrefour

crostinis-carrefourKennen jullie trouwen de nieuwe en super handige service Carrefour Drive al? Je bestelt je boodschappen online via de link http://drive.be/nl/edito/1643461 , Carrefour zet de bestelling klaar op het uur en dag die door jouw werd gekozen, je rijdt op het gekozen tijdstip naar het afhaalpunt en een medewerker van Carrefour laadt je boodschappen in. De betaling gebeurd ook bij het afhalen.

Ingrediënten crostini met geitenkaas & perzik

  • 150gr geitenkaas
  • 100gr roomkaas
  • 1 perzik
  • Blaadjes basilicum
  • Honing

Ingrediënten crostini met ei en erwtenpuree

  • 6 eieren
  • 200gr doperwten (vers of diepvries)
  • 2el room
  • 1el boter
  • 2 lente-uitjes
  • Dille
  • Peper en zout

Ingrediënten crostini met tomaat en oregano

  • 250 a 300gr kerstomaatjes
  • 1kl gedroogde oregano
  • 1el honing
  • 2el olijfolie
  • 2el balsamico azijn
  • Peper en zout
  • Feta
  • Blaadjes basilicum

Extra > 1 a 2 baguettes

Bereidingswijze

Voor de crostini’s zelf, snij de baguette in sneetjes.Smeer aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
Rooster ze in een grillpan of onder de ovengrill of op de BBQ.

Voor de crostini met met geitenkaas en perzik >
Meng de geitenkaas met de roomkaas. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Snij de perzik in schijfjes. Hak de basilicum fijn.
Smeer het mengsel van roomkaas en geitenkaas op enkele stukjes geroosterde crostini. Beleg elke crostini met een schijfje perzik. Strooi hierover de fijngehakte basilicum en werk af met een beetje honing.

Voor de crostini met erwtenpuree en ei >
Blancheer de erwten, giet af en spoel met koud water.
Doe de erwten in een blender samen met 1el boter en 2el room. Mix tot een puree. Breng op smaak met peper en zout (en eventueel citroensap). Laat de puree een beetje afkoelen.
Hak de lente-uitjes fijn.
Kook intussen de eieren ongeveer 6 a 7min. Spoel onder koud water, pel de eieren en snij in de helft (of eventueel in  4 kwarten).
Besmeer enkele geroosterde crostini’s met de erwtenpuree, strooi hierover een beetje fijngehakte lente-ui, enkele takjes dille en leg hierop een stukje ei.

Voor de crostini met tomaat en oregano >
Verwijder de pitjes van de kerstomaatjes en snij in kleine blokjes.
Meng de blokjes tomaat met de gedroogde tomaat, honing, balsamico azijn, olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Schep dit mengsel van tomaat op de geroosterde crostini’s, verkruimel hierover een beetje feta en werk af met een blaadje basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.