Gisteren toonde ik jullie hoe je gemakkelijk en snel zelf pesto kan maken. Vandaag gaan we deze Italiaanse saus gebruiken in een heerlijke, simpele pasta met kip. Deze pasta is ideaal na een drukke werkdag en je hebt helemaal geen zin meer om nog lang te moeten koken.
Ingrediënten
- 4 a 5 el pesto (zie recept)
- 2 grote kipfilets
- 350gr pasta (ik gebruikte spirelli)
- 2 handjes pijnboompitten
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Snij de kipfilets in kleine stukjes en kruid met peper en zout.
Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip goudbruin.
Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
Verhit nog een pan zonder olijfolie en rooster hierin de pijnboompitten. Schud op tijd met de pan om aanbranding te vermijden.
En nu gaan we alles mengen. Voeg naar smaak enkele lepels (ik gebruikte 4 a 5 el) zelfgemaakte pesto toe aan de pasta, de gebakken stukjes kip en de geroosterde pijnboompitten.
Kruid met peper en zout naar smaak
Laat het smaken!!!
2 zaken die ik ongelooflijk lekker vind!
ga het dus eens uitproberen!