Quinoa salade met kers & abrikoos

quinoa salade met kers en abrikoos

Wat een heerlijk weer was het vorige week. Niet te warm of te koud, nog geen vervelende wespen die mij lastigvallen … perfect terrasjesweer voor ons :-).
Bij dat heerlijke terrasjesweer hoort natuurlijk ook een zomers gerechtje en ik heb het mezelf lekker gemakkelijk gemaakt, niet enkel door simpele ingredienten te kiezen maar ook door genoeg te maken voor 2 dagen.

quinoa salade met kers en abrikoos

Deze salade met quinoa leent zich namelijk perfect als vegetarisch hoofdgerecht maar ook als bijgerecht bij een BBQ bijvoorbeeld. Door de toevoeging van kers, abrikoos en munt tover je lekker de zomer op je bord.

quinoa salade met kers en abrikoos

Ingrediënten (4 personen)

  • 350gr quinoa
  • 2 abrikozen
  • 200gr ontpitte kersen
  • enkele blaadjes verse munt
  • 2el pistachenoten
  • 1/2 sjalot
  • 3el vers sinaasappelsap
  • 1el azijn
  • Feta
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Bereid de quinoa zoals vermeld op de verpakking en laat helemaal afkoelen.

Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snij in dunne plakjes.
Halveer de kersen, verwijder de pitten.
Hak de sjalot fijn.
Hak de pistaches grof.
Hak de blaadjes munt fijn.

Meng de fijngehakte sjalot met het sinaasappelsap, azijn, 3el azijn en een snuifje zout.
Doe deze dressing bij de afgekoelde quinoa.
Doe hierbij nog het fruit en fijngehakte munt. Meng goed.

Verdeel de salade over de borden en werk af met de fijngehakte pistachenoten en verkruimel hierover nog een beetje feta.

Smakelijk

Tip > Je kan deze salade perfect op voorhand maken en bewaar in de koelkast. De smaken zullen dan nog beter tot hun recht komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.