Een perfect receptje om de week te beginnen … makkelijk, redelijk vlug klaar en voedzaam.
Dit gerechtje is de perfecte manier om bloemkool op een andere manier te eten nl. geroosterd. Ik ben echt verzot op bloemkool, al van kindsaf maar toen at ik het enkel met witte saus. Tegenwoordig maak ik er een lekkere gezonde pizzabodem of couscous van … en in dit gerechtje rooster ik de bloemkool in de oven. Nog nooit eerder had ik mijn lievelingsgroente zo bereid en weet je wat … het was een schot in de roos 🙂
Terwijl de bloemkool in de oven staat, maak je vlug de pesto, kook de pasta en de sugar snaps, even alles mengen en hupsakee klaar. Zulke gerechtjes zijn echte maandaggerechten voor mij + zo’n hele bloemkool is te groot voor 2 personen dus kookte ik wat extra pasta voor 2 dagen dus op dinsdagavond heb je het lekker gemakkelijk 🙂
Ingrediënten (4 personen)
- 1 bloemkool (in roosjes)
- 250gr sugar snaps
- 1 avocado
- 500gr pasta
- Olijfolie
- Chilivlokken (of cayennepeper)
- Zout
- Olijfolie
Ingrediënten Basilicum-Walnoot pesto
- 125gr walnoten
- 20gr verse basilicum
- 100gr parmezaanse kaas
- 2el citroensap
- 80ml olijfolie
- 80ml water
- Zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat, overgiet met een goede scheut olijfolie. Kruid met zout en chilivlokken (of peper)
Rooster de bloemkool ongeveer 25-30min in de oven tot ze mooi goudbruin gaar zijn.
Hussel tijdens het bakken regelmatig door de bloemkool.
Terwijl de bloemkool in de oven staat, kan je de sugar snaps gaar koken in licht gezouten water, giet af en spoel met koud water.
Maak de pesto door alle ingredienten in een blender te doen en mix glad. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie of water bij de pesto om gladder te krijgen.
Kook de pasta gaar, giet af. Doe de pasta terug in de kookpot en schep hierbij de pesto. Meng goed.
Serveer de pasta met de geroosterde bloemkool, sugar snaps en blokjes avocado. Werk eventueel nog af met wat extra Parmezaanse kaas.
Smakelijk!