Uitgetest : Xavie’s Granovie

Xavies

Een tweetal weken geleden stond de postbode hier weer voor de deur met een pakje … het blijft toch leuk om pakjes te krijgen he 🙂
Het was geen pakje van Zalando, ook geen pakje van Bol.com … nee het was een lekker pakje gevuld met 3 zakjes granola van “Xavies Granovie”.

Xavies

Xavie had mij gecontacteerd met de vraag of ik geen blogspot wilde schrijven over haar bedrijfje. Daar moest ik geen 5 seconden over nadenken, ik vind het altijd een hele eer dat mensen mij dat vragen maar ook het verhaal van Xavie vind ik heel bewonderenswaardig en motiverend voor iedereen die ook met het idee speelt om van je hobby je (bij)beroep te maken.

Xavies

Xavie is jonge ambitieuze vrouw met een passie voor gezonde voeding en levensstijl.
Enkele jaren geleden zei ze bye bye tegen haar vertrouwelijke ontbijt van een “boke met choco” en is ze zelf granola beginnen maken. Helemaal herboren door haar gezonde levensstijl en haar nieuwe ontbijtje met granola,wilde ze ook vrienden en familie overtuigen om gezonder te ontbijten en leven.
Voor ze het wist, stond ze elke week in haar keukentje granola te bakken voor familie, vrienden, collega’s, …
Uiteindelijk heeft ze beslist om van granola bakken haar bijberoep te maken … super toch?
Ondertussen bestaat haar webshop 1 jaar en de granola blijft in trek.

Wat onderscheidt nu de granola van Xavies Granovie van de andere in de supermarkt?
De granola van Xavie is niet alleen super lekker en kraakvers, hij is ook veel gezonder dan degene die je in de supermarkt vindt.
Xavie leeft voor het waarborgen van verse, gezonde, ambachtelijke gemaakte granola waaraan geen additieven, artificiële chemicaliën, kleurstoffen of bewaarmiddelen zijn toegevoegd.
De granola van Xavie bestaat uit zorgvuldig uitgekozen volle granen, pitten, zaden waaraan heerlijke smaakmakers worden toegevoegd. Om haar granola te zoeten, wordt er gebruikt gemaakt van agavesiroop.

Xavies

Xavie’s granovie bestaat in 6 soorten die elk bestaat uit havervlokken en speltvlokken. Elke variëteit wordt aangevuld door smaakvolle extra’s :
*Extra-Seeds bevat ook lijnzaad, zonnebloempitten en sesamzaad
*Nuts-Seeds bevat extra zaden + amandelnoten, hazelnoten en walnoten
*Kokos-Kaneel bevat zonnebloempitten, pompoenpitten, kokos en kaneel
*Amandel-Abrikoos bevat een fruitige toets van gedroogde abrikozen en amandelen
*Nuts-Chocolate bevat extra zaden en noten + heerlijke zwarte chocolade
*Double-Chocolate is een combinatie van noten, kokos, zwarte chocolade en cacao nibs

Xavies

In mijn pakketje zaten de versie Nuts-Seeds, Kokos-Kaneel en Nuts-Chocolade. Als echte “chocaholic” heb ik mij gestort op de “Nuts-Chocolade” en wat was die lekker!! Ik maak zelf ook geregeld granola maar zo lekker krokant krijg ik mijn versie toch niet hoor.
Net zoals Xavie’s ontbijt, ontbijt ik ook bijna dagelijks met een grote kom griekse yoghurt met daarop vers fruit en een paar scheppen granola. Niets zo lekker om je dag te starten met zo’n lekker gezond ontbijt.
MAAR met granola kan je veel meer dan enkel op je yoghurt en vers fruit te strooien … geïnspireerd door de eerste warme zonnestralen verwerkte ik de granola in heerlijk gezonde yoghurt ijsjes en granola-bosbessenmuffins.
Xavies9

Heb je ondertussen ook zin gekregen in de granola van Xavie’s Granovie? Check dan zeker haar webshop om ook je portie aan te schaffen. Je hebt de keuze uit zakjes van 300gr (+/-6,20eur), 500gr (+/-8,30eur) of 1kg (+/-15,50eur). Of een glazen bokaal met 250gr (+/-14,50eur) granola of 500gr (+/-18,50eur).
Handig om te weten, bij aankoop van 5kg krijg je 10% korting.

Xavies

Ingrediënten Yoghurt-Granola ijsjes (ongeveer 4 a 5 ijsjes)

Xavies

  • 280gr griekse yoghurt
  • 250gr rode vruchten (vers of diepvries)
  • 20gr honing + 2el
  • 50ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • +/- 70gr granola

Bereidingswijze Ijsjes

Doe de rode vruchten in een stoofpotje, verhit op middelhoog en laat 10min zachtjes sudderen. Er ontstaat een soort van compote maar het hoeft geen puree te worden er mogen nog zichtbare stukjes bessen te zien zijn.
Haal van het vuur en voeg hierbij 2el honing. Meng goed en laat helemaal afkoelen.

Meng de griekse yoghurt met 20gr honing en de melk.

Schep alvast 2 a 3el yoghurt (per vormpje) in de ijsvormpjes.
Verdeel dan het afgekoelde bessenmengsel over de verschillende vormpjes bovenop de yoghurt.
Strooi daarover 1 a 2el granola en schep daarna de rest van de yoghurt in de vormpjes.

Plaats de vormpjes in de diepvries voor minstens 6h.

Ingrediënten Granola-Bosbessenmuffins (ongeveer 15 stuks)

  • 100gr granola + extra
  • 125gr bloem + extra (ik gebruikte speltbloem)
  • 100gr havermoutXavies
  • 2el lijnzaad
  • 2tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • 25gr Canderel Green rietsuiker & Stevia*
  • 125ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 5el olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
  • vanille essence
  • 2 eieren
  • 360gr appelmoes
  • 200gr blauwe bessen

Bereidingswijze muffins

Vet de muffinbakvormpjes in met een beetje olie.
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de granola, bloem, havermout. lijnzaad, bakpoeder en baking soda in een kom en meng even. Zet opzij.

Doe de suiker, melk, olie, eieren, een beetje vanille essence en appelmoes in een andere ruime mengkom en mix even tot alles goed gemeen is. Schep hierbij het bloemmengsel en meng goed. Het deeg is redelijk lopend.

Doe 1el bloem bij de bosbessen en meng voorzichtig. Doe de bebloemde bosbessen bij het deeg en meng voorzichtig met een spatel.

Verdeel het deeg over de muffinvormpjes. Tip, vul de vormpjes met een ijsschep dan heb je gelijke porties. Strooi over elke muffin nog een beetje granola

Bak de muffins ongeveer 20min in de oven.
Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn. Indien ja, haal uit de oven en laat de muffins volledig afkoelen in de vormpjes.

Ontvorm ze en bewaar de muffins luchtdicht.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.