Rabarbercakejes

rabarbercakejes

Zo nu en dan zit ik denken van wat als ik de reissector helemaal beu ben …
Wat dan? In welke richting ga ik mij dan bewegen …
Het zit al langer in mijn hoofd om ooit iets zelf op te starten zoals een klein gezellig bakkerijtje / koffiezaakje met “cute” zelfgemaakte koekjes, muffins, cupcakes, mini-taartjes, deze rabarbercakejes …
Zolang het maar iets met bakken te maken heeft.
Ik word nu eenmaal happy en zen van bakken, het ideale tijdverdrijf om even alle stress achter mij te laten.

rabarbercakejes

Momenteel zal het dus enkel bij dromen blijven, maar met plezier oefen ik
mijn bakkwaliteiten op familie, vrienden en collega’s šŸ™‚
Mijn laatste bakproject waren deze hele “cute” rabarbercakejes.
De inspiratie heb ik gehaald van een leuke Amerikaanse blog waarbij ik instant verliefd werd op het idee van een rabarbercake en stapelverliefd op het bakvormpje nl. een mini-bundt cakevorm.
Na wat zoeken, had ik deze cakevormpjes gevonden bij Bol.com en de volgende dag waren ze al in mijn bezit :-).
Mijn zenmomentje kon weer beginnen … rabarber snijden, het simpele deeg maken, vormpjes vullen en hop de oven in. Na enkele minuten kwam het heerlijke aroma van de cakejes mij al te gemoed … kwijl kwijl kwijl.
De afkoeltijd is altijd het ergste, je wilt gewoon proeven maar de afwerking moest nog gebeuren nl. het glazuren.
Maar het was het wachten waard, een heerlijk fris cakeje met de zure rabarber en de zoete glazuur … een schot in de roos zowel visueel als in smaak.

rabarbercakejes

rabarbercakejes

Ingrediƫnten cakejes (ongeveer 10 kleine cakjes)

  • 155gr patisseriebloem + 1el
  • 1tl bakpoeder
  • 115gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 100gr suiker
  • 2 eieren
  • 120ml karnemelk
  • 200gr rabarber
  • zeste van 1 citroen
  • Snuifje zout
  • Vanille essence

Ingrediƫnten glazuur

  • 125gr poedersuiker
  • 1el ongezouten boter
  • 1el melk
  • 1el citroensap

Extra > muffinvormpjes of cupcakevormpjes of 1 grote cakevorm

BereidingswijzeĀ Cakejes

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakvormpjes in met een beetje boter.

Was de rabarber en snij in kleine blokjes. Doe hierbij 1el bloem en meng goed. Zet even opzij.

Meng de bloem met het bakpoeder en een snuifje zout. Zet even opzij.

Doe de zachte boter in een mengkom (van je keukenmachine/robot) samen met de suiker en de zeste van citroen. Mix al even glad. Schraap indien nodig de zijkanten los.
Voeg Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n de eieren toe en mix goed tot een mooie gladde massa.
Giet hierbij de karnemelk en enkele druppels vanile essence. Meng nog even.
Voeg nu het bloemmengsel toe en meng goed.
Doe op het laatste de stukjes rabarber bij het deeg en meng goed.

Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul ze niet helemaal met het deeg omdat ze nog een beetje rijzen.
Bak de cakejes ongeveer 20 a 25min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn en wanneer er geen deeg meer plakt aan een sateprikker.

Haal uit de oven en laat de cakejes volledig afkoelen in de vormpjes.
Ontvorm ze pas als ze helemaal zijn afgekoeld zo komen ze er zonder kleerscheuren uit.

rabarbercakejes

Bereidingswijze Glazuur

Smelt de boter.
Doe deze bij de poedersuiker samen met de melk en citroensap.
Meng goed.
Dit is nu een heel dik papje. Je kan er eventueel nog wat citroensap bij doen maar niet te veel anders loopt de glazuur helemaal van je cakje af en het is de bedoeling dat deze op het cakeje blijft plakken.

Lepel een beetje glazuur over de cakejes

Laat de glazuur even uitharden alvorens ze te serveren.

Bewaar de cakejes luchtdicht.

Smullen maar!

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.