Taco’s gevuld met varkenshaasje, komkommer-ananassalsa & chilisaus

Taco's gevuld met varkenshaasje, komkommer-ananassalsa & chilisaus

Taco fiesta deel 2!!!
Het tweede taco receptje op 1 week tijd … Waarom?
1. Taco’s zijn kei lekker
2. Taco’s zijn perfect voor vlugge maaltijden
3. Het is eens iets anders dan de dagdagelijkse aardappelen, boterhammen, pasta of wraps
4. De vulling van een taco is eindeloos
5. Voor 2 personen is 1 pakje tacoschelpen te veel om op 1 dag op te eten dus ideaal om er een tweedaagse van te maken
6. Je waant je instant in Mexico 🙂
Nu is toch iedereen overtuigd van taco’s niet?

Taco's gevuld met varkenshaasje, komkommer-ananassalsa & chilisaus

Ik had 2 super leuke receptjes gevonden als vulling voor taco, eentje met vis en eentje met varkenshaasje. Omdat ik niet kon kiezen, hebben we gewoon een tweedaagse “taco fiesta” gehouden. Uiteindelijk waren beide vullingen even lekker dus deel ik die ook heel graag met jullie.
Vorige week postte ik al de versie voor een taco met kruidige vis, tomatensalsa en avocadosaus. Deze week is het de beurt aan de vlees versie nl. taco’s gevuld met varkenshaasje, komkommer-ananassalsa en chilisaus.

Taco's gevuld met varkenshaasje, komkommer-ananassalsa & chilisaus

Dit receptje kan echt op 30 a 40min op tafel staan, is redelijk voedzaam en zowel klein als groot smullen er van.
Probeer voor de salsa zeker verse ananas te gebruiken dat is nu eenmaal veel lekkerder dan uit blik. De meeste supermarkten verkopen al voorgesneden verse ananas ideaal dus.

Taco's gevuld met varkenshaasje, komkommer-ananassalsa & chilisaus

Ingrediënten varkenshaasje (2 personen)

  • 250gr varkenshaasje
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 jalapeno peper of andere groene peper
  • 1 el vissaus
  • 1el suiker
  • 1el water
  • Zonnebloemolie of arachideolie

Ingrediënten komkommer-ananassalsa

  • 1/2 komkommer
  • 1/4 verse ananas
  • 1/2 rode ui
  • 1el limoensap
  • Zout
  • Optioneel > enkele blaadjes koriander

Ingrediënten chilisaus

  • 3el griekse yoghurt
  • 1kl mayonaise
  • 2el chilisaus (ik koos voor de zoete chilisaus van Albert Heijn)

+ 6 tacoschelpen (of tortillavellen)

Bereidingswijze

Pel de ui en hak fijn.
Snij de komkommer en de ananas in kleine blokjes.
Meng de ui met de komkommer en ananas. Doe hierbij 1el limoensap en eventueel enkele blaadjes koriander. Meng goed en zet in de koelkast.

Snij het varkenshaasje in kleine hapklare blokjes.
Pel de sjalot en look, hak fijn.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van het pepertje en hak fijn.

Verhit een pan met een goede scheut olie.
Fruit hierin even de sjalot, look en pepertje aan. Zet het vuur iets hoger en voeg de blokjes vlees en vissaus toe.
Roerbak tot het vlees mooi bruin rondom is gebakken. Voeg de suiker en water toe, roer even goed en laat 1min zonder roeren bakken zodat de suiker kan karameliseren.
Haal van het vuur. Breng het vlees eventueel nog op smaak met zout.

Maak nu nog vlug het chilisausje door alle ingrediënten goed te mengen.

Vul de tacoschelpen met een beetje komkommer-ananassalsa, schep hierop enkele blokjes vlees en werk af met de chilisaus.

Serveer direct

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.