Ovenschotel met asperges, gnocchi, ham en paprikasaus

gnocchi met asperges ham gnocchi paprikasaus

Druk, stress, frustraties … dat is het dagelijkse liedje geworden van een reisagent sinds de tragische gebeurtenissen van vorige maand. Als er dan ook nog eens staking losbarst, dan komt er ook nog eens woede bij.
Toch doe ik mijn job nog graag hoor :-), maar soms moet een reisagent ook eens kunnen zagen  ipv naar het geklaag te luisteren van onze klanten 😉
Doodop was ik elke avond toen ik mijn pc afsloot, amper nog fut om achter het fornuis te staan koken, opwarmen kon nog net maar daar hield het op.

gnocchi met asperges ham gnocchi paprikasaus

De voorbije maand hebben we daarom echt geleefd op ovenschotels, quiches en pasta gerechtjes … allemaal gerechten die ik makkelijk op voorhand (zelf enkel dagen vooraf of  in het weekend) kon maken om ze ‘s avonds gewoon even op te warmen.
Door al die drukte was ik bijna vergeten dat het aspergeseizoen volle bak is losgebarsten en daar willen we toch volop van genieten. Toch? De recepten met “de parel van het land” zijn eindeloos … Ik had al een lijstje opgemaakt van aspergereceptjes die ik dit jaar zeker wilde maken en deze ovenschotel stond helemaal bovenaan.
Omdat het makkelijk op voorhand klaar te maken is, zonder al te veel werk en geen 101 ingredienten was dit het ideale moment om dit gerechtje op het weekmenu te zetten.
En wat was dit lekker! Met ons tweetjes hebben we die ovenschotel helemaal verorberd.

Je kan de gnocchi zelf maken, dit vergt echter heel veel werk en bijna elke supermarkt heeft tegenwoordig vers gemaakte gnocchi. Het bekende pastamerk El Cecco heeft recent ook gnocchi op de markt gebracht die maar 2min gekookt dient te worden. Ideaal dus + lekker!

gnocchi met asperges ham gnocchi paprikasaus

Ingrediënten ovenschotel (2 personen)

  • 500gr gnocchi
  • 200gr witte asperges
  • 200gr groene asperges
  • 200gr gekookte ham (blokjes)
  • Geraspte kaas

Ingrediënten paprikasaus

  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 200ml groentebouillon
  • 150ml kookroom
  • Olijfolie

Bereidingswijze Paprikasaus

Pel de ui en look. Hak fijn.
Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika. Snij in kleine blokjes.

Verhit een goede scheut olijfolie in een kookpotje.
Fruit hierin de ui, look en blokjes paprika even aan.
Giet hierbij de bouillon en room. Laat ongeveer 15min zachtjes sudderen.
Mix tot een gladde saus.

Bereidingswijze ovenschotel

Verwijder het harde uiteinde van de asperges.
Schil de witte asperges.
Blancheer de asperges ongeveer 5min in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Laat de asperges even uitlekken en snij ze daarna in hapklare stukjes.

Kook de gnocchi max 1min en giet af.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem 1 grote ovenschaal of 2 kleinere schaaltjes.
Meng voorzichtig de stukjes asperges met de ham en gnocchi. Doe in de ovenschaal, giet hierover de saus en werk af met een beetje geraspte kaas.

Bak ongeveer 20 a 25min in den oven zodat er mooi goudbruin korstje ontstaat.

Serveer direct

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.