Skrei met macadamiakorstje

Skrei met macadamiakorstje

Mijn lievelingsvis? Zonder twijfel kabeljauw en sinds kort ook skrei.
Skrei is eigenlijk gewoon een winterkabeljauw šŸ™‚ afkomstig uit Noorwegen.
Het is zelfs zo dat enkel kabeljauw die gevangen wordt voor de Noorse kust, skrei mag genoemd worden.Ā Jaja ik heb mijn huiswerk gemaakt šŸ˜‰
Vorig jaar ben ik voor de eerste keer op de naam skrei gestoten, daarvoor had ik er nog nooit van gehoord.Ā Pas een maand geleden heb ik deze vis voor de eerste maal geproefd en inderdaadĀ de textuur en smaak is identiek aan een gewoon stukje kabeljauw.

Skrei met macadamiakorstje

Met de voorbije feestdagen, stond er op mijn menu een stukje schelvis met daarop een hazelnootkorstje.
Ik droom er nog van zo lekker was het, ook onze gasten waren er dol op. Daarom heb ik nu met hetzelfde idee maar met ietwat andere ingredienten een stukje skrei gemaakt met een macadamiakorstje.
De combinatie macadamia met de parmezaanse kaas en de crunchy panko … HEMELS

Skrei met macadamiakorstje

Bij dit heerlijk stukje vis serveerde ik heel simpel wat pasta met een beetje pesto onder.Ā Een feestelijk gerechtje dat vlug klaar is + je hebt er amper werk aan.

Skrei met macadamiakorstje

IngrediĆ«nten Skrei met macadamiakorstje Ā (voor 4 personen)

  • 4 skrei filets (of kabeljauw of andere witte vis)
  • 50gr (zachte) boter + extra klontje
  • 100gr panko (of paneermeel)
  • 150gr macadamianoten
  • 50gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1el citroensap
  • zeezout

Ingrediƫnten afwerking

  • 300gr orzo pasta
  • pesto (zie recept voor zelfgemaakte pesto)

Bereidingswijze

Smelt het klontje boter in een pan.
Als de boter is gesmolten en ze begint een beetje te “bruisen”, voeg dan de macadamianoten toe.
Bak ze even in de pan tot er een heerlijk notenaroma vrijkomt.
Laat de noten even uitlekken op een keukenpapiertje.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de macadamianoten in een blender en mix tot grove korrels.
Doe de zachte boter, Parmezaanse kaas, 1el citroensap en een snuifje grof zeezout
bij de notenkruimels en mix nog even, zodat alles goed gemengd is.
Roer de panko met een lepel onder dit mengsel van noten en boter.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg hierop de skrei filets.
Verdeel het mengsel van noten en boter over de vis en druk een beetje aan.
Bak de sprei ongeveer 20min (afhankelijk van grootte en dikte) in de oven tot hij gaar is.

Ondertussen kan je de pasta koken en de pesto klaarmaken.
Meng de gekookte pasta met de pesto.
*
Verdeel de pasta over de borden en werk af met de gebakken vis.
Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.