Bladerdeeg taart met blauwe bessen

Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker dessertje? Dan is deze Bladerdeeg taart met blauwe bessen wat je zoekt. Heel eenvoudig om te maken en iedereen zal er van smullen. Lekker krokant bladerdeeg in de vorm van een strudel met een cheesecake vulling en heerlijke blauwe bessen.
Naar recept gaan

Te lekker voor woorden … dat is deze bladerdeeg taart met blauwe bessen! Heerlijk van smaak en zo makkelijk en snel te maken, hier ga je geen neen tegen kunnen zeggen. Dit taartje lijkt hard op een strudel aan de buitenkant. De binnenkant bestaat uit een soort van cheesecake crème op basis van roomkaas en blauwe bessen. De vulling heb je klaar in 5min, dan is het nog even vouwen en plooien en zonder dat je bijna beseft staat ie al in de oven. Super easy om eens in het weekend te maken in combinatie met een lekker koffietje of thee.

TIP! De blauwe bessen kan je perfect gaan vervangen door bijvoorbeeld frambozen of bramen.

Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker dessertje? Dan is deze Bladerdeeg taart met blauwe bessen wat je zoekt. Heel eenvoudig om te maken en iedereen zal er van smullen. Lekker krokant bladerdeeg in de vorm van een strudel met een cheesecake vulling en heerlijke blauwe bessen.

Hoe maken we deze Bladerdeeg taart met blauwe bessen?

Begin met het maken van de vulling. Hiervoor mix je roomkaas, eigeel, vanillesuiker, suiker en zeste van citroen los. Vervolgens voeg je de vanille puddingpoeder toe en mix opnieuw tot je een gladde crème krijgt. Zet dit even opzij.

Rol het bladerdeeg open. Laat het bladerdeeg best op het bijgeleverde bakpapier leggen tijdens het vullen en dichtvouwen. Zo zal je de strudel makkelijker op een bakplaat kunnen schuiven. Schep de roomkaas crème in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Verdeel er de blauwe bessen over.
TIP! Als je in de supermarkt een rechthoekig vel bladerdeeg kan vinden, ga dan hiervoor is iets makkelijker werken. Met een ronde vorm, zal het ook lukken.

Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts dat onbelegd is. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk bovenop de bessen
Wrijf bovenaan nog in met wat losgeklopt ei. Bak de strudel mooi goudbruin in de oven.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. Ik vind de strudel op z’n lekkerste als ie nog wat warm is.

Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker dessertje? Dan is deze Bladerdeeg taart met blauwe bessen wat je zoekt. Heel eenvoudig om te maken en iedereen zal er van smullen. Lekker krokant bladerdeeg in de vorm van een strudel met een cheesecake vulling en heerlijke blauwe bessen.
Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker dessertje? Dan is deze Bladerdeeg taart met blauwe bessen wat je zoekt. Heel eenvoudig om te maken en iedereen zal er van smullen. Lekker krokant bladerdeeg in de vorm van een strudel met een cheesecake vulling en heerlijke blauwe bessen.

Bladerdeeg taart met blauwe bessen

Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker dessertje? Dan is deze Bladerdeeg taart met blauwe bessen wat je zoekt. Heel eenvoudig om te maken en iedereen zal er van smullen. Lekker krokant bladerdeeg in de vorm van een strudel met een cheesecake vulling en heerlijke blauwe bessen.
Gang dessert, gebak
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr roomkaas (type Philadelphia of Monchou)
  • 1 eigeel + 1 ei extra
  • 10 gr vanillesuiker (= 1 zakje)
  • 60 gr suiker
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 20 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 1 vel bladerdeeg (*)
  • 125 gr blauwe bessen

Instructies
 

  • Begin met het maken van de vulling.
    Doe hiervoor de roomkaas, eigeel, vanillesuiker, suiker en zeste van citroen in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde massa. Voeg er het puddingpoeder aan toe en mix opnieuw tot je een gladde crème hebt.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Rol het bladerdeeg open. Laat vooral het bijgeleverde bakpapier aan de onderkant zitten. Ook bij het vullen en dichtvouwen laat je bladerdeeg op het papier liggen zo kan je het makkelijk samen op de bakplaat leggen.
  • Schep de roomkaas crème in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Verdeel de blauwe bessen over de crème. Opgelet! De crème zal ietwat gaan uitlopen, dus doorwerken is de boodschap 😉
    Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk. Schuif de strudel voorzichtig met behulp van het bakpapier op een bakplaat. Wrijf de bovenkant in met het losgeklopt ei.
    Bak de strudel mooi goudbruin in de oven voor zo'n 30 a 35min.
    Haal uit de oven, laat ietwat afkoelen en serveer dan.
    Smakelijk

Notities

(*)indien je een rechthoekig vel bladerdeeg kan vinden, kies hiervoor dat is iets makkelijker werken. Met een ronde vorm lukt het ook
Trefwoord bladerdeeg, blauwe bessen, dessert, gebak, snel dessert, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.