Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone

Deze Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone is makkelijk om te maken, snel klaar, super lekker en ideaal voor iedere gelegenheid. Deze kaastaart wordt gebakken in de oven en is op basis van mascarpone en ricotta. De frisse frambozen en de crumble maken het helemaal af.
Naar recept gaan

Tijd voor nog eens een kaastaart! Deze makkelijk cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone gaan we nog eens in de oven bakken. Ik zeg “nog eens” want meestal ga ik voor een “no bake” versie. Van een gebakken versie ben ik nooit zwaar fan geweest, maar van dit taartje ben ik superfan 😃. De reden waarom ik deze wel zo lekker vind … ik gebruik geen roomkaas, wel ricotta en mascarpone. De textuur is zachter en gewoon veel beter. Dat in combinatie met de frisse frambozen en het “crunchy” “buttery” deeg doen mij smelten en ik zou makkelijk die hele taart naar binnen kunnen spelen 😉.

In de meeste recepten voor cheesecake gaat men koekjes verkruimelen en mengen met gesmolten boter voor de korst. In dit receptje maken we echt een deeg op basis van bloem, suiker en boter. Toch liever fan van de koekjes korst, dat kan ook perfect. De vulling blijft dan gewoon hetzelfde.

Deze Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone is makkelijk om te maken, snel klaar, super lekker en ideaal voor iedere gelegenheid. Deze kaastaart wordt gebakken in de oven en is op basis van mascarpone en ricotta. De frisse frambozen en de crumble maken het helemaal af.
Deze Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone is makkelijk om te maken, snel klaar, super lekker en ideaal voor iedere gelegenheid. Deze kaastaart wordt gebakken in de oven en is op basis van mascarpone en ricotta. De frisse frambozen en de crumble maken het helemaal af.
Hoe maken we deze Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone?

Begin met het maken van het deeg. Hiervoor meng je bloem met suiker, vanille extract en koude blokjes boter. Mix of kneed tot je er een deegbal van kan vormen. Blijft het iets te droog, voeg een heel klein beetje water toe. Gebruik 2/3 van het deeg om er de bodem en een klein randje van een springvorm mee te bekleden. Zet dit even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling, starten we met mascarpone, ricotta, suiker, vanille extract en zeste van citroen los te mixen. Doe er vervolgens de eitjes bij en mix op nieuw tot een gladde massa. Voeg er op het laatste nog vanille puddingpoeder bij en mix opnieuw tot dit mengsel mooi glad is. Doe er nog de frambozen bij en meng nog even kort met een spatel. Giet de cheesecake vulling in de springvorm. Breek het resterende deeg in kleine stukjes en verdeel dit over de taart. Bak de cheesecake mooi gaar en goudbruin in de oven. Eenmaal mooi gebakken, zet de oven uit en laat de taart nog zo’n 10min in de oven staan. Laat ze dan verder op kamertemperatuur volledig afkoelen.

Deze Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone is makkelijk om te maken, snel klaar, super lekker en ideaal voor iedere gelegenheid. Deze kaastaart wordt gebakken in de oven en is op basis van mascarpone en ricotta. De frisse frambozen en de crumble maken het helemaal af.
Deze Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone is makkelijk om te maken, snel klaar, super lekker en ideaal voor iedere gelegenheid. Deze kaastaart wordt gebakken in de oven en is op basis van mascarpone en ricotta. De frisse frambozen en de crumble maken het helemaal af.

Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone

Deze Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone is makkelijk om te maken, snel klaar, super lekker en ideaal voor iedere gelegenheid. Deze kaastaart wordt gebakken in de oven en is op basis van mascarpone en ricotta. De frisse frambozen en de crumble maken het helemaal af.
5 van 1 stem
Porties 6

Equipment

  • 1 springvorm 20cm

Ingrediënten
  

Deeg

  • 275 gr patisseriebloem
  • 125 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr boter (koud)

Vulling

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr ricotta
  • 75 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zeste van citroen
  • 2 eieren
  • 50 gr vanille puddingpoeder
  • 250 gr frambozen (vers of diepvries)

Instructies
 

  • Begin met het maken van het deeg.
    Bekleed alvast de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier.
    Doe bloem, suiker, vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Roer dit even los. Voeg de koude boter in stukjes toe en mix/kneed/meng tot je een deegbal krijgt. Op het laatst zal je misschien met je handen wat moeten kneden om er een deegbal van te maken. Blijft het iets te kruimelig, voeg een heel klein beetje water toe.
    Neem 2/3 van het deeg en bedek er de bodem en de zijkanten mee. Je zal dit met je handen in de vorm dienen te duwen. De rest van het deeg gaan we bij de afwerking in kleine stukjes trekken en over de taart als een crumble verdelen
    Zet dit even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Voor de vulling, doe de mascarpone, ricotta, suiker, vanille extract en zeste van citroen in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa. Voeg de eieren toe en mix opnieuw goed. Als laatste voeg je de vanille puddingpoeder toe en mix nog even heel goed tot een glad beslag.
    Doe de frambozen bij de vulling en meng even kort met een spatel.
    TIP! Gebruik je diepvries frambozen dan hoef je deze niet eerst te laten ontdooien.
    Giet de vulling in de taartvorm.
    Het resterende deeg trek je in kleine stukjes en verdeel dit als een crumble over de taart.
    Bak de taart zo'n 55min in de oven tot deze mooi stevig gebakken is. Zet de oven dan uit en zet op een kiertje open. Laat de taart nog zo'n 10min in de oven staan. Haal de kaastaart dan uit de oven en laat verder afkoelen.

1 thought on “Cheesecake met frambozen, ricotta en mascarpone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.