Pasta met chorizo en halloumi

Deze pasta met chorizo en halloumi is de ideale doordeweekse maaltijd. Een receptje waarvoor je niet veel ingrediënten nodig hebt, weinig werk en klaar in 30min. Zet deze dus zeker op je weekmenu
Naar recept gaan

Voor deze pasta met chorizo en halloumi heb je slechts 8 ingrediënten nodig en toch is dit “smaaksensatie ten top”. Puur, simpel, werken met goede lekkere ingrediënten en dan heb je heel weinig extra’s nodig. In dit makkelijke receptje gaan we spelen met de heerlijke smaken van chorizo. Deze typisch Spaanse worst gaat zo veel smaak afgeven als we deze bakken, dat je niet veel ingrediënten of smaakmakers hoeft toe te voegen. Het resultaat is gewoon ZA-LIG en je hebt deze makkelijk op zo’n 30min klaar.

Een pasta met toch wel wat mediterraanse invloeden. Je hebt de chorizo afkomstig uit Spanje en dan heb je nog de halloumi afkomstig van Cyprus. Het leuke aan halloumi is dat je deze makkelijk kan bakken zonder dat ie helemaal gaat smelten. Toch wordt ie ook ietwat smeuïg eenmaal ie warm wordt. Je kan trouwens deze Cypriotische kaas tegenwoordig makkelijk vinden in elke supermarkt.

Deze pasta met chorizo en halloumi is de ideale doordeweekse maaltijd. Een receptje waarvoor je niet veel ingrediënten nodig hebt, weinig werk en klaar in 30min. Zet deze dus zeker op je weekmenu

Hoe maken we deze Pasta met chorizo en halloumi?

Begin met het snijwerk. Snij de chorizo in plakjes of blokjes. Dep de halloumi eerst wat droog en snij dan ook in blokjes. Hak sjalotten en look fijn. Omdat we zo weinig mogelijk afwas willen creëren, gaan we eigenlijk slechts 2 kookpotten “vuil” maken. Eentje waarin we de pasta gaan koken, in de andere de rest.

Neem een stoofpot en verhit deze met een klein scheutje olijfolie. We gaan beginnen met de halloumi mooi goudbruin te bakken langs alle kanten. Reken op zo’n 2min per kant. Is deze mooi goudbruin gebakken, schep uit de pan. Maak de pan eventueel wat proper met wat keukenpapier. Voeg de stukjes chorizo toe zonder vetstof toe te voegen. Bak deze zo’n 3min per kant tot deze lichtjes begint te kleuren. Tijdens het bakken zal de chorizo olie vrijgeven. Deze gaat smaak geven aan onze pasta. Schep de gebakken chorizo uit de pan. Er zal nu een royale hoeveelheid van deze olie in de stoofpot liggen. Schep er een paar eetlepels uit anders gaat dit te vettig worden.

Voeg de sjalot toe aan de stoofpot en bak deze mooi glazig in de chorizo olie. Doe er dan de fijngehakte look bij, laat even mee bakken. Voeg vervolgens passata, oregano, peper en zout toe. Laat dit 10min zachtjes sudderen. Ondertussen kan je de pasta koken. Voeg room toe aan de tomatensaus en laat nog even doorwarmen. Op het laatste voeg je de chorizo en halloumi terug toe aan de saus. Meng er de pasta onder en serveer.

Deze pasta met chorizo en halloumi is de ideale doordeweekse maaltijd. Een receptje waarvoor je niet veel ingrediënten nodig hebt, weinig werk en klaar in 30min. Zet deze dus zeker op je weekmenu
Deze pasta met chorizo en halloumi is de ideale doordeweekse maaltijd. Een receptje waarvoor je niet veel ingrediënten nodig hebt, weinig werk en klaar in 30min. Zet deze dus zeker op je weekmenu

Pasta met chorizo en halloumi

Deze pasta met chorizo en halloumi is de ideale doordeweekse maaltijd. Een receptje waarvoor je niet veel ingrediënten nodig hebt, weinig werk en klaar in 30min. Zet deze dus zeker op je weekmenu
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr halloumi
  • 300 gr chorizo
  • 3 sjalotten (of ui)
  • 3 teentjes look
  • 800 gr passata
  • 1 tl oregano
  • 150 ml kookroom
  • 500 gr spaghetti
  • Olijfolie

Instructies
 

  • We beginnen eerst met het snijwerk.
    De halloumi dep je eerst wat droog en snij dan in blokjes.
    Snij de chorizo in plakjes.
    Pel de sjalotten en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak ook fijn
  • Neem een stoofpot en verhit deze op middelhoog vuur met een klein scheutje olijfolie.
    Bak hierin de blokjes halloumi eerst mooi goudbruin aan langs alle kanten (ongeveer 2min per kant). Als de kaas iets te veel vocht vrijgeeft, verhoog het vuur dan wat om het vocht weg te koken. Als de halloumi mooi goudbruin gebakken is, haal uit de pan en zet even opzij.
    Doe nu de chorizo in dezelfde stoofpot (zonder deze proper te maken) zonder vetstof. Tijdens het bakken zal je zien dat er olie vrijkomt. Bak de chorizo zo'n 3min per kant tot deze lichtjes begint te kleuren. Schep deze dan uit de stoofpot en laat uitlekken op keukenpapier.
  • In je stoofpot is er nu normaal een mooi "bodempje" olie die is vrijgekomen van de chorizo. Schep er enkele eetlepels uit anders gaat dit te vettig worden.
    Voeg de sjalot toe aan de stoofpot en bak deze mooi glazig in de olie van de chorizo. Roer regelmatig.
    Doe er vervolgens de fijngehakte look bij en laat nog een minuutje mee bakken.
    Giet er dan de passata bij samen met de oregano, peper en zout. Laat zo'n 10min zachtjes sudderen.
  • Kook ondertussen de spaghetti al dente. Hou eventueel nog wat van het kookwater bij.
  • Als de saus zo'n 10min zachtjes heeft staan sudderen, voeg de room toe en laat nog een minuutje goed doorwarmen. Proef en breng nog op smaak met peper en/of zout.
    Doe de halloumi en chorizo bij in de saus, roer goed. Zo kunnen beide terug wat warm worden.
    Voeg de gekookte spaghetti bij de saus. Meng goed. Wil je iets meer saus, voeg dan nog een soeplepel van het kookvocht van de pasta toe.
    Serveer direct.
Trefwoord chorizo, doordeweeks recept, gemakkelijk recept, halloumi, pasta, spaghetti, tomaten, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.