Dulce de leche cheesecake

Zin in een lekkere kaastaart zonder een oven hoeven te gebruiken? Wel dan is deze gemakkelijke dulce de leche cheesecake wat je zoekt. Onweerstaanbaar lekker, zo eenvoudig om te maken en weinig werk. Van deze taart blijf je gewoon eten!
Naar recept gaan

Ik blijf het magie vinden en dan heb ik het over het maken van Dulce de Leche. Een blik gecondenseerde melk die je zo’n 3h in kokend water laat garen. Als je het blik dan openmaakt na het afkoelen dan komt er zo’n prachtige karamel tevoorschijn. Ik blijf het fantastisch vinden en is natuurlijk ook super lekker in allerlei soorten dessertjes. Deze keer verwerkte ik deze zalige karamelpasta in deze super makkelijke no-bake Dulce de Leche cheesecake. Een kaastaart op basis van roomkaas en mascarpone waarbij geen oven aan te pas komt.

Veel ingrediënten vraagt deze taart niet en ook niet veel tijd. Je hoeft er enkel rekening mee te houden dat je het blik gecondenseerde melk zo’n 3h dient te garen + laten afkoelen. Daarom raad ik je aan om de dulce de leche 1 a 2 dagen van te voren al te maken. Eenmaal die klaar is en afgekoeld dan is de taart klaar in no-time. En daar houden we toch van he 😃.

Zin in een lekkere kaastaart zonder een oven hoeven te gebruiken? Wel dan is deze gemakkelijke dulce de leche cheesecake wat je zoekt. Onweerstaanbaar lekker, zo eenvoudig om te maken en weinig werk. Van deze taart blijf je gewoon eten!
Zin in een lekkere kaastaart zonder een oven hoeven te gebruiken? Wel dan is deze gemakkelijke dulce de leche cheesecake wat je zoekt. Onweerstaanbaar lekker, zo eenvoudig om te maken en weinig werk. Van deze taart blijf je gewoon eten!

Hoe maken we deze Dulce de Leche cheesecake?

Zoals hierboven reeds aangegeven, je begint 1 a 2 dagen van tevoren met het maken van de Dulce de Leche. Hiervoor breng je een water aan de kook in een hoge kookpot. Zorg dat deze goed gevuld is met water zodat het blikje tijdens het koken continu onder water kan blijven. Als het water kook, laat je het blikje voorzichtig in het warme water zakken. Laat dit nu zo’n 3h zachtjes koken en zorg dat het blik continu onder water blijft. Vul anders bij met water. Na 3h haal je het blik uit het water en laat volledig afkoelen in het blik.

Voor het maken van de bodem. Smelt hiervoor de boter en maal droge koekjes fijn. Meng beide tot een ietwat plakkerige massa en verdeel dit over een beklede springvorm. Duw goed aan zodat je een mooie egale laag hebt. Laat dit opstijven in de koelkast.

Voor de cheesecake, beginnen we het weken van de blaadjes gelatine. Breng vervolgens een deel van de room tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet dan even opzij om even af te koelen.
Doe roomkaas, mascarpone, het hele blik dulce de leche en wat zeste van sinaasappel in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Voeg hier vervolgens het afgekoelde room-gelatine mengsel aan toe en mix opnieuw glad. Klop de resterende room met wat poedersuiker stijf op en meng dit met een spatel onder het cheesecake mengsel. Meng niet te lang, je wilt dit lekker luchtig houden. Giet dit bovenop de opgesteven koekjeskorst en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Je kan eventueel afwerken met wat verkruimelde koekjes en nog wat (homemade) karamelsaus.

Zin in een lekkere kaastaart zonder een oven hoeven te gebruiken? Wel dan is deze gemakkelijke dulce de leche cheesecake wat je zoekt. Onweerstaanbaar lekker, zo eenvoudig om te maken en weinig werk. Van deze taart blijf je gewoon eten!
Zin in een lekkere kaastaart zonder een oven hoeven te gebruiken? Wel dan is deze gemakkelijke dulce de leche cheesecake wat je zoekt. Onweerstaanbaar lekker, zo eenvoudig om te maken en weinig werk. Van deze taart blijf je gewoon eten!

Dulce de leche cheesecake

Zin in een lekkere kaastaart zonder een oven hoeven te gebruiken? Wel dan is deze gemakkelijke dulce de leche cheesecake wat je zoekt. Onweerstaanbaar lekker, zo eenvoudig om te maken en weinig werk. Van deze taart blijf je gewoon eten!
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Springvorm 20 a 22cm

Ingrediënten
  

  • 1 blik gecondenseerde melk

Koekjeskorst

  • 110 gr boter
  • 150 gr droge koekjes (speculaas, Maria koekjes, Spritz

Cheesecake

  • 3 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 240 ml room
  • 125 gr roomkaas (Type Philadelphia)
  • 100 gr mascarpone
  • 1 tl zeste van sinaasappel
  • 65 gr poedersuiker

Instructies
 

  • Beginnen doen we met het maken van de dulce de leche. Dit doe je best de dag van tevoren aangezien dit toch zo'n 3h dient te garen + volledig afkoelen.
    Vul een hoge kookpot met water en breng dit aan de kook. Als dit kookt, leg voorzichtig het blik gecondenseerde melk in het water. Laat nu zo'n 3h zachtjes koken. Zorg ervoor dat het blikje steeds voldoende onder water blijft, vul anders aan met extra water.
    Na 3h haal je het blikje uit het water. Of wat ik ook vaak doe, is gewoon het vuur afzetten, het blik in het water volledig zo laten afkoelen.
  • Voor het maken van de bodem.
    Bekleed eerst de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. 
    Smelt de boter op een zacht vuurtje. Maal de koekjes fijn.
    Meng de gesmolten boter met de fijngemalen koekjes tot een ietwat plakkerige massa. Verdeel dit over de bodem van de springvorm, duw goed aan en zorg je een mooie egale laag hebt. Zet in de koelkast om op te stijven.
    Ondertussen kan je de cheesecake laag maken.
  • Voor het maken van de cheesecake.
    Begin met weken van de blaadjes gelatine in koud water.
    Doe 100ml van de room in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen geweekte blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij zodat dit ietwat kan afkoelen.
    Doe de roomkaas, mascarpone, zeste van sinaasappel en de inhoud van het blikje gecondenseerde melk (wat nu een mooie bruine karamel is = dulce de leche) in een mengkom. Mix dit los met je keukenmachine of handmixer tot een gladde crème. Meng er het afgekoelde mengsel van room en gelatine aan toe. Mix nog even kort.
    Doe de resterende 140ml room en de poedersuiker in een tweede mengkom en klop deze op. Klop deze vooral niet te stijf op, je moet deze nog kunnen mengen (dikte van stevige yoghurt).
    Schep de opgeklopte room onder het roomkaas-dulce de leche mengsel. Gebruik hiervoor een spatel. Meng niet te lang. Dit moet lekker lekker luchtig blijven.
    Giet dit cheesecake mengsel bovenop de opgesteven koekjeskorst. Laat minstens 3h of langer (nachtje) opstijven in de koelkast).
  • Werk de taart af met nog wat verkruimelde koekjes en eventueel wat (homemade karamelsaus).
Trefwoord cheesecake, dulce de leche, karamel, koekjes, mascarpone, no-bake cheesecake, roomkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.