Gezonde carrot cake

Deze makkelijke en gezonde carrot cake kan je serveren als ontbijt of meenemen als tussendoortje. De hoofdingrediënten van deze gezonde glutenvrije wortelcake zijn havermout, amandelmeel en kwark. Verder zitten er ook stukjes walnoten, rozijntjes en lekker veel kaneel.
Naar recept gaan

Een healthy wortelcake waarmee je perfect kan ontbijten of makkelijk kan meenemen als voedzaam tussendoortje. Dit makkelijke en snelle receptje voor gezonde carrot cake moet je gewoon geprobeerd hebben. De hoofdingrediënten zijn havermout (fijngemalen tot meel), amandelmeel en kwark/plattekaas. Daar gaat nog de nodige kaneel bij, wat zeste van sinaasappel, geraspte wortel, walnoten en rozijntjes. Kortom alles wat je verwacht van een carrot cake, echter nu in een gezonder kleedje.

Bij een wortelcake hoort meestal ook een laagje roomkaas. Deze mag zeker ook niet ontbreken. Enkel heb ik de roomkaas vervangen door ricotta. Wat ook een super lekker resultaat geeft.

TIP! Deze cake kan je gemakkelijk in het weekend al bakken en luchtdicht bewaren. Zo heb je een gegarandeerd gezond ontbijtje of tussendoortje bij de hand. Geen excuses dus 😃.
Nog een leuke tip … ofwel gebruik je een klassieke cakevorm ofwel gebruik je een muffin/cupcake bakvorm. Zo heb je handige individuele cakejes. Hou er wel rekening mee dat de baktijd iets korter zal zijn.

Deze makkelijke en gezonde carrot cake kan je serveren als ontbijt of meenemen als tussendoortje. De hoofdingrediënten van deze gezonde glutenvrije wortelcake zijn havermout, amandelmeel en kwark. Verder zitten er ook stukjes walnoten, rozijntjes en lekker veel kaneel.

Hoe maken we deze gezonde carrot cake?

We beginnen met het mengen van de natte ingrediënten namelijk eieren, kwark, agavesiroop, olijfolie, vanille en zeste van sinaasappel. Meng dit gewoon even tot een glad mengsel. Hier gaan we vervolgens de droge ingrediënten aan toevoegen namelijk havermeel, amandelmeel, bakpoeder en kaneel. Meng opnieuw tot een glad mengsel. Voeg er de geraspte wortelen, grof gehakte walnoten en rozijntjes aan toe. Meng nog even.
Als laatste ga je baking soda activeren met wat citroensap in een apart kommetje. Roer goed los, dit zal meteen beginnen schuimen en voeg toe aan het deeg. Meng nog even goed en schep dan alles in een beklede cakevorm.
Bak de carrot cake mooi goudbruin en gaar in de oven.
TIP! Vervang de agave siroop door honing, maple syrup, rijstsiroop, …

Voor de topping, hiervoor heb ik gewoon wat ricotta losgeklopt met agavesiroop en zeste van citroen. Serveer bij de volledig afgekoelde carrot cake.

Deze makkelijke en gezonde carrot cake kan je serveren als ontbijt of meenemen als tussendoortje. De hoofdingrediënten van deze gezonde glutenvrije wortelcake zijn havermout, amandelmeel en kwark. Verder zitten er ook stukjes walnoten, rozijntjes en lekker veel kaneel.
Deze makkelijke en gezonde carrot cake kan je serveren als ontbijt of meenemen als tussendoortje. De hoofdingrediënten van deze gezonde glutenvrije wortelcake zijn havermout, amandelmeel en kwark. Verder zitten er ook stukjes walnoten, rozijntjes en lekker veel kaneel.

Gezonde carrot cake

Deze makkelijke en gezonde carrot cake kan je serveren als ontbijt of meenemen als tussendoortje. De hoofdingrediënten van deze gezonde glutenvrije wortelcake zijn havermout, amandelmeel en kwark. Verder zitten er ook stukjes walnoten, rozijntjes en lekker veel kaneel.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 75 gr agavesiroop (of maple syrup, honing of andere zoetstof)
  • 230 gr kwark (of platte kaas of stevige yoghurt)
  • 35 gr olijfolie (of gesmolten kokosolie)
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 tl zeste van sinaasappel
  • 125 gr havermeel (*)
  • 125 gr amandelmeel
  • 3 gr bakpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • 150 gr geraspte wortel
  • 75 gr walnoten (grof gehakt)
  • 75 gr rozijnen
  • 3 gr baking soda + sap van halve citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Doe de eieren, agavesiroop, kwark, olijfolie, vanille extract en zeste van sinaasappel in een mengkom. Mix of roer dit los tot een glad papje.
    Voeg hier het amandelmeel, havermeel, bakpoeder en kaneel aan toe. Mix of roer dit los tot een glad mengsel.
    Doe er vervolgens de geraspte wortel, walnoten en rozijnen bij. Meng nog even.
    Als laatste gaan we het baking soda activeren met het sap van een halve citroen in een apart kommetje. Roer dit los, dit zal meteen beginnen schuimen. Giet dit bij het deeg en meng nog even kort.
    Schep het deeg in de cakevorm
    Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 45 a 50min. Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
    Eenmaal gebakken, haal uit de en oven laat afkoelen.
    Bewaar de cake luchtdicht
  • Ik serveerde de carrot cake met wat losgeklopte ricotta gemengd met wat agavesiroop en citroensap. Je zou ook voor wat roomkaas of mascarpone kunnen kiezen.

Notities

(*) Havermeel maak je zelf door havermout fijn te malen in een blender
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, kwark, rozijnen, walnoten, wortelcake, wortelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.