Exotische fruittaart

Deze exotische fruittaart is een heel eenvoudig recept. Heerlijk exotisch fruit zoals ananas, mango en kiwi wordt gecombineerd met een kokos banketbakkersroom en een krokante taartkorst ofwel pâte sucrée. Een makkelijke taart om tijdens de winter te maken.
Naar recept gaan

Kokos banketbakkersroom, kiwi, mango en ananas … dat is wat je mag verwachten van deze heerlijke exotische fruittaart. Het is nog even wachten tot de aardbeien, bessen of perziken opnieuw in het seizoen zijn. Toch kan je perfect in de winter een lekkere fruittaart met pudding maken. Qua fruit gaan we de exotische tour op aangezien deze nu op hun lekkerste zijn. Denk maar aan kiwi, citrusvruchten, ananas, kaki, mango … Combineer dat met een banketbakkersroom met een kokossmaakje en je waant je in een tropisch paradijs.

Hoe maken we deze exotische fruittaart?

Beginnen doen we met korst. Ofwel gebruik je gewoon taartdeeg van de winkel ofwel maak je dit zelf. Ik gebruik altijd dit no-fail recept voor pâte sucrée. Beleg je taartvorm met het deeg, duw goed aan en snij het overtollig deeg weg. Bak het deeg blind (met behulp van bakpapier en bakbonen/linzen/ …) voor zo’n 15min. Verwijder dan het bakpapier en de vulling en bak nog eens zo’n 5min tot het deeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de banketbakkersroom, begin met de witte chocolade in kleinere stukjes te snijden. Doe in een kommetje en zet even opzij.
Doe de kokosmelk in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook. In een apart kommetje klop je een beetje melk los met eidooiers, suiker en vanille puddingpoeder. Als de melk kookt, giet dan de helft al roerend over het suiker-ei mengsel. Roer dit goed door. Giet dan alles terug in het kookpotje en breng dit al roerend aan de kook. Nu zal de pudding ook gaan indikken. Blijf goed roeren tot je een mooi pudding krijgt. Haal dan van het vuur en giet de warme pudding over de stukjes chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten. Eenmaal gesmolten, voeg je nog wat fijn geraspte zeste van limoen toe. Meng nog even en bedank de pudding met plasticfolie. De folie dient de pudding echt te raken om een velletje te voorkomen. Laat volledig afkoelen op kamertemperatuur. Zet niet in de koelkast want dan wordt deze te vast.

Als de banketbakkersroom volledig is afgekoeld dan kan je hiermee de taartkorst opvullen. Je kan met een handmixer de pudding nog even loskloppen tot je terug een gladde crème krijgt.
Werk de taart af met stukjes ananas, kiwi en mango.

Deze exotische fruittaart is een heel eenvoudig recept. Heerlijk exotisch fruit zoals ananas, mango en kiwi wordt gecombineerd met een kokos banketbakkersroom en een krokante taartkorst ofwel pâte sucrée. Een makkelijke taart om tijdens de winter te maken.
Deze exotische fruittaart is een heel eenvoudig recept. Heerlijk exotisch fruit zoals ananas, mango en kiwi wordt gecombineerd met een kokos banketbakkersroom en een krokante taartkorst ofwel pâte sucrée. Een makkelijke taart om tijdens de winter te maken.

Exotische fruittaart

Deze exotische fruittaart is een heel eenvoudig recept. Heerlijk exotisch fruit zoals ananas, mango en kiwi wordt gecombineerd met een kokos banketbakkersroom en een krokante taartkorst ofwel pâte sucrée. Een makkelijke taart om tijdens de winter te maken.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • taartvorm +/- 22cm

Ingrediënten
  

  • 1 portie taartdeeg (*)
  • 1/2 ananas
  • 2 kiwi's
  • 1 mango

Kokos banketbakkersroom

  • 125 gr witte chocolade
  • 400 ml kokosmelk (= 1 blik)
  • 100 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 2 eigelen
  • 45 gr vanille puddingpoeder
  • 1 tl zeste van limoen (fijn geraspt)

Instructies
 

  • We beginnen met het bakken van de taartkorst.
    Beleg je taartvorm met het (zelfgemaakte of zelfgekochte) taartdeeg, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg. Bak het deeg blind met behulp van bakpapier en bakbonen/linzen/rijst/ … voor zo'n 15min. Verwijder dan het bakpapier en de vulling en bak nog eens voor zo'n 5min zodat het deeg mooi kan kleuren. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Voor de banketbakkersroom.
    Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Zet even opzij.
    Doe de kokosmelk en 50ml van de melk in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.
    Doe de resterende 50ml melk in een kommetje samen met de suiker, eigelen en vanille puddingpoeder. Roer dit los tot een glad papje.
    Als de melk kookt, giet dan de helft al roerend over het suiker-ei mengsel. Roer dit goed door. Giet dan alles terug in het kookpotje en breng dit al roerend aan de kook. Nu zal de pudding ook gaan indikken. Blijf goed roeren tot je een mooi pudding krijgt. Haal dan van het vuur en giet de warme pudding over de stukjes chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten. 
    Eenmaal gesmolten, voeg nog de fijn geraspte zeste van limoen toe. Meng nog even kort en bedek de pudding dan met plasticfolie. De folie dient de pudding echt te raken om een velletje te voorkomen. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur. Zet niet in de koelkast anders wordt ie te vast.
  • Als de pudding volledig is afgekoeld, mix deze dan even terug los met een handmixer.
    Vul de afgekoelde taartkorst met de pudding.
    Werk af met stukjes ananas, kiwi en mango.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan kiezen voor taartdeeg van de winkel of maak zelf je pâte sucrée (klik hier voor het recept)
Trefwoord ananas, banketbakkersroom, kiwi, kokos, kokosmelk, mango, taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.