Pizza met Brie, ui en peer

Deze Pizza met Brie, ui en peer is een ideaal hapje voor de feestdagen, tijdens de borrel met vrienden of als doordeweekse maaltijd. Een lekker, makkelijke veelzijdige receptje waar je trouwens weinig werk aan hebt. Snel klaar, met slechts enkele ingrediënten en vegetarisch als je wenst
Naar recept gaan

Als hapje met de feestdagen, als borrelhapje bij een gezellige avond met vrienden of gewoon als avondmaal … deze pizza met Brie, ui en peer kan op ieder moment. Een receptje waar je niet veel ingrediënten voor nodig heb en toch zit ie bomvol smaak. Die fantastische smaak komt onder meer van de gekarameliseerde uien. Zo’n simpel product maar wat een smaakmaker die trouwens perfect past bij het romige van de brie en de stukjes peer.

Naast de heerlijke gekarameliseerde ui, is Brie de andere hoofdrolspeler. Ik heb gekozen voor een Belgische brie meer bepaald van “Eigen Bodem Kaas”. Dit is een 100% Belgisch kaasmerk dat staat voor trots, eenvoud, liefde voor het lokaal en positiviteit. “Eigen Bodem Kaas” is een kaas om fier op te zijn. Lokaal gemaakt met liefde, met 100% Belgische weidemelk door Belgische kaasmeesters. 
Naast Brie hebben ze ook nog Gouda Jong, Gouda Belegen, Gouda Gatenkaas en Le rouge (=roodbacteriekorstkaas) op de markt.

TIP!! Je kan deze pizza perfect vegetarisch houden. Of je kan ze bij het serveren nog afwerken met wat (Belgische) gedroogde ham.

Deze Pizza met Brie, ui en peer is een ideaal hapje voor de feestdagen, tijdens de borrel met vrienden of als doordeweekse maaltijd. Een lekker, makkelijke veelzijdige receptje waar je trouwens weinig werk aan hebt. Snel klaar, met slechts enkele ingrediënten en vegetarisch als je wenst

Hoe maken we deze Pizza met brie, ui en peer?

Beginnen doen we met het maken van de gekarameliseerde uien. Pel de rode uien, halveer ze en snij in halve ringen. Verhit een klontje boter in een ruime pan en laat ze op een zacht vuurtje bakken. De uien dienen echt traag te bakken, zet je het vuur te hoog dan worden ze te vlug bruin. Reken toch zeker op zo’n 25 a 30min alvorens ze mooi gekarameliseerd zijn. Op het laatste voeg je nog wat bruine suiker, balsamico azijn, peper en zout toe. Laat even afkoelen.

Vervolgens gaan we onze pizzabodem al kort voorbakken. Leg deze op een beklede bakplaat of je kan ook voor mini-pizza deeg kiezen (heb ik gedaan). Bak deze tot het deeg lichtjes goudbruin begint te worden. Haal dan uit de oven en beleg met de gekarameliseerde ui, plakjes peer, sneetjes brie en “drizzle” er wat honing over. Bak nog zo’n 5 a 6min in de oven. De Brie zal mooi gaan smelten. Haal uit de oven en serveer direct met eventueel wat ham of stukjes vijgen.


Deze Pizza met Brie, ui en peer is een ideaal hapje voor de feestdagen, tijdens de borrel met vrienden of als doordeweekse maaltijd. Een lekker, makkelijke veelzijdige receptje waar je trouwens weinig werk aan hebt. Snel klaar, met slechts enkele ingrediënten en vegetarisch als je wenst
Deze Pizza met Brie, ui en peer is een ideaal hapje voor de feestdagen, tijdens de borrel met vrienden of als doordeweekse maaltijd. Een lekker, makkelijke veelzijdige receptje waar je trouwens weinig werk aan hebt. Snel klaar, met slechts enkele ingrediënten en vegetarisch als je wenst

Pizza met Brie, ui en peer

Deze Pizza met Brie, ui en peer is een ideaal hapje voor de feestdagen, tijdens de borrel met vrienden of als doordeweekse maaltijd. Een lekker, makkelijke veelzijdige receptje waar je trouwens weinig werk aan hebt. Snel klaar en met slechts enkele ingrediënten
Gang Borrelhapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 a 5 rode uien
  • 1 klontje boter
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 vel pizzadeeg (of 8 mini-pizza deeg)
  • 180 gr Brie
  • 1 peer (of appel)
  • honing
  • gedroogde ham (optioneel)
  • vijgen (optioneel)

Instructies
 

  • We gaan beginnen met het maken van de gekarameliseerde uien.
    Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen.
    Verhit een pan met het klontje boter. Voeg de uien toe en en laat ze op een zacht vuurtje bakken. Het vuur mag niet te hoog zijn anders gaan ze te snel kleuren. Ze moeten echt rustig garen. Reken toch op zo'n 25 a 30min. Roer regelmatig.
    In het begin is de pan nog volledig vol, na 25min is ze goed leeg.
    Op het laatste voeg je de bruine suiker, balsamico azijn, peper en zout toe. Meng goed. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
    Laat ze even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het pizzadeeg open op een beklede bakplaat. Ik gebruikte mini-pizza deeg.
    Bak het pizzadeeg alvast zo'n 7 a 8min tot deze lichtjes begint te kleuren.
    Snij de Brie kaas in plakjes. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snij in plakjes.
  • Haal het pizzadeeg uit de oven, verdeel er de gekarameliseerde uien over gevolgd de de plakjes peer en Brie. '"Drizzle" er wat honing over en zet nog eens zo'n 5min in de oven. De Brie zal mooi smelten.
    Haal uit de oven, werk eventueel af met gedroogde ham of verse vijgen.
    Smakelijk
Trefwoord borrelhapje, brie, feestdagen, feestmenu, gedroogde ham, hapje, kerstmenu, kerstmis, pizza, uien

*In samenwerking met Eigen Bodem Kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.