Bloemkoolpuree met gehaktballen, bacon en salie

bloemkoolpuree met gehaktballen, spekjes en salie

Nu de herfst stilletjes zijn intrede doet, wordt het ook weer tijd om heerlijk comfort food op tafel te toveren. Als ik aan comfort food denk, dan denk ik aan stoofpotjes, makkelijke ovenschotels en stoemp (stampot). Maar waar ik dan vooral aan denk, is eten dat je makkelijk vanuit je luie zetel kan opeten terwijl je onder een lekker zacht dekentje ligt. Dat noem ik nu eens optimaal genieten, zeker als je er een lange werkdag hebt opzitten.

Deze bloemkoolpuree met gehaktballen is voor mij op en top comfort food. Het is makkelijk op voorhand klaar te maken, gewoon even opwarmen ‘s avonds en met het bordje comfort food mezelf in het zeteltje nestelen. Das pas genieten voor mij!

bloemkoolpuree met gehaktballen, spekjes en salie

Ingrediënten (bloemkoolpuree)

  • 1 bloemkool
  • 2 aardappelen
  • 3el Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Ingrediënten (gehaktballen)

  • 500gr kipgehakt (of gemengd gehakt)
  • 2el Parmezaanse kaas
  • 4 teentjes look
  • 200gr blokjes bacon
  • gedroogde salie
  • 1el boter (ik gebruik Alpro Soya bakken en braden)
  • 1el citroensap
  • 120ml bouillon (ik gebruike kipbouillon)
  • Olijfolie

Bereidingswijze (bloemkoolpuree)

Snij de bloemkool in roosjes en doe in een kookpot.
Schil de aardappel, snij in kleine blokjes en doe in dezelfde kookpot als de bloemkool.
Vul de kookpot met water zodat de groente onder staan, doe een beetje zout in het water en breng aan de kook.

Kook de bloemkool en aardappelen gaar (ongeveer 20min)
Opgelet !! Kook ze niet te plat anders zal de puree te waterachtig zijn.

Giet de groente af in een vergiet en laat even uitlekken. Ondertussen kan je bijvoorbeeld de gehaktballen bereiden.

Als de aardappelen en bloemkool goed zijn uitgelekt, doe ze dan in een blender (je kan dit ook met een handmixer doen) samen met de Parmezaanse kaas. Mix tot een gladde puree.
Als de puree iets te vast zou zijn, voeg dan een scheutje melk toe.
Breng de puree op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze (gehaktballen)

Neem 2 teentjes look en hak deze fijn, meng deze samen met het gehakt, Parmezaanse kaas, een halve theelepel gedroogde salie, peper en zout.
Neem 50gr van de blokjes bacon, hak deze fijn en voeg ook toe bij het gehaktmengsel. Meng nog even goed.

Verhit een ruim pan met een goede scheut olijfolie.
Bak hierin de gehaktballen goudbruin aan. Zodra ze een mooi korstje hebben, zet het vuur lager zodat ze ook binnenin kunnen garen.
Als de balletjes gaar zijn, haal ze uit de pan en zet even opzij.

Bak in dezelfde pan de blokjes bacon (150gr) tot ze lekker krokant zijn. Roer regelmatig
Hak ondertussen de 2 andere teentjes look fijn.
Doe de gehakte look bij de bacon en laat enkele seconden meebakken. Roer goed.
Giet de bouillon en het citroensap in de pan en roer het aanbaksel los. Voeg ook een half theelepeltje gedroogde salie toe. Breng aan de kook en laat 2min doorkoken zodat de saus kan reduceren.
Zet het vuur zachter, doe de gehaktballen terug in pan en laat ze nog even doorwarmen.

Serveer de gehaktballetjes met de bloemkoolpuree.

Laat het smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.