Pizza met pompoen en spekjes

It's pizza time! Het wordt een echt feestje met deze makkelijke pizza met pompoen spekjes, echt comfort food voor in de herfst. We beleggen de pizza met pesto, geroosterde pompoen, stukjes spek en heel veel kaas.

It’s pizza time! Ja, het is vrijdag en voor de meeste onder ons ook een verlengd weekend dus tijd voor een feestje. Bij dat feestje mag deze pizza met pompoen en spekjes zeker niet ontbreken. Geen gewone klassieke pizza, wel eentje bomvol smaak en en kruiden. Voor de verandering maakte ik mijn pizzadeeg eens zelf, echt veel werk vraagt dat niet. Heb je geen zin of tijd om deze zelf te maken dan kan je natuurlijk ook gewoon een pakje “zelfgekocht” pizzadeeg gebruiken. Is ook nog steeds niets mis mee.

Zoals gezegd zit in deze pizza heel veel smaak en kruiden. Je hebt de pompoen die we op voorhand al gaan roosteren met wat rozemarijn en honing. Is een fantastische combinatie trouwens. Daarnaast heb je ook nog stukjes gerookt spek, heel veel kaas en ook pesto. Kortom een klein smaakbommetje!

Om deze pizza te maken, heb ik weer eens handig gebruikt gemaakt van 2 functie van mijn AEG SteamPro combi stoomoven. Allereerst de ‘rijsfunctie’ om mijn zelfgemaakte pizzadeeg te laten rijzen. De SteamPro gaat namelijk stoom toevoegen aan het rijsproces. Stoom verbetert en versnelt de deegbereiding en voorkomt dat het deeg uitdroogt en houdt het elastisch. Als het tijd is om de pizza effectief af te bakken, zet ik mijn SteamPro op de pizzastand. Bij het “pizza hetelucht” programma wordt niet echt hetelucht gebruikt maar ook onderwarmte. Daardoor krijgt je pizza een lekker krokant korstje.

It's pizza time! Het wordt een echt feestje met deze makkelijke pizza met pompoen spekjes, echt comfort food voor in de herfst. We beleggen de pizza met pesto, geroosterde pompoen, stukjes spek en heel veel kaas.

Hoe maken we deze Pizza met pompoen en spekjes?

Wil je zelf je pizzadeeg maken, dan dien je hiermee eerste beginnen. Scrol even helemaal naar onderen, naar de notities van het recept. Daar kan je het recept vinden dat ik heb gebruikt. Of we gaan voor het gemak en we gebruiken gewoon een rol pizzadeeg van de winkel.

Vervolgens gaan we de pompoen even roosteren in de oven. Schil de pompoen, snij in dunne plakjes of in blokjes en leg op een beklede bakplaat. Meng olijfolie met rozemarijn, honing, chilivlokken (of cayennepeper) en wat zout. Dit giet je over de pompoen, meng goed en rooster in de oven tot de groente net gaar is. Haal dan uit de oven.

Ondertussen kan je de gerookte spekblokjes kort bakken in de pan en laat daarna nog even uitlekken op wat keukenpapier.

Nu is het tijd om je pizza te gaan beleggen. Rol je pizzadeeg open en smeer in met wat pesto (zelfgemaakt of zelfgekocht). Beleg meg de blokjes of plakjes pompoen. Verdeel er de blokjes spek over. Scheur de bol mozzarella in kleinere stukjes en verdeel ook over de pizza. Strooi er nog wat geraspte kaas (gruyere, Emmental, …) en wat Parmezaanse kaas over. Bak nu je pizza op de maximum temperatuur van je oven. Ik gebruikte hiervoor de pizza hetelucht functie van mijn AEG SteamPro oven. Reken op zo’n 12 a 15min, afhankelijk van je oven.
TIP! Rol je pizzadeeg meteen open op een beklede bakplaat. Dan hoef je de belegde pizza niet meer te gaan verplaatsen op het laatste. Met het risico dat alles eraf valt
TIP! Ben je geen fan van de pesto. Je zou ook wat ricotta kunnen loskloppen met wat rozemarijn, peper en zout en hiermee je pizza insmeren.

It's pizza time! Het wordt een echt feestje met deze makkelijke pizza met pompoen spekjes, echt comfort food voor in de herfst. We beleggen de pizza met pesto, geroosterde pompoen, stukjes spek en heel veel kaas.
It's pizza time! Het wordt een echt feestje met deze makkelijke pizza met pompoen spekjes, echt comfort food voor in de herfst. We beleggen de pizza met pesto, geroosterde pompoen, stukjes spek en heel veel kaas.

Pizza met pompoen en spekjes

It's pizza time! Het wordt een echt feestje met deze makkelijke pizza met pompoen spekjes, echt comfort food voor in de herfst. We beleggen de pizza met pesto, geroosterde pompoen, stukjes spek en heel veel kaas.
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1/2 pompoen
  • 1/2 el rozemarijn (gedroogd)
  • 1 tl honing
  • 1 snuifje chilivlokken (of snuifje cayennepeper )
  • 250 gr spekblokjes (gerookt)
  • +/- 80 gr pesto (zelfgemaakt of zelfgekocht)
  • 2 porties pizzadeeg (*)
  • 1 bolletje mozzarella
  • 100 gr geraspte kaas (naar keuze … gruyere, emmental, …)
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • Olijfolie
  • Zout

Instructies
 

  • Wil je zelf je pizzadeeg maken, dan begin je hiermee het best aangezien dit nog dient te rijzen. Zie in de notities voor recept.
  • Verwarm de oven voor op 205 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Voor de pompoen, schil deze en snij in dunne plakjes of kleine blokjes. Leg op de beklede bakplaat.
    Meng 2el olijfolie met de rozemarijn, honing, chilivlokken (of cayennepeper) en een snuifje zout. Voeg dit kruidenmengsel toe aan de pompoen en meng goed.
    Rooster de pompoen tot deze net mooi gaar is. Haal uit de oven.
    Verhoog je oventemperatuur naar zo'n 230 graden (hoogst mogelijke wat er kan).
    TIP! Heb je een AEG SteamPro gebruik dan de pizza hetelucht functie.
  • Terwijl de pompoen in de oven staat, kan je de spekblokjes mooi goudbruin bakken in een pan. Laat vervolgens even uitlekken op wat keukenpapier.
  • Rol het pizzadeeg uit en smeer in met de pesto.
    TIP! Dit is een recept voor 4 personen en ik reken 1 portie pizzadeeg voor 2 personen. Dus voor dit recept met dit aantal ingrediënten kan je 2 aparte pizza's maken.
    Beleg vervolgens met de pompoen en strooi er de spekblokjes over.
    Scheur de mozzarella bol in kleinere stukjes en verdeel over de pizza's. Verdeel ook de gerapste kaas en Parmezaanse kaas over de pizza's.
    Bak de pizza voor zo'n 12 a 15min.
    Serveer direct

Notities

(*) Recept voor zelfgemaakt pizzadeeg 
* 500gr bloem > best type ’00’
* 7gr gedroogde gist
* 10gr zout
* 1tl oregano (optioneel)
* 275ml lauwwarm water
* 2el olijfolie
 
Doe alle ingrediënten in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix of kneed tot een mooi deeg. Reken toch dat je zo’n 10min zal moeten mixen of kneden. Is het nog iets te droog tijdens het kneden, voeg 1 a 2el lauwwarm water extra toe. 
Leg het deeg in licht ingevette diepe kom en laat zo’n uurtje afgedekt rijzen op kamertemperatuur. Of heb je een AEG SteamPro, gebruik dan de rijsfunctie. 
Na het uur rijzen is je pizzadeeg klaar om uitgerold en belegd te worden
 
Trefwoord pizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.