Tomatenrisotto met gevulde paprika’s

Deze Tomatenrisotto met gevulde paprika's is een ideaal receptje om je weekmenu te zetten. Makkelijk en snel te maken, bomvol smaak, vegetarisch, zonder wijn en super lekker. De paprika's worden gevuld met zowel feta als mozzarella.
Naar recept gaan

Ja, we houden die zuiderse vibes nog even vast met deze heerlijke tomatenrisotto met gevulde paprika’s. Een lekker, makkelijke vegetarische maaltijd die op je weekmenu plaats hoort. Risotto dat staat bij mij thuis in het rijtje van comfort food. Niets zo leuk en gezellig om met een goed gevulde kom risotto in de zetel te duiken, een dekentje daarbij en een leuke serie op TV. Ja, heerlijk toch!

Dit receptje bestaat eigenlijk uit 2 onderdelen namelijk de tomatenrisotto afgewerkt met gevulde paprika’s. De paprika’s, in dit geval puntpaprika’s worden opgevuld met feta en mozzarella. Er zit dan wel geen vlees in dit gerechtje, dat wordt extra hard gecompenseerd met de kaas. Natuurlijk kan je hier perfect vlees bij serveren, ik denk aan blokjes spek bij de risotto. Of vul de paprika’s op met gehakt en de kaas. Een lekker veelzijdig receptje weer!

Deze Tomatenrisotto met gevulde paprika's is een ideaal receptje om je weekmenu te zetten. Makkelijk en snel te maken, bomvol smaak, vegetarisch, zonder wijn en super lekker. De paprika's worden gevuld met zowel feta als mozzarella.

Hoe maken we deze Tomatenrisotto met gevulde paprika’s?

We beginnen eerst met het maken van de risotto aangezien deze even moet garen. We starten eerst met het fijnsnijden van ui, look en enkele zongedroogde tomaten. Verhit een ruime stoofpot met olijfolie en eventueel ook wat olie van de zongedroogde tomaten. Stoof hierin de ui eerst mooi glazig aan. Voeg er vervolgens de look, zongedroogde tomaten en de risotto. Roer kort en laat zo’n minuutje meebakken. Doe er dan de tomatenblokjes (uit blik), bouillon en wat gedroogde oregano bij. Roer even, breng zachtjes tegen het kookpunt en laat dan zachtjes sudderen. Roer heel af en toe zodat de rijst zeker niet tegen de bodem plakt. Ondertussen kan je de paprika’s gaan vullen en bakken.
TIP! Je kan ook nog venkel toevoegen. Stoof deze dan samen met de ui.

Voor de paprika’s, ik gebruikte hier puntpaprika’s maar dit kan even goed met gewone. Snij deze dwars doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Wrijf een beetje in met olijfolie en leg op een beklede bakplaat. Vul ze met stukjes feta, wat geraspte mozzarella en strooi er wat gedroogde oregano over. Bak deze kort in de oven tot de kaas licht begint te kleuren.
TIP! Gebruik geraspte mozzarella, gewone mozzarella zal te veel water afgeven tijdens het bakken.

Op het laatste voegde ik nog wat lichte room toe aan de risotto. Dit hoeft niet maar is wel super lekker. Serveer de risotto met de gevulde paprika’s.

Deze Tomatenrisotto met gevulde paprika's is een ideaal receptje om je weekmenu te zetten. Makkelijk en snel te maken, bomvol smaak, vegetarisch, zonder wijn en super lekker. De paprika's worden gevuld met zowel feta als mozzarella.
Deze Tomatenrisotto met gevulde paprika's is een ideaal receptje om je weekmenu te zetten. Makkelijk en snel te maken, bomvol smaak, vegetarisch, zonder wijn en super lekker. De paprika's worden gevuld met zowel feta als mozzarella.

Tomatenrisotto met gevulde paprika’s

Deze Tomatenrisotto met gevulde paprika's is een ideaal receptje om je weekmenu te zetten. Makkelijk en snel te maken, bomvol smaak, vegetarisch, zonder wijn en super lekker. De paprika's worden gevuld met zowel feta als mozzarella.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Risotto

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 6 a 7 zongedroogde tomaatjes + eventueel wat van de olie
  • 350 gr risottorijst
  • 2 x tomatenblokjes (uit blik = 400gr per blik)
  • 600 ml bouillon (groente of kip)
  • 1 kl gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Scheutje room (optioneel)

Gevulde paprika's

  • 4 paprika's (of puntpaprika)
  • 200 gr feta
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • gedroogde oregano
  • olijfolie

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de risotto.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.
  • Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie (en eventueel wat van olie van de zongedroogde tomaten) en stoof hierin de ui eerst glazig voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig zodat de ui niet gaat aanbakken.
    Voeg er dan vervolgens de fijngehakte look, zongedroogde tomaten en de risottorijst aan toe. Roer heel even en laat dan zo'n minuutje mee bakken.
    Doe er dan de tomatenblokjes, bouillon en oregano bij. Roer heel even, breng zachtjes aan de kook en laat dan heel zachtjes sudderen. Zo kan de rijst rustig garen. Roer heel af en toe en heel kort om te checken of de rijst niet aanbakt aan de bodem. Heeft de rijst zo goed als al het vocht opgenomen, maar is ie nog niet gaar dan voeg je nog een soeplepel bouillon toe.
    Ondertussen kan je de paprika's gaan vullen
  • Voor de gevulde paprika.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
    Wrijf ze goed in met olijfolie en leg op een beklede bakplaat.
    Snij de feta in dunne plakjes en vul de paprika's hiermee. Strooi er nog een royale hoeveelheid geraspte mozzarella over.
    Bak de paprika's in de oven voor zo'n 15min tot de kaas lichtjes begint te kleuren.
  • Als de rijst mooi gaar is. Haal van het vuur. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en/of oregano. Ik voegde ook nog een scheutje room toe maar dit is optioneel.
    Serveer de risotto met de gevulde paprika's
    Smakelijk!
Trefwoord doordeweeks recept, feta, mozzarella, paprika, risotto, tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.