Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit

Gemakkelijker kan niet met deze Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit. Een super snelle taart waar je weinig werk aan hebt en dat iedereen gewoon lust. Krokant bladerdeeg, een vanillecrème op basis van zure room en heerlijk zomerfruit (abrikozen en pruimen)
Naar recept gaan

Op en top zomers, op en top gemakkelijkheid … zo kan je deze bladerdeeg plaattaart met zomerfruit het best benoemen. Bij mij tovert het meteen een smile op mijn gezicht. Die kleuren en vooral de smaak, onweerstaanbaar lekker naar mijn mening. Een super simpele taart waar je weinig werk aan hebt, weinig tijd of moeite in hoeft te steken en iedereen zal er van smullen. Van zulke dessertjes kan je toch alleen maar houden.

Veel ingrediënten heb je niet nodig, wat ook altijd een pluspunt is. Haal alvast een vel bladerdeeg in huis, alsook lekker zomerfruit. Ik gebruikte hier groene en paarse pruimen en abrikozen, het fruit dat ik in huis had. Maar je zou hier ook perziken en/of nectarines voor kunnen gebruiken. Zorg voor stevig fruit en geen bessen. Onder dat laagje fruit ligt trouwens nog een lekker laagje, een heerlijke crème op basis van zure room en wat vanille puddingpoeder. En meer is het niet eigenlijk! Gewoon simpel en toch goed. Het hoeft niet altijd een “mousseje” of een “crèmeke” te zijn.

Gemakkelijker kan niet met deze Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit. Een super snelle taart waar je weinig werk aan hebt en dat iedereen gewoon lust. Krokant bladerdeeg, een vanillecrème op basis van zure room en heerlijk zomerfruit (abrikozen en pruimen)
Gemakkelijker kan niet met deze Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit. Een super snelle taart waar je weinig werk aan hebt en dat iedereen gewoon lust. Krokant bladerdeeg, een vanillecrème op basis van zure room en heerlijk zomerfruit (abrikozen en pruimen)

Hoe maken we deze Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit?

Begin alvast met het maken van de crème. Hiervoor meng je zure room, poedersuiker, vanille puddingpoeder, nog wat extra vanille extract en een eidooier. Zet dit even opzij terwijl je het fruit in fijne plakjes gaat snijden. Ik gebruikte dus abrikozen en paarse en groene pruimen. De abrikozen waren aan de vrij kleine kant dus deze heb ik gewoon gehalveerd en ontpit. De pruimen heb ik ook eerst gehalveerd en ontpit om dan vervolgens in dunne plakjes te snijden.
TIP! Je kan de zure room ook vervangen door ricotta of roomkaas

Dan is al tijd om de taart te gaan samenstellen. Rol je bladerdeeg uit en verdeel hierover de zure room crème. Blijf wel zo’n 2cm van de kant weg omdat we deze nog gaan oprollen naar binnen. Verdeel de plakjes fruit over de crème en zorg dat de crème eigenlijk volledig bedekt is met het fruit. Je kan hier een patroon van maken of ga gewoon random aan de slag.
Rol vervolgens de randjes van het deeg ietwat naar binnen. Strooi nog wat suiker en amandelschaafsel over het fruit. Het eiwit dat we nog over hebben, gaan we gebruiken om de randen mee in te smeren. Zet de bladerdeegtaart in de oven en bak ze mooi goudbruin. Serveer vervolgens direct.

Gemakkelijker kan niet met deze Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit. Een super snelle taart waar je weinig werk aan hebt en dat iedereen gewoon lust. Krokant bladerdeeg, een vanillecrème op basis van zure room en heerlijk zomerfruit (abrikozen en pruimen)
Gemakkelijker kan niet met deze Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit. Een super snelle taart waar je weinig werk aan hebt en dat iedereen gewoon lust. Krokant bladerdeeg, een vanillecrème op basis van zure room en heerlijk zomerfruit (abrikozen en pruimen)

Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit

Gemakkelijker kan niet met deze Bladerdeeg plaattaart met zomerfruit. Een super snelle taart waar je weinig werk aan hebt en dat iedereen gewoon lust. Krokant bladerdeeg, een vanillecrème op basis van zure room en heerlijk zomerfruit (abrikozen en pruimen)
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 225 gr zure room (*)
  • 60 gr poedersuiker
  • 2 el vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 5 a 6 pruimen (**)
  • 5 a 6 abrikozen (**)
  • 1 el suiker
  • 1 handvol amandelschaafsel
  • 1 rol bladerdeeg

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
    Beleg een bakplaat met bakpapier
  • Maak alvast eerste de crème.
    Doe hiervoor de zure room, poedersuiker, vanille puddingpoeder, eidooier en vanille extract in een mengkom. Mix of roer dit tot een gladde massa. Zet dit even opzij.
  • Vervolgens gaan het fruit versnijden.
    Halveer de abrikozen en pruimen en ontpit ze.
    Omdat de abrikozen die ik gebruikte, vrij klein waren heb ik deze niet in plakjes gesneden. De pruimen heb ik wel in dunne plakjes gesneden.
  • Rol het bladerdeeg uit en je kan dit best meteen op de beklede bakplaat leggen.
    Verdeel hierover de zure room crème. Blijf wel zo'n 2cm van de kant weg omdat we deze nog gaan oprollen naar binnen. Verdeel de plakjes fruit over de crème en zorg dat de crème eigenlijk volledig bedekt is met het fruit. Je kan hier een patroon van maken of ga gewoon random aan de slag.
    Rol vervolgens de randjes van het deeg ietwat naar binnen. Strooi nog wat suiker en amandelschaafsel over het fruit. Het eiwit dat we nog over hebben, gaan we gebruiken om de randen mee in te smeren.
    Zet de bladerdeegtaart in de oven en bak ze mooi goudbruin voor zo'n 25 a 30min.
    Serveer direct
    Smakelijk

Notities

(*) je kan de zure room vervangen door ricotta of roomkaas
(**) Qua fruit je kan een mix van pruimen, abrikozen, nectarines en perziken hiervoor gebruiken. Kijk wat je in huis hebt of wat je graat lust. 
Trefwoord abrikozen, bladerdeeg, pruimen, snel dessert, taart, vanille, zure room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.