Strudel met fragipane, abrikozen en frambozen

Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediƫnt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.
Naar recept gaan

Een simpel snel dessertje, waar je weinig moeite of tijd hoeft in te steken en waarmee je ongetwijfeld gaat scoren. Toch bij degene die verzot zijn op frangipane, zoals mezelf šŸ˜ƒ. Toen deze strudel met frangipane, abrikozen en frambozen uit de oven kwam, heb ik mij serieus moeten inhouden. Had ik me laten gaan, had ik die strudel gewoon in mijn eentje zondere problemen naar binnengespeeld. Met bladerdeeg, frangipane, abrikozen en frambozen kan je natuurlijk weinig misdoen.

Dit dessertje kan trouwens ook heel makkelijk al voorbereiden. De frangipane vulling kan je al enkele uren van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Je hoeft dan enkel nog maar het bladerdeeg te beleggen met de vulling, schijfjes abrikozen en frambozen en dan bakken maar. Super simpel dus! En de frangipane is ook niet meer dan gewoon alle ingrediƫnten te mengen. Niets luchtig of schuimig kloppen.

Een super simpel toetje waar je ook nog eens kan gaan variƫren en spelen met de ingrediƫnten. Voor de frangipane, gebruikte ik gewoon amandelmeel. Je zou ook een mix van gemalen pistache en amandelen kunnen gebruiken. Het geheime ingrediƫnt van de frangipane is een beetje ricotta dat we gaan toevoegen. Deze zorgt voor wat frisheid en luchtigheid. Qua fruit kan je eindeloos gaan variƫren met wat je graag eet of wat er in het seizoen is. Ik koos voor de zalige combinatie van abrikozen en frambozen.

Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediƫnt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.

Hoe maken we deze Strudel met fragipane, abrikozen en frambozen?

We beginnen met het maken van onze frangipane. Hiervoor meng je amandelmeel, suiker, patisseriebloem en bakpoeder. Vervolgens voeg je er ricotta, eitjes, gesmolten boter, zeste van citroen en amandel extract aan toe. Mix tot een mooi mengsel. Zet zo’n 30min in de koelkast om op te stijven.
TIP! Je kan deze frangipane makkelijke enkele uren op voorhand maken en in de koelkast bewaren.

Rol het bladerdeeg open. Je kan dit best meteen op een bakplaat dat belegd is met bakpapier leggen. Schep de frangipane in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Duw de partjes abrikozen in de frangipane en verdeel er ook de frambozen over. Zorg dat je het fruit in de frangipane duwt.

Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts dat onbelegd is. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk bovenop de frangipane.
Wrijf bovenaan nog in met wat losgeklopt ei en strooi er wat amandelschaafsel over. Bak de strudel mooi goudbruin in de oven.

Eenmaal mooi gebakken, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. De strudel is op z’n lekkerst als ie nog wat lauw is. Maak ondertussen de glazuur door poedersuiker te mengen met een beetje melk. Strooi dit over de strudel en serveer.

Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediƫnt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.
Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediƫnt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.

Strudel met fragipane, abrikozen en frambozen

Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediƫnt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.
Gang dessert
Porties 5

Ingrediƫnten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 a 4 abrikozen
  • 100 gr frambozen
  • 1 ei (losgeklopt)
  • handvol amandelschaafsel
  • 3 el poedersuiker
  • 1 a 2 el melk

Frangipane

  • 100 gr suiker
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr patisseriebloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 4 el ricotta
  • 2 el boter (gesmolten)
  • 1 tl zeste van citroen
  • 1/2 tl amandel extract
  • 2 eieren

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de frangipane.
    Doe hiervoor de suiker, amandelmeel, patisseriebloem en bakpoeder in een mengkom. Meng dit alvast even.
    Voeg hier de ricotta, gesmolten boter, zeste van citroen, amandel extract en eitjes aan toe. Mix tot een mooi mengsel.
    Zet dit zo'n 30min (mag ook langer) in de koelkast om ietwat op te stijven.
    TIP! Je kan de frangipane makkelijk al enkele uren op voorhand maken en in de koelkast bewaren.
  • Ondertussen kan je de abrikozen ontpitten en in schijfjes snijden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem je vel bladerdeeg en rol het open. Het makkelijkste is om met een vierkante vel te werken maar met een ronde lukt het ook. Je kan best het bladerdeeg openrollen op een stuk bakpapier en al meteen op de bakplaat leggen.
    Schep de frangipane in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Duw de partjes abrikozen in de frangipane en verdeel er ook de frambozen over. Zorg dat je het fruit in de frangipane duwt.
    Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk.
    Wrijf de bovenkant in met het losgeklopt ei en strooi er wat amandelschaafsel over.
  • Bak de strudel zo'n 30 a 40min tot deze mooi goudbruin gebakken is.
    Haal uit de oven laat ietwat afkoelen. Hij is op z'n lekkerste als ie nog wat lauw is.
  • Ondertussen kan je het glazuur al maken. Hiervoor meng je het poedersuiker met melk, begin met 1el melk. Roer goed, de eerste seconden is het vrij vast maar dit wordt nog wat lopender. De glazuur mag ook niet te lopend zijn anders blijft er niets van op de strudel zitten.
    Strooi wat van de glazuur over de strudel, wacht 5min en serveer dan
    Smakelijk!
Trefwoord abrikozen, amandelmeel, bladerdeeg, dessert, frambozen, gemakkelijk dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.