Chocolade kwarktaart met kersen

Deze gemakkelijke Chocolade kwarktaart met kersen heeft veel weg van de bekende Zwarte woud taart. Een heerlijke chocolade korst, zomerse kersen en een lekkere kwarkvulling. Een lekkere taart om van te genieten bij de koffie.
Naar recept gaan

Deze chocolade kwarktaart met kersen heeft heel veel weg van de bekende Zwarte Woud Taart of Schwarzwälder kirsch Torte. Een chocolade korst die qua textuur tussen een koekje en cake zit, zomerse kersen en een luchtige kwarkvulling. Het leuke aan deze taart, veel werk of moeite hoef je hier echt niet in te steken. Zowel de korst als de vulling is eigenlijk niet meer dan gewoon alle ingrediënten te mengen. Het meeste werk is eigenlijk nog de kersen ontpitten, vind ik nog steeds zo’n vreselijk werkje.

Momenteel zitten we nog volop in het kersenseizoen, wat ik fantastisch vind! Is het seizoen voorbij dan kan je nog steeds deze taart maken. Gebruik dan gewoon zo’n bokaal kersen op siroop of vervang eventueel door verse frambozen of bramen.

Deze gemakkelijke Chocolade kwarktaart met kersen heeft veel weg van de bekende Zwarte woud taart. Een heerlijke chocolade korst, zomerse kersen en een lekkere kwarkvulling. Een lekkere taart om van te genieten bij de koffie.

Hoe maken we deze Chocolade kwarktaart met kersen?

We beginnen eerst met het maken van de korst. Hiervoor meng je alvast gezeefde bloem, cacaopoeder en bakpoeder. Doe hierbij de zachte boter, suiker en 1 ei en kneed (of laat je keukenmachine dit doen) tot mooie vaste deegbal.Vet je taartvorm (best met een losse bodem) wat in met boter en bekleed vervolgens de bodem met 2/3 van het deeg. Het deeg uitrollen met een deegrol om zo je vorm te bekleden zal moeilijk gaan met dit deeg. Het breekt snel dus duw het deeg in de vorm zodat de hele binnenkant bedekt is. Zet even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Alvorens je aan de vulling begint, halveer de kersen en ontpit ze. Zet even opzij. Voor de vulling, klop/mix je boter en suiker luchtig en romig voor zo’n 2 a 3min. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed tot een mooie gladde massa. Als laatste doe je er de kwark of plattekaas en een zakje vanille puddingpoeder bij en meng met een spatel tot een gladde massa.

Verdeel de kersen over de bodem van je taartvorm en giet hierover de kwarkvulling. Verkruimel het resterende deeg en verdeel dit over de taart.
Bak de taart voor zo’n 50min in de oven tot de kwarkvulling mooi stevig gebakken is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Deze gemakkelijke Chocolade kwarktaart met kersen heeft veel weg van de bekende Zwarte woud taart. Een heerlijke chocolade korst, zomerse kersen en een lekkere kwarkvulling. Een lekkere taart om van te genieten bij de koffie.
Deze gemakkelijke Chocolade kwarktaart met kersen heeft veel weg van de bekende Zwarte woud taart. Een heerlijke chocolade korst, zomerse kersen en een lekkere kwarkvulling. Een lekkere taart om van te genieten bij de koffie.

Chocolade kwarktaart met kersen

Deze gemakkelijke Chocolade kwarktaart met kersen heeft veel weg van de bekende Zwarte woud taart. Een heerlijke chocolade korst, zomerse kersen en een lekkere kwarkvulling. Een lekkere taart om van te genieten bij de koffie.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Taartvorm of springvorm van +/- 25cm

Ingrediënten
  

  • 300 gr kersen

Chocoladekorst

  • 250 gr patisseriebloem
  • 6 gr bakpoeder
  • 18 gr cacaopoeder
  • 100 gr suiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 150 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei

Kwarkvulling

  • 125 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 120 gr suiker
  • 2 eieren
  • 500 gr kwark
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder (50gr – ik gebruikte Imperial)

Instructies
 

Chocoladekorst

  • Neem je taartvorm of springvorm en vet deze goed in.
    Gebruik je een springvorm dan kan je zowel de bodem en zijkanten ook bedekken met bakpapier.
  • Zeef de bloem en meng met het bakpoeder, cacaopoeder en suiker. Voeg het vanille extract, boter en ei toe.
    Kneed of mix met je keukenmachine tot een mooie deegbal.
  • Bekleed vervolgens de bodem met 2/3 van het deeg. Het deeg uitrollen met een deegrol om zo je vorm te bekleden zal moeilijk gaan met dit deeg. Het breekt snel dus duw het deeg in de vorm zodat de hele binnenkant bedekt is. Zet even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Voor je aan de vulling begint, halveer de kersen en ontpit ze. Zet even opzij

Kwarkvulling

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de zachte boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine, als je deze hebt). Mix deze romig en luchtig voor zo'n 2 a 3min. Schraap af en toe de zijkanten los.
    Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een gladde massa.
    Als laatste doe je er de kwark en vanille puddingpoeder bij, meng met een spatel tot een mooie gladde massa.
  • Verdeel de kersen over de bodem van de taart.
    Giet er de kwarkvulling over.
    Breek het resterende deeg in kleinere stukjes en verdeel dit over de taart.
    Bak de taart zo'n 50min in de oven tot de kwarkvulling mooi stevig gebakken is en goudbruin gekleurd is.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, chocolade, kersen, kwark, taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.