Luchtige pannenkoeken met pudding

Deze gemakkelijke Luchtige pannenkoeken met pudding wil je gewoon geprobeerd hebben. De geheime ingrediƫnten van deze pancakes zijn puddingpoeder, yoghurt en opgeklopte eiwitten. Ideaal om tijdens het ontbijt of als tussendoortje mee te scoren.
Naar recept gaan

Als je op Google pannenkoeken opzoekt, dan krijg je eindeloos veel recepten. Of misschien heb je wel een speciaal familierecept. Echter zo’n lekker recept als deze van luchtige pannenkoeken met pudding ga je heel moeilijk vinden šŸ˜ƒ. Het geheim ingrediĆ«nt van deze fluffy pancakes is vanille puddingpoeder en yoghurt. Daarnaast gaan we de eieren scheiden en de eiwitten luchtig opkloppen. Het resultaat is luchtig, fluffy, een heerlijk vanillesmaak en gewoon onweerstaanbaar lekker!

Zelf ben ik echt verzot op pannenkoeken, niet zo zeer op de klassieke versie. Geef mij maar de American Pancakes of met banaan-havermout. Om eerlijk te zijn, experimenteer ik wekelijks wel met een pannenkoek recept. Het ene lukt al wat beter dan het andere, maar deze variant met puddingpoeder heeft echt mijn hart gestolen. Wil je ze trouwens nog een tikkeltje lekkerder, serveer er dan vanille pudding en vers fruit bij. HEER-LIJK!

Deze gemakkelijke Luchtige pannenkoeken met pudding wil je gewoon geprobeerd hebben. De geheime ingrediƫnten van deze pancakes zijn puddingpoeder, yoghurt en opgeklopte eiwitten. Ideaal om tijdens het ontbijt of als tussendoortje mee te scoren.

Hoe maken we deze luchtige pannenkoeken met pudding?

Wil je bij deze pannenkoeken net zoals mij pudding serveren, maak deze dan al eerst. Gebruik hiervoor het recept op de verpakking van de puddingpoeder of ga voor een nog lekkere homemade banketbakkersroom.

Voor de pannenkoeken, meng alvast zelfrijzende bloem, puddingpoeder, bakpoeder en een snuifje zout. Hier ga je melk, natuuryoghurt, vanille essence, honing en de eigelen aan toevoegen. Mix dit los tot een glad massa.
Doe de eiwitten in een andere kom en klop deze stijf op. Spatel de eiwitten voorzichtig doorheen het deeg, meng niet te lang anders zal al de luchtigheid eruit gaan.
TIP! Je kan de honing ook vervangen door maple syrup of agavesiroop.

Verhit een pan met een scheut olie en bak hierin kleine pannenkoekjes. Ik gebruikte een ijsschep (gevuld met 2/3 deeg per pannenkoek) om het deeg makkelijk in de pan te scheppen. Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin langs beide kanten.
Serveer de pannenkoeken meteen dan zijn ze op hun lekkerste en lekker luchtig. Serveer er de pudding en vers fruit bij.

Deze gemakkelijke Luchtige pannenkoeken met pudding wil je gewoon geprobeerd hebben. De geheime ingrediƫnten van deze pancakes zijn puddingpoeder, yoghurt en opgeklopte eiwitten. Ideaal om tijdens het ontbijt of als tussendoortje mee te scoren.
Deze gemakkelijke Luchtige pannenkoeken met pudding wil je gewoon geprobeerd hebben. De geheime ingrediƫnten van deze pancakes zijn puddingpoeder, yoghurt en opgeklopte eiwitten. Ideaal om tijdens het ontbijt of als tussendoortje mee te scoren.

Luchtige pannenkoeken met pudding

Deze gemakkelijke Luchtige pannenkoeken met pudding wil je gewoon geprobeerd hebben. De geheime ingrediƫnten van deze pancakes zijn puddingpoeder, yoghurt en opgeklopte eiwitten. Ideaal om tijdens het ontbijt of als tussendoortje mee te scoren.
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 40 gr vanille puddingpoeder (ik gebruikte Imperial)
  • 100 gr natuuryoghurt
  • 100 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el honing (of maple syrup of honing)
  • 2 eieren (gescheiden)
  • Snuifje zout
  • Vanillepudding (om te serveren)
  • Vers fruit (om te serveren)
  • Olie

Instructies
 

  • Doe de bloem, bakpoeder, puddingpoeder en snuifje zout in een mengkom. Meng dit al even.
    Doe hierbij de yoghurt, melk, vanille, honing en de eigelen. Mix dit alvast even los tot een gladde massa.
    Klop de eiwitten stijf op in een andere kom en spatel deze voorzichtig doorheen het deeg. Meng vooral niet te lang anders zal je alle lucht eruit roeren.
  • Verhit een pan met wat olie en bak hierin kleine pannenkoekjes goudbruin.
    TIP! Ik gebruikte een ijsschep (vulde deze met 2/3 deeg per pannenkoek) om het deeg makkelijk in de pan te scheppen.
    Eenmaal gebakken serveer de pannenkoeken direct dan zijn ze op hun lekkerste en heel luchtig.
    Serveer optioneel met vanillepudding en vers fruit
    Smakelijk!
Trefwoord ontbijt, pannenkoeken, pudding, tussendoortje, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.