Marsepeincake met perziken

Makkelijk, snel te maken en gewoon zo lekker ... dat is deze marsepeincake met perziken. Een heerlijke smeuige amandelcake met daarin stukjes marsepein. De cake wordt afgewerkt met een crème op basis van mascarpone en zure room en blokjes perziken.
Naar recept gaan

Voor alle ‘marsepein lovers” dit is er eentje voor jullie 😃, het bewijs dat je dit niet enkel met Sinterklaas hoeft te eten! Ja, zelf ben ik echt een enorme liefhebber, zeg maar bijna verslaafd. Deze marsepeincake met perziken is daarom ook gewoon hemels lekker. Alleja voor mij toch, de wederhelft moet er niets van weten want die valt dan weer onder de “haters” category. Onbegrijpelijk toch? Ben je net zoals mij een “lover” dan moet je gewoon dit super makkelijke cakeje echt eens maken.

De marsepeincake wordt gemaakt op basis van een combinatie van bloem en amandelmeel waar ook nog wat amandel extract bij gaat. Zo krijgt de cake ook nog een licht frangipane smaakje. Verder gaat er in deze cake ook nog eitjes, olijfolie, melk en suiker. Het resultaat is een super smeuïge fluffy cake. Waar is de marsepein? Hoor ik nu alle lovers zich afvragen. Don’t worry, deze snijden we in kleine blokjes en mengen we op het laatste nog even onder het deeg.

Eenmaal gebakken en afgekoeld, krijgt de cake nog een lekker romig laagje op basis zure room en mascarpone. Als afwerking nog wat perziken uit blik, aangezien deze nog niet in het seizoen zijn. Natuurlijk eenmaal ze terug vers te verkrijgen zijn, dan gebruik je gewoon verse perziken. Of je kan deze marsepeincake eigenlijk met eender welk fruit afwerken.

Makkelijk, snel te maken en gewoon zo lekker ... dat is deze marsepeincake met perziken. Een heerlijke smeuige amandelcake met daarin stukjes marsepein. De cake wordt afgewerkt met een crème op basis van mascarpone en zure room en blokjes perziken.

Recepten functie AEG SteamPro combi stoomoven

Waar ik de inspiratie ben gaan halen voor deze marsepeincake? Wel in het receptenboekje van mijn AEG SteamPro combi stoomoven. Wederom een super handige functie van deze alleskunner. In het receptenboekje staan een hele resem recepten die je makkelijk doordeweeks op tafel kan zetten. Dit gaat van vis, vlees, ovenschotels, lasagne, gratin, pizza’s, quiche. Ook dessertjes zoals koekjes, cake, taart, brood staan hierin vermeld. Kortom een echt kookboek. Je oven zelf gaan instellen (het aantal graden, eventueel vocht of stoom toevoegen) hoef je eigenlijk niet te doen.

De AEG SteamPro heeft namelijk een aparte “recepten functie”, hierin staan namelijk alle recepten uit het receptenboekje. Dus in dit geval, selecteer ik de cake die ik ging maken en deze functie gebruikt voorafbepaalde waarden voor een gerecht. Ik hoef dus niet het aantal graden, tijd of eventueel vocht/stoom zelf gaan instellen. Dat doet deze functie van zichzelf.

Ter info! De cake is een copy paste uit het receptenboekje, de afwerking is een eigen toets van mezelf. Dat is het leuke, je kan heel veel inspiratie halen uit het kookboekje en zelf nog volop gaan spelen en experimenteren.

TIP! Ga zelf maar eens checken welke recepten er allemaal reeds zijn ingesteld. Je kan hier echt hele weekmenu’s tot feestelijke receptjes mee samenstellen

Hoe maken we deze marsepeincake met perziken?

Begin alvast met de marsepein in kleine blokjes te snijden.
Vet ook alvast een cakevorm in en beleg de bodem (en eventueel ook de zijkanten met bakpapier). Je kan deze cake zowel in een klassieke rechthoekige cakevorm bakken of in een vierkante vorm zoals ik heb gedaan. Aangezien ik het automatische recepten programma van mijn oven heb gebruikt, hoefde ik geen graden of tijd in te stellen. Gebruik je een klassieke oven, verwarm de oven dan voor op 165 graden.

Zeef alvast de bloem en meng met amandelmeel en bakpoeder. Zet even opzij. Doe de eieren, suiker, amandel extract en zeste van citroen in een mengkom en klop deze op hoge snelheid bleek en luchtig voor zo’n 5min. Giet er dan langzaam olijfolie (of andere neutrale olie) bij, blijf ondertussen op hoge snelheid mixen. Verlaag dan de mixer naar de laagste/traagste stand. Voeg in delen/porties en afwisselend wat van het bloem mengsel en melk toe. Mix tot je een glad egaal deeg hebt. Vanaf wanneer je de bloem begint toe toevoegen, mix niet te lang meer anders zal je cake niet luchtig zijn.

Schep de helft van het deeg in de bakvorm, zorg dat de hele bodem bedekt is. Strooi er de helft van de blokjes marsepein over gevolgd door de rest van het deeg en overige marsepein. Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen alvorens de cake af te werken met de crème en perziken.

Voor de topping, laat eerst de perziken uit de blik goed uitlekken. Snij vervolgens in kleine blokjes of in schijfjes. Voor de crème, mix je de mascarpone, zure room, room, poedersuiker en vanille extract tot een romige crème. Mix maximaal 1min. Smeer de hele bovenkant van de afgekoelde cake in met de crème en werk af met de perziken.

Makkelijk, snel te maken en gewoon zo lekker ... dat is deze marsepeincake met perziken. Een heerlijke smeuige amandelcake met daarin stukjes marsepein. De cake wordt afgewerkt met een crème op basis van mascarpone en zure room en blokjes perziken.
Makkelijk, snel te maken en gewoon zo lekker ... dat is deze marsepeincake met perziken. Een heerlijke smeuige amandelcake met daarin stukjes marsepein. De cake wordt afgewerkt met een crème op basis van mascarpone en zure room en blokjes perziken.

Marsepeincake met perziken

Makkelijk, snel te maken en gewoon zo lekker … dat is deze marsepeincake met perziken. Een heerlijke smeuige amandelcake met daarin stukjes marsepein. De cake wordt afgewerkt met een crème op basis van mascarpone en zure room en blokjes perziken.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • cakevorm (bij voorkeur vierkant of rechthoekig)

Ingrediënten
  

  • 150 gr marsepein
  • 225 gr patisseriebloem
  • 65 gr amandelmeel (of poeder)
  • 7 gr bakpoeder
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1/2 tl amandel extract
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 100 ml olijfolie (of zonnebloemolie)
  • 150 ml melk

Crème

  • 250 gr mascarpone
  • 125 gr zure room
  • 50 ml room
  • 20 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 400 gr perziken (uit blik – met siroop)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
    Vet de bakvorm in met wat olie of boter en beleg de bodem (en eventueel ook de zijkanten) met bakpapier.
    TIP! Aangezien ik de automatische receptenfunctie van mijn AEG SteamPro gebruikte, hoefde ik geen graden of tijd in te stellen. Dat deed de SteamPro automatisch uit zichzelf.
  • Snij de marsepein alvast in kleine stukjes en zet even opzij.
    Zeef de bloem en meng met het amandelmeel en bakpoeder. Zet even opzij.
  • Doe de eieren, suiker, amandel extract en zeste van citroen in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop deze bleek en luchtig voor zo'n 5min.
    Giet hier dan vervolgens langzaam de olijfolie bij, blijf terwijl mixen.
    Zet de keukenmachine op de laagste/traagste stand. Voeg in delen/porties en afwisselend wat van het bloemmengsel en wat van de melk toe. Mix tot een mooi glad egaal deeg. Mix vooral niet te lang wanneer je de bloem begint toe te voegen. Wanneer alles is gemengd, stop dan anders zal je cake niet luchtig worden.
  • Schep de helft van het deeg in de bakvorm, spreid goed uit zodat de hele bodem bedekt is. Strooi hierover de helft van de blokjes marsepein. Schep er vervolgens het resterende deeg over, spreid weer goed uit en strooi er de overige blokjes marsepein over.
    Bak de cake zo'n 50 a 60min in de oven tot deze mooi gaar en goudbruin is. Check met een satéprikker of cake gaar is binnenin.
    Laat de cake eerst zo'n 15min in de cakevorm, ontvorm dan voorzichtig en laat verder volledig afkoelen op een rooster.

Crème

  • Laat eerst de perziken uit blik goed uitlekken.
    Snij dan in kleine blokjes.
  • Doe de mascarpone,zure room, room, poedersuiker en vanille extract in een mengkom en mix tot een mooie gladde crème. Dit duurt max 1min.
    Smeer de hele bovenkant in met de crème en werk af met de blokjes perzik.
    Smakelijk!
Trefwoord AEG SteamPro combi stoomoven, amandelcake, cake, marsepein, mascarpone, perziken, zure room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.