Pizzabroodjes

Lekker, snel klaar, gemakkelijk te maken en zo lekker ... zo kan je deze overheerlijke pizzabroodjes het beste omschrijven. We beleggen hiervoor zachte broodjes ofwel sandwiches met tomatensaus, salami, geraspte kaas en mozzarella. Iedereen zal er van smullen en is ideaal als avondmaal maar ook als hapje bij de apéro of borrel.
Naar recept gaan

Easy, cheesy en so yummie … zo kan ik deze heerlijke pizzabroodjes het beste omschrijven. Ik gebruik hiervoor zachtje broodjes ofwel sandwiches, bij AH worden ze “bollen” genoemd. Deze worden belegd met de typische pizza elementen namelijk tomatensaus, lekker veel kaas en salami. Natuurlijk kan je hier weer zelf naar eigen voorkeur gaan spelen met de ingrediënten. Deze broodjes zijn ideaal om te serveren als hapje bij de apéro of borrel of gewoon als doordeweeks avondmaal. Lekker veelzijdig!

Zoals gezegd worden de pizzabroodjes belegd met tomatensaus, geraspte kaas, mozzarella en salami. Vlak voor ze de oven ingaan worden de sandwiches nog ingesmeerd met een kruidige olie waardoor ze lekker veel smaak krijgen. Geen saaie bedoeling dus!

Lekker, snel klaar, gemakkelijk te maken en zo lekker ... zo kan je deze overheerlijke pizzabroodjes het beste omschrijven. We beleggen hiervoor zachte broodjes ofwel sandwiches met tomatensaus, salami, geraspte kaas en mozzarella. Iedereen zal er van smullen en is ideaal als avondmaal maar ook als hapje bij de apéro of borrel.

Hoe maken we deze pizzabroodjes?

Ik gebruikte deze sandwiches of bolletjes van AH, deze kleven aan elkaar en zo laat ik ze ook. Waardoor je ze na het bakken echt moet “plukken” of “pullen”. Maar je kan hiervoor ook gewone individuele sandwiches gebruiken, dat werkt ook prima.

Je begint met de broodjes te halveren waardoor je een onderste en bovenste helft heb. De onderste helft leg je op een beklede bakplaat en smeer in met tomatensaus of passata. Ik gebruikte de pizzasaus van Elvea, die is heerlijk van smaak en gemakkelijk. Hierop leg ik dunne plakjes chorizo maar je kan hier ook een gewone salami gebruiken, gevold door sneetjes mozzarella en zongedroogde tomaten. Deze kan je ook vervangen door gewone kerstomaten, blokjes paprika of laat ze gewoon weg. Als laatste nog wat Parmezaanse kaas of eendere welke geraspte kaas. Hierop leg je dan de bovenste helft van de bolletjes of sandwiches.

Vlak voor ze de oven ingaan, wrijf ik de broodjes in met een kruidenmengsel. Deze mix bestaat uit olijfolie, fijngehakte look, gedroogde basilicum, oregano, chilivlokken en Parmezaanse kaas.
Bedek de broodjes de eerste 10min van het bakken met aluminiumfolie, verwijder de folie en bak nog eens 10min.
Serveer ze direct.

Lekker, snel klaar, gemakkelijk te maken en zo lekker ... zo kan je deze overheerlijke pizzabroodjes het beste omschrijven. We beleggen hiervoor zachte broodjes ofwel sandwiches met tomatensaus, salami, geraspte kaas en mozzarella. Iedereen zal er van smullen en is ideaal als avondmaal maar ook als hapje bij de apéro of borrel.
Lekker, snel klaar, gemakkelijk te maken en zo lekker ... zo kan je deze overheerlijke pizzabroodjes het beste omschrijven. We beleggen hiervoor zachte broodjes ofwel sandwiches met tomatensaus, salami, geraspte kaas en mozzarella. Iedereen zal er van smullen en is ideaal als avondmaal maar ook als hapje bij de apéro of borrel.

Pizzabroodjes

Lekker, snel klaar, gemakkelijk te maken en zo lekker … zo kan je deze overheerlijke pizzabroodjes het beste omschrijven. We beleggen hiervoor zachte broodjes ofwel sandwiches met tomatensaus, salami, geraspte kaas en mozzarella. Iedereen zal er van smullen en is ideaal als avondmaal maar ook als hapje bij de apéro of borrel.
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 6 a 8 zachte broodjes / sandwiches
  • 150 gr passata of pizzasaus
  • 12 sneetjes chorizo of andere salami
  • 200 gr mozzarella
  • 150 gr semi-gedroogde tomaten (=optioneel)
  • 25 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 2 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 snuifje chilivlokken (of vervang door cayennepeper)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de broodjes/sandwiches zodat je een onderste en bovenste helft hebt.
    Leg de onderste helft op de bakplaat.
    Wrijf ze royaal in met de passata gevolgd door plakjes chorizo, sneetjes mozzarella, fijne sneetjes zongedroogde tomaten en strooi er de helft van de Parmezaanse kaas over.
    Leg hierop de bovenste helft van de broodjes.
  • Maak nu de kruidenolie om de broodjes mee in te wrijven. Meng hiervoor de olijfolie met fijngehakte (of geperste) look, de resterende Parmezaanse kaas, basilcum, oregano en chilivlokken.
    Wrijf hiermee de broodjes in.
  • Dek de broodjes af met aluminiumfolie en bak ze zo eerst 10min in de oven.
    Verwijder daarna de folie en bak nog eens 10min.
    Serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord apero, borrelhapje, chorizo, doordeweeks recept, hapje, mozzarella, pizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.