Hartige wafels met spinazie

Deze hartige wafels met spinazie zijn ideaal voor op ieder moment namelijk brunch, lunch of doordeweeks avondmaal. Met de gerookte zalm zijn ze ook perfect voor de Paasbrunch. Deze gezonde wafels maak je gewoon helemaal in je blender.
Naar recept gaan

Voor bij de brunch, als lunch of als avondmaaltje … deze hartige wafels met spinazie smaken nu eenmaal op ieder moment van de dag. Met Pasen dat op komst is, zijn deze wafels echt wel een origineel ideetje om te serveren. Doe daar nog wat gerookte zalm bij en je hebt een feestelijk gerechtje voor de Paasbrunch maar ook als doordeweeks maaltje. Het deeg van deze hartige wafels maak je in een handomdraai in je blender. Snel, gemakkelijk, weinig moeite en zo lekker! Meer heb je niet nodig voor een succesreceptje.

Deze hartige wafels met spinazie zijn ideaal voor op ieder moment namelijk brunch, lunch of doordeweeks avondmaal. Met de gerookte zalm zijn ze ook perfect voor de Paasbrunch. Deze gezonde wafels maak je gewoon helemaal in je blender.
Deze hartige wafels met spinazie zijn ideaal voor op ieder moment namelijk brunch, lunch of doordeweeks avondmaal. Met de gerookte zalm zijn ze ook perfect voor de Paasbrunch. Deze gezonde wafels maak je gewoon helemaal in je blender.

Hoe maken we deze hartige wafels met spinazie?

Ik gebruikte voor deze wafels diepvries spinazie, deze liet ik de avond voordien al ontdooien en uitlekken in een vergiet. Het is namelijk belangrijk dat je niet al te veel vocht in je beslag krijgt. Je kan ook verse spinazie gebruiken, dan hoef je deze natuurlijk niet te laten uitlekken. Echter als het beslag iets te lang staat, kan je het wel waterig worden. Dus aan jou de keuze, persoonlijk vind ik diepvries spinazie iets makkelijker werken.

Begin met de eitjes en melk kort te mixen in een blender of foodprocessor. Hier voeg je vervolgens de resterende ingrediënten aan toe namelijk bloem, goed uitgewrongen spinazie (of de versie spinaziebladeren), fijngehakte peterselie, bieslook, bakpoeder, peper en zout. Dit blend je tot een mooi glad groen beslag. Verhit vervolgens je wafelijzer, vet deze wat in met wat olie of boter. Schep ongeveer 1el of nog makkelijker een ijsschep van het deeg in het wafelijzer. Bak de wafels mooi gaar en lichtjes goudbruin. Eenmaal gebakken, serveer ze direct maar ook koud zijn ze lekker.

Ik serveerde de wafels met wat gerookte zalm, labneh (=uitgelekte yoghurt) of vervang door wat losgeklopte roomkaas en wat tomatenblokjes.

Deze hartige wafels met spinazie zijn ideaal voor op ieder moment namelijk brunch, lunch of doordeweeks avondmaal. Met de gerookte zalm zijn ze ook perfect voor de Paasbrunch. Deze gezonde wafels maak je gewoon helemaal in je blender.

TIPS en VRAGEN

  • Waarmee kan ik deze wafels nog serveren ipv de zalm? Ook een topper en feestelijk zijn wat grijze garnalen. Maar ook blokjes kip, gerookte kip of wat ham werkt prima.
  • Kan ik deze wafels makkelijk mealpreppen? Ik raad je aan om het deeg pas te maken vlak voor het bakken en serveren. Laat je het beslag te lang staan, dan kan de spinazie nog vocht vrijgeven en het beslag wordt dan te waterig. Zet gewoon alle ingrediënten klaar, laat je diepvries spinazie (als je deze gebruikt) de avond voordien al uitlekken. En dan is het gewoon maar alles snel mixen en bakken.
Deze hartige wafels met spinazie zijn ideaal voor op ieder moment namelijk brunch, lunch of doordeweeks avondmaal. Met de gerookte zalm zijn ze ook perfect voor de Paasbrunch. Deze gezonde wafels maak je gewoon helemaal in je blender.

Hartige wafels met spinazie

Deze hartige wafesl met spinazie zijn ideaal voor op ieder moment namelijk brunch, lunch of doordeweeks avondmaal. Met de gerookte zalm zijn ze ook perfect voor de Paasbrunch. Deze gezonde wafels maak je gewoon helemaal in je blender.
Gang brunch, Hoofdgerecht, lunch
Porties 4

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

  • 150 gr spinazie (diepvries of vers)
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 150 gr bloem
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Gebruik je diepvries spinazie, laat deze de avond voordien dan al uitlekken. Al het vocht moet er namelijk uit. Wring goed uit
    Gebruik je verse spinazie dan blend je deze gewoon samen met de overige ingredienten. Het kan wel zijn als je het beslag even laat staan dat deze wat waterig wordt. Maak het beslag dan en bak meteen de wafels.
  • Doe de melk en eieren in een blender en mix kort.
    Voeg hier nu de overige ingrediënten aan toe namelijk de spinazie (ofwel de goed uitgewrongen diepvries spinazie), bloem, peterselie, bieslook, peper en zout. Mix tot een glad beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet wat in met olie of boter.
    Schep zo'n 1el of makkelijker 1 ijsschep van het beslag in het wafelijzer.
    Bak de wafels mooi gaar en lichtjes goudbruin.
    Eenmaal gebakken, serveer direct. Echter koud zijn de wafels ook lekker.
  • Serveer de wafels met wat gerookte zalm, labneh (=uitgelekte yoghurt) of wat losgeklopte roomkaas en tomatenblokjes.
    Smakelijk
Trefwoord brunch, gezonde lunch, hartige wafels, paasbrunch, pasen, spinazie, wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.