Havermout poffertjes

Deze havermout poffertjes smaken op ieder moment van de dag zowel als ontbijt of vieruurtje en je hebt er geen speciale poffertjespan voor nodig. Deze poffertjes zijn gezond, glutenvrij en super lekker waar iedereen van zal smullen.
Naar recept gaan

Ik kon deze havermout poffertjes ook even goed kleine havermout pannenkoekjes noemen. Qua looks lijken ze echt meer op poffertjes dus daarom de benaming. Ik ga jullie al geruststellen, je hebt absoluut geen speciale poffertjespan nodig. Heb je er wel eentje, gebruik deze dan. Heb je er geen, zoals mezelf, dan gebruik je een spuitflesje (of een lege propere ketchup- of mayonaise fles). Dus geen excuses mogelijk om deze heerlijk simpele havermout poffertjes niet te maken.

Klassieke poffertjes bestaan uit bloem, melk, eieren en wat bakpoeder. Dit receptje vraagt om havermout, yoghurt, eitjes, kaneel en bakpoeder. Door de yoghurt zijn ze lekker fluffy en fris. Serveer ze met nog wat extra yoghurt, vers fruit (in dit geval bloedsinaasappelen), een “drizzle” honing en wat amandelschaafsel en je hebt een heerlijk voedzaam ontbijtje of tussendoortje. Of vieruurtje of eigenlijk een gerechtje dat je op eender welk moment van de dag kan maken.

Deze havermout poffertjes smaken op ieder moment van de dag zowel als ontbijt of vieruurtje en je hebt er geen speciale poffertjespan voor nodig. Deze poffertjes zijn gezond, glutenvrij en super lekker waar iedereen van zal smullen.

Hoe maken we deze havermout poffertjes?

Heel belangrijk is dat we eerst de havermout gaan fijnmalen tot meel. Dit doe je best in een blender. Vervolgens kloppen we de yoghurt, eitjes en kokosbloesemsuiker (deze kan je ook weglaten of vervangen door gewone suiker) los tot een glad papje. Voeg de fijngemalen havermout toe samen met het bakpoeder en kaneel, mix of roer tot een papje.
TIP!! Ik gebruikte gewone natuuryoghurt, je zou ook plattekaas of kwark kunnen gebruiken.

Heb je een poffertjes pan, verhit deze dan. Vet de pan ook wat in met olie en bak de poffertjes mooi goudbruin langs beide kanten.
Heb je geen speciale poffertjespan, giet het beslag dan in een spuitflesje. Verhit een gewone pan of pannenkoekenpan met een scheutje olie en spuit kleine toefjes van het deeg in de pan. Maak deze toefjes niet te groot aangezien ze nog wat zullen uitzetten en rijzen tijdens het bakken. Bak de poffertjes mooi goudbruin langs beide kanten.

Deze havermout poffertjes smaken op ieder moment van de dag zowel als ontbijt of vieruurtje en je hebt er geen speciale poffertjespan voor nodig. Deze poffertjes zijn gezond, glutenvrij en super lekker waar iedereen van zal smullen.
Deze havermout poffertjes smaken op ieder moment van de dag zowel als ontbijt of vieruurtje en je hebt er geen speciale poffertjespan voor nodig. Deze poffertjes zijn gezond, glutenvrij en super lekker waar iedereen van zal smullen.

Havermout poffertjes

Deze havermout poffertjes smaken op ieder moment van de dag zowel als ontbijt of vieruurtje en je hebt er geen speciale poffertjespan voor nodig. Deze poffertjes zijn gezond, glutenvrij en super lekker waar iedereen van zal smullen.
5 van 3 stemmen
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 2

Equipment

  • Poffertjespan of spuitflesje
  • blender

Ingrediënten
  

  • 65 gr havermout
  • 2 eieren
  • 65 gr yoghurt (natuuryoghurt, kwark, plattekaas)
  • 1 el kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
  • 1,5 tl kaneel
  • 3 gr bakpoeder
  • Yoghurt om te serveren
  • vers fruit om te serveren
  • honing of maple syrup of agavesiroop om te serveren

Instructies
 

  • Begin met het fijnmalen van de havermout in een blender.
  • Doe de eieren, yoghurt en suiker in een mengkom en mix/klop los tot een gladde massa.
    Voeg de fijngemalen yoghurt toe samen met het kaneel en bakpoeder. Mix of glad tot een glad beslag. Dit beslag is wel iets dikker dan klassiek pannenkoekenbeslag.
  • Heb je een poffertjespan, verhit deze dan en vet in met een beetje olie.
    Bak hierin de poffertjes mooi goudbruin langs beide kanten.
  • Heb je geen poffertjespan, giet het beslag dan in een spuitfles. Verhit een gewone pan of pannenkoekenpan met een scheutje olie en spuit toefjes van het beslag in de pan. Maak deze toefjes niet te groot aangezien de poffertjes nog ietwat zullen uitzetten en rijzen tijdens het bakken.
  • Serveer de poffertjes met nog wat extra yoghurt, vers fruit en giet er wat honing, maple syrup of agavesiroop over.
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, kaneel, poffertjes, yoghurt

5 thoughts on “Havermout poffertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.