Quiche met zalm, prei en kruidenkaas

Deze quiche met zalm, prei en kruidenkaas is het ideale gemakkelijke receptje voor op je weekmenu. Een lekker bladerdeegkorstje gevuld met gestoofde prei, verse zalm en Boursin. Snel klaar, eenvoudig te maken en super lekker.
Naar recept gaan

Quiche, een heel dankbaar receptje! Eentje waar je telkens weer je eigen draai aan kan geven, spelen met de seizoenen of waar je restjes uit de koelkast en voorraadkast kan in verwerken. Een gerecht dat steeds super easy en snel te maken is. Deze quiche met zalm, prei en kruidenkaas is zo’n een geweldig samenraapsel van restjes, waar je weinig tijd in hoeft te steken en met een heerlijk resultaat.

Zalm en prei, wat een zalige combinatie. Meer hebben die twee echt niet nodig en dat bewijst deze quiche. Bladerdeeg opgevuld met wat gestoofde prei, stukjes verse zalm, wat kruidenkaas (type Boursin) en eimengsel. De Boursin zal de quiche extra smaak en wat romigheid geven. In dit receptje vind je enkel prei maar hier kan je zelf mee gaan spelen, misschien liegt er in je koelkast nog broccoli of steekt er in je diepvries nog erwtjes. Dit kan je ook perfect verwerken in de quiche.

Deze quiche met zalm, prei en kruidenkaas is het ideale gemakkelijke receptje voor op je weekmenu. Een lekker bladerdeegkorstje gevuld met gestoofde prei, verse zalm en Boursin. Snel klaar, eenvoudig te maken en super lekker.

Hoe maken we deze quiche met zalm, prei en kruidenkaas?

Begin met fijngehakte prei aan te stoven. Deze hoeft niet super gaar te zijn, hij mag nog wat bite hebben en gaat nog wat verder garen in de oven. Zet dan even opzij.

Bekleed een taartvorm met bladerdeeg, strooi wat paneermeel over de bodem zo zal deze niet wak worden. Vul deze op met de gestoofde prei, blokjes verse zalm en wat verbrokkelde Boursin. Kluts eieren los met wat melk en kruiden. Giet deze over de groenten en zalm en bak mooi gaar en goudbruin in de oven. Meer is het niet.

Deze quiche met zalm, prei en kruidenkaas is het ideale gemakkelijke receptje voor op je weekmenu. Een lekker bladerdeegkorstje gevuld met gestoofde prei, verse zalm en Boursin. Snel klaar, eenvoudig te maken en super lekker.

Tips en vragen voor het maken van deze quiche met zalm, prei en kruidenkaas

  • Kan je de verse zalm vervangen door gerookte zalm? Dit kan zeker, de smaak zal dan wel iets uitgesprokener zijn.
  • Is er een alternatief voor de zalm? Je zou deze kunnen vervangen door blokjes spek, kip of witte vis. Je kan ook voor een mix van witte vis en zalm gaan.
  • Kan ik nog meer groentjes toevoegen? Ja, hier kan je volop mee gaan spelen zoals bijvoorbeeld broccoli, kerstomaten, groene asperges, …
Deze quiche met zalm, prei en kruidenkaas is het ideale gemakkelijke receptje voor op je weekmenu. Een lekker bladerdeegkorstje gevuld met gestoofde prei, verse zalm en Boursin. Snel klaar, eenvoudig te maken en super lekker.

Quiche met zalm, prei en kruidenkaas

Deze quiche met zalm, prei en kruidenkaas is het ideale gemakkelijke receptje voor op je weekmenu. Een lekker bladerdeegkorstje gevuld met gestoofde prei, verse zalm en Boursin. Snel klaar, eenvoudig te maken en super lekker.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Taartvorm of quichevorm (+/- 22cm)

Ingrediënten
  

  • 2 preien
  • 1/2 tl tijm
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 el paneermeel
  • 300 gr verse zalmfilet
  • 100 gr kruidenroomkaas (type Boursin)
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de preien te wassen en fijn te hakken.
    Verhit een stoofpot of pan met een scheut olijfolie en stoof hierin de prei voor zo'n 5min. De prei mag nog wat beet hebben.
    Haal van het vuur en voeg de tijm, peper en zout toe. Meng even en laat ietwat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg je taart- of quichevorm met het bladerdeeg. Duw de kantjes goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik enkele gaatjes in het deeg met behulp van een vork.
    Strooi hierover het paneermeel.
    Vul met de afgekoelde prei.
    Snij de zalmfilet in kleine hapklare stukken en verdeel over de prei.
    Verbrokkel hierover de kruidenroomkaas.
    Kluts de eieren los met de melk en kruid met wat peper en zout. Giet dit mengsel over de groenten en zalm.
    Bak de quiche voor zo'n 40 a 45min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Haal uit de oven en serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord boursin, doordeweeks recept, eieren, gemakkelijk recept, kruidenkaas, prei, quiche, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.