Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi

Deze Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi is heerlijk winters comfort food. Een receptje dat je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand kan maken en waar je zelf nog volop mee kan experimenteren. Je kan eventueel ook gehaktballetjes of zoete aardappel gebuiken.
Naar recept gaan

Van een zalig lekkere winters gerechtje gesproken! Deze hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi is puur comfort food. Een receptje dat je weer makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand kan maken, eentje waar je zelf naar eigen keuze nog extra’s kan aan toevoegen. Je eigen twist er aan geven of spelen met ingrediënten die je in huis hebt. Vind ik altijd leuk zo’n receptjes!

Waaruit bestaat nu deze ovenschotel? Je hebt een lekker eenvoudige tomatensaus, kruidige hamburgers, plakjes geroosterde pompoen en smeuïg gegrilde halloumi. Omdat ik er de pompoen bij serveer, hoef ik hier geen pasta of aardappelgerecht meer bij. Je kan er natuurlijk altijd nog wat extra gekookte pasta, rijst of puree bij serveren. Of serveer er wat krokante ciabatta bij.

Deze Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi is heerlijk winters comfort food. Een receptje dat je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand kan maken en waar je zelf nog volop mee kan experimenteren. Je kan eventueel ook gehaktballetjes of zoete aardappel gebuiken.

Hoe maken we deze hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi?

Je begint met het maken van de hamburgers. Hiervoor maak je eerst een pasta van ui en look, dit meng je met het gehakt samen met enkele typische Griekse kruiden, een eitje en panko/paneermeel. Hier rol je hamburgertjes van of je kan ook gehaktballetjes rollen. Deze bak je langs beide kanten mooi goudbruin in een stoofpot. Deze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin aangezien ze nog zullen garen in de tomatensaus.

Dan gaan we aan de gemakkelijke tomatensaus beginnen. Hiervoor hak je een ui en look fijn. Stoof de ui in dezelfde stoofpot mooi glazig voor een paar minuten, daar voeg je vervolgens de look aan toe en laat kort mee bakken. Giet er de passata, bouillon bij en voeg wat oregano en suiker toe.
Leg de hamburgertjes in de saus en laat 15min zachtjes sudderen.

Snij ondertussen de pompoen in dunne plakjes. Leg op een bakplaat, kruid met peper en zout, overgiet met olijfolie en bak in de oven.
Als de tomatensaus 15min heeft staan sudderen, zet je ook de stoofpot bij in de oven voor nog eens 25min. Leg op het laatste schijfjes halloumi op de hamburgertjes en zet de grill nog even aan zodat de kaas mooi goudbruin wordt.

Tips en vragen voor het maken van hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi?

  • Is er een alternatief voor de halloumi? Je kan deze vervangen door wat verkruimelde feta of eender welke geraspte kaas.
  • Kan ik de pompoen vervangen? Je zou hier ook zoete aardappel voor kunnen gebruiken
  • Hoe kan ik dit receptje het best meal preppen? Je kan de burgers al bakken, de saus maken, de burgers in de saus zachtjes laten sudderen. Tot deze stap kan je het receptje al makkelijk meal preppen. Op de dag dat je deze ovenschotel wenst te serveren. Snij je de pompoen in dunne plakjes, je kan nu de pompoen en de ovenschotel samen in de oven zetten. Aangezien de ovenschotel nu nog helemaal koud is, dient deze ook langer in de oven om rustig te kunnen opwarmen. Je kan de ovenschotel de eerste 20min nog afdekken met aluminiumfolie. Wanneer je de halloumi toevoegt, verwijder je natuurlijk de folie.
Deze Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi is heerlijk winters comfort food. Een receptje dat je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand kan maken en waar je zelf nog volop mee kan experimenteren. Je kan eventueel ook gehaktballetjes of zoete aardappel gebuiken.
Deze Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi is heerlijk winters comfort food. Een receptje dat je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand kan maken en waar je zelf nog volop mee kan experimenteren. Je kan eventueel ook gehaktballetjes of zoete aardappel gebuiken.

Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi

Deze Hamburger ovenschotel met pompoen en halloumi is heerlijk winters comfort food. Een receptje dat je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand kan maken en waar je zelf nog volop mee kan experimenteren. Je kan eventueel ook gehaktballetjes of zoete aardappel gebuiken.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Hamburgers

  • 800 gr gehakt (gemengd of kipgehakt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1,5 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl komijnpoeder (optioneel)
  • snuifje kaneel (optioneel)
  • 35 gr panko of paneermeel
  • 1 ei
  • Peper en zout

Saus + ovenschotel

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl suiker
  • 700 ml passata
  • 120 ml bouillon (groente of kip)
  • 600 gr pompoen (geschild en pitten verwijderd)
  • 225 gr halloumi
  • 1 handvol pijnboompitten (geroosterd)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Hamburgers

  • Begin met het maken van de hamburger.
    Doe het gehakt alvast in mengkom en zet een opzij.
    Pel de ui en teentjes look, doe deze in een blender(tje) of hakmolentjes en mix tot een grove pasta. Voeg deze toe aan het gehakt samen met oregano, komijnpoeder, snuifje kaneel, panko of paneermeel, ei, peper en zout. Meng goed zodat je er burgers van kan vormen. Reken op zo'n 8 burgers in totaal
    TIP > Je kan er natuurlijk ook gehaktballetjes van maken.
    Laat de burgers zo'n 10 a 15min opstijven in de koelkast.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en bak hierin de burgers mooi goudbruin langs beide kanten. Haal uit de pan en zet even opzij.
    De burgers hoeven nog niet gaar te zijn binnen, deze zullen nog verder garen in de tomatensaus.

Tomatensaus + Ovenschotel

  • Pel de ui en look en hak beide fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Stoof hierin de ui eerst mooi glazig aan voor 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Voeg vervolgens de look toe en laat 1min mee bakken.
    Voeg de oregano, suiker, passata, bouillon, peper en zout toe. Roer even en leg de hamburgers in de tomatensaus. Laat dit nu 15min zachtjes sudderen.
    TIP! Gebruik een stoofpot die in de oven kan.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
    Snij de pompoen in dunne plakjes, leg op een beklede bakplaat. Strooi er wat peper en zout over en wrijf in met wat olijfolie.
    Zet in de oven.
  • Als de tomatensaus 15min heeft staan sudderen, zet de stoofpot bij in de oven met de pompoen voor zo'n 25min.
    Snij ondertussen de halloumi in dunne plakjes
    Na 25min, zet je je ovengrill aan. Leg de halloumi bovenop de burgers en grill voor zo'n 5min.
    Serveer direct.
    Smakelijk
Trefwoord gehakt, hamburger, meal preppen, pompoen, tomatensaus

Nog meer lekkere doordeweekse maaltjes, check dan zeker deze eventjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.