Gnocchi met kip en pestosaus

Deze gnocchi met kip en pestosaus is een heerlijk en makkelijk te maken doordeweekse maaltijd. Een receptje dat thuishoort op je weekmenu, waar je weinig werk aan hebt, je kan er volop restjes in verwerken en je kan deze makkelijk vegetarisch maken

Koken met restjes & met vondsten uit je voorraadkast, dat levert (hier toch) heel vaak de lekkerste receptjes op. Samenraapsel maaltjes, zo noem ik ze soms ook wel en daar is deze gnocchi met kip en pestosaus een ideaal voorbeeld van. Met nog restjes gebraden kip, een halve zak spinazie en een bak verse gnocchi in de koelkast toverde ik dit waanzinnig lekker gerechtje op tafel. In mijn voorraadkast stond nog een hele pot rode pesto to blinken en een receptje was geboren in mijn hoofd 😃

Ik maakte dit gnocchi receptje voor het eerst in september en sindsdien is het hier al meermaals op tafel gekomen. Omdat het gewoon zo simpel en ook zo lekker is. Een receptje waar je eigenlijk zelf nog volop mee kan spelen naargelang wat er in je koelkast of voorraadkast ligt. Dat zijn echt de beste gerechtjes!

Deze gnocchi met kip en pestosaus is een heerlijk en makkelijk te maken doordeweekse maaltijd. Een receptje dat thuishoort op je weekmenu, waar je weinig werk aan hebt, je kan er volop restjes in verwerken en je kan deze makkelijk vegetarisch maken

Hoe maken we deze gnocchi met kip en pestosaus?

Heb je geen restjes kip van de vorige dag, dan begin je met eerst kipfilets te bakken. Kruid deze gewoon met wat peper en zout en bak ze mooi goudbruin in een pan. Eenmaal gebakken, snij je ze in kleine stukjes. Of je kan de (rauwe) kipfilets ook eerst in kleine stukjes snijden en zo bakken.

Vervolgens ga je een fijngehakte ui aanstoven en hier voeg je nog fijngehakte teentjes look aan toe. Laat even mee bakken en schep er de rode pesto bij en optioneel wat tomatenpuree. Laat vervolgens spinazie slinken in de stoofpot. Voeg de kip toe gevolgd door room, melk, Parmezaanse kaas en een half blokje bouillon. Roer goed en laat zachtjes sudderen.

Ondertussen kan je gnocchi gaarkoken, dit duur normaal maar enkele minuten. Als de gnocchi gaar is, giet af en voeg toe aan de saus. Meng goed en je maaltje is klaar!

Tips en vragen voor het maken van deze gnocchi met kip en pestosaus

  • Kan je de groene pesto ook vervangen door groene pesto? Dat kan zeker! Ik ben eerder fan van de rode pesto maar dit kies je natuurlijk zelf.
  • Is er een alternatief voor de gnocchi? Je kan hier ook gewone pasta in verwerken. Kook deze ook weer eerst gaar en voeg deze toe aan de saus.
  • Is een vegetarische versie ook mogelijk? Ja, dit kan je heel makkelijk voor mekaar krijgen door de kip gewoon weg te laten.
  • Kan ik de kip vervangen? Je kan bijvoorbeeld stukjes gebakken zalm toevoegen. Of bak bijvoorbeeld worstjes of chipolata’s, snij in hapklare stukjes en voeg deze op het laatste toe.
Deze gnocchi met kip en pestosaus is een heerlijk en makkelijk te maken doordeweekse maaltijd. Een receptje dat thuishoort op je weekmenu, waar je weinig werk aan hebt, je kan er volop restjes in verwerken en je kan deze makkelijk vegetarisch maken
Deze gnocchi met kip en pestosaus is een heerlijk en makkelijk te maken doordeweekse maaltijd. Een receptje dat thuishoort op je weekmenu, waar je weinig werk aan hebt, je kan er volop restjes in verwerken en je kan deze makkelijk vegetarisch maken

Gnocchi met kip en pestosaus

Deze gnocchi met kip en pestosaus is een heerlijk en makkelijk te maken doordeweekse maaltijd. Een receptje dat thuishoort op je weekmenu, waar je weinig werk aan hebt, je kan er volop restjes in verwerken en je kan deze makkelijk vegetarisch maken
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 kipfilets
  • 500 gr gnocchi
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 200 gr rode pesto
  • 1 el tomatenpuree (optioneel)
  • 200 gr spinazie
  • 1 bouillonblokjes (kip of groente)
  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 40 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Heb je geen restjes kip van de vorige dag, dan begin je met het bakken van de kipfilets. Ik heb deze gewoon gekruid met wat peper en zout en mooi goudbruin gebakken in een pan. Eenmaal gebakken, haal uit de pan, laat iets afkoelen en snij in kleine stukjes.
    Je kan de (rauwe)kipfilet ook eerst in kleine stukjes snijden en zo bakken in de pan.
  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Fruit hierin de ui mooi glazig. Roer af en toe zodat de ui niet bruin wordt.
    Voeg vervolgens de fijngehakte look toe, laat 1min mee bakken. Laat de look niet bruin worden.
    Schep de rode pesto en optioneel de tomatenpuree in de stoofpot, roer goed en laat een paar seconden mee bakken.
    Doe de spinazie bij in de stoofpot, laat slinken door de warmte. Roer af en toe.
    Voeg de stukjes kip toe, roer even. Giet er vervolgens de room en melk bij en verkruimel er een halve blokje bouillon over en voeg ook de Parmezaanse kaas toe. Roer goed en laat een paar minuten zachtjes sudderen. Proef van de saus, wil je ze nog iets meer smaak geven, voeg het resterende half blokjes bouillon toe. Kruid de saus ook nog met wat peper en zout
    Ondertussen kan je de gnocchi gaar koken (normaal is dit klaar in +/- 2min). Als deze gaar is, giet af en voeg de gnocchi toe aan de saus. Meng nog even kort en serveer direct.
    Serveer met eventueel nog wat extra geraspte kaas.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gnocchi, kip, rode pesto, simpel recept, snel klaar, spinazie

Nog meer inspiratie nodig voor je doordeweekse maaltjes? Check dan zeker ook deze receptjes :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.