Clafoutis met druiven

Clafoutis met druiven. Het makkelijkste en lekkerste dessertje ooit dat is een Franse clafoutis. Normaal gaat er in dit receptje nog kersen maar met geroosterde druiven is het even lekker. Deze versie krijgt een frisse toets door Skyr te gebruiken.

We steken vandaag de grens over met dit receptje voor clafoutis met druiven. We gaan niet richting Nederland, Duitsland of Luxemburg. We gaan naar Frankrijk met deze culinaire klassieker. Clafoutis ofwel het makkelijkste dessert dat je maar kan bedenken met ingrediënten die je gewoon standaard in huis hebt. Het traditionele recept vraagt om kersen maar je kan het eigenlijk met eender welk fruit maken.

Druiven

Een klassieke clafoutis bestaat steeds uit eieren, bloem, suiker, melk en/of room, een beetje bloem en natuurlijk kersen. Het is spijtig genoeg niet het hele jaar kersenseizoen, je zou wel voor diepvries kersen kunnen gaan. Of je gaat spelen met het seizoen en je gaat zien welk fruit er nu volop te verkrijgen is. Je zou hier ook perfect blauwe bessen of bramen kunnen voor gebruiken. Maar waarom eens geen druiven, dacht ik zo. Een fruitsoort dat eigenlijk nog te weinig wordt gebruikt in receptjes, vind ik.
Ze zijn heerlijk om zo te eten als tussendoortje, je kan ze echter ook roosteren in de oven en zo worden ze nog lekkerder.
Voor deze clafoutis rooster ik de druiven eerst even in de oven, tot ze lichtjes beginnen “open te poffen”. Na het roosteren overgieten met wat citroensap en dan kunnen ze gebruikt worden in deze heerlijke luchtige clafoutis.

Clafoutis 2.0

Eitjes, suiker, melk en/of room en bloem, dat zijn de standaard ingrediënten voor een klassieke clafoutis. Net zoals bij eender welke klassieker bestaan er al ontelbaar veel andere versie en daar is dit receptje het perfecte voorbeeld van. Een receptje waarvoor we Skyr in huis gaan halen, wat je ook kan vervangen door klassieke (Griekse) yoghurt. De gewone suiker gaan we vervangen door honing en amandelmeel ipv gewone bloem. Iets lichter en frisser met de Skyr en even lekker als de klassieke versie.

Het makkelijkste dessertje ever

Had ik jullie al gezegd dat clafoutis echt één van de makkelijkste dessertjes is dat je kan maken. Na het roosteren van de druiven is het gewoon de overige ingrediënten mengen, in een ovenschotel gieten, de geroosterde druiven hierover verdelen, nog wat amandelschaafsel en hup de oven.
That’s it! Je hebt geen speciale keukensnufjes nodig, je hoeft geen op en top keukenprins(es) te zijn … kortom iedereen kan deze maken.

PSSSTTT … deel zeker jullie clafoutis creatie met mij via social media. Vind ik altijd super leuk om jullie creaties te bewonderen.

Clafoutis met druiven. Het makkelijkste en lekkerste dessertje ooit dat is een Franse clafoutis. Normaal gaat er in dit receptje nog kersen maar met geroosterde druiven is het even lekker. Deze versie krijgt een frisse toets door Skyr te gebruiken.
Clafoutis met druiven. Het makkelijkste en lekkerste dessertje ooit dat is een Franse clafoutis. Normaal gaat er in dit receptje nog kersen maar met geroosterde druiven is het even lekker. Deze versie krijgt een frisse toets door Skyr te gebruiken.

Clafoutis met druiven

Het makkelijkste en lekkerste dessertje ooit dat is een Franse clafoutis. Normaal gaat er in dit receptje nog kersen maar met geroosterde druiven is het even lekker. Deze versie krijgt een frisse toets door Skyr te gebruiken.
Gang dessert
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 450 gr druiven
  • 1 + 2 el honing
  • 1 el citroensap
  • 150 gr Skyr yoghurt (of gewone yoghurt – griekse yoghurt)
  • 1 tl vanille essence
  • 2 eieren
  • 100 ml melk (gewone melk – amandelmelk – sojamelk)
  • 80 gr amandelpoeder/meel
  • 2 el amandelschaafsel

Instructies
 

  • Begin met het roosteren van de druiven.
    Verwarm de oven voor op 210 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier
    Haal de druiven van de takjes en leg deze op de bakplaat. Overgiet met 1el honing en 2el water. Rooster de druiven voor zo'n 15min tot deze lichtjes beginnen open te poffen.
    Haal uit de oven.
    Schep de druiven + sap in een ovenschaal en zet even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Klop de Skyr los met de vanille essence, eieren, melk en 2el honing.
    Voeg het amandelmeel/poeder toe en meng nog even kort.
    Giet dit mengsel over de geroosterde druiven.
    Strooi hierover het amandelschaafsel en bak de clafoutis voor zo'n.
    Bak de clafoutis voor zo'n 30 a 35min tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Haal uit de oven en serveer direct met nog wat extra honing en eventueel nog wat Skyr.
    Smakelijk
Trefwoord amandelen, clafoutis, dessert, druiven, glutenvrij, skyr
Clafoutis met druiven. Het makkelijkste en lekkerste dessertje ooit dat is een Franse clafoutis. Normaal gaat er in dit receptje nog kersen maar met geroosterde druiven is het even lekker. Deze versie krijgt een frisse toets door Skyr te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.