Elke maandag krijg ik per post de reclameblaadjes van AH en Colruyt, dat is altijd leuke lectuur tijdens mijn lunchpauze. Ik probeer altijd wel rekening te houden met de promoties en kortingen, en vorige week stonden bij beide supermarkten de abrikozen in promotie. Aangezien ik hier al een heleboel lege confituurpotjes heb verzameld, leek het me het ideale moment om confituur te maken.
Als ik confituur maak, zit ik altijd met het dilemma van welke confituursuiker te gebruiken. Er zijn tegenwoordig suikers op de markt waarvan je minder hoeft te gebruiken maar persoonlijk vind ik dat dit de smaak beïnvloedt, dus kies ik liever voor een gewone confituursuiker waarvan je wat meer moet gebruiken maar met een veel betere smaak.
Deze keer heb ik de confituursuiker van “Van Gils” gebruikt (te koop bij Albert Heijn).
Je kan natuurlijk ook een andere merk gebruiken.
Ingrediënten (voor 6 confituurpotjes)
- 1250gr abrikozen
- 500gr confituursuiker (Van Gilse confituursuiker)
- 1 citroen
Extra > 6 confituurpotjes met schroefdeksel
Bereidingswijze
Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snij in grove blokjes.
Doe de blokjes abrikozen in een ruime kookpot met een bodempje water. Breng aan de kook.
Laat de abrikozen ongeveer 10min zachtjes sudderen tot ze bijna moes zijn maar toch nog enkele stukjes inzitten. Hou je niet van stukjes, laat het nog wat langer sudderen. Roer wel regelmatig in de pot om aanbranding te voorkomen.
Pers ondertussen 1 citroen uit, en voeg dit bij de abrikozenmoes.
Voeg de confituursuiker toe, roer goed en laat 1 min doorkoken.
Verdeel de confituur over de confituurpotjes, draai het deksel erop (pas op! potjes zijn heet) en draai de potjes om. Laat afkoelen.
Bewaar op een koele plaats.