Pasta met venkel en salsiccia

Pasta met venkel en salsiccia. Snelle lekkere pasta met gekarameliseerde venkel en rode ui, Italiaanse salsiccia worsten en opgeklopte ricotta. Een gemakkelijk doordeweeks recept dat je kan maken in minder dan 30min. Maak er eenvoudig een vegetarische versie door de worsten weg te laten

La Bella Italia op ons bord vandaag met deze super simpele en o zo smaakvolle pasta met venkel en salsiccia.
Een bordje vol hemelse yumminess. Verwacht je aan gekarameliseerde ui en venkel, frisse spinazie, look, basilicum, crunchy pistachenoten en kruidige Italiaanse salsiccia worsten. Maar waar is de saus dan?
Die is er ook in de vorm van opgeklopte ricotta, ligt trouwens helemaal onderaan als je hem niet kan vinden op de foto 🙂

Salsiccia’s

In dit receptje maak ik gebruik van typisch Italiaanse worstjes namelijk salsiccia. Gewoon die naam al vind ik super klinken. Van deze kruidig worstjes bestaan heel wat varianten, elke slager heeft zo zijn eigen recept.
Kan je deze nu niet vinden, je kan hier ook perfect gewoon gehakt of merguez voor gebruiken.

Ricotta

De meeste pasta recepten gaan samen met een tomatensaus, die is hier dus duidelijk niet van de partij. We ruilen de tomaten voor ricotta, één standaard ingrediënt in mijn koelkast. Deze typisch zachte Italiaanse kaas gaan we niet mengen met gekookte pasta. We gaan deze luchtig en los kloppen in een blender samen met wat Parmezaanse kaas, citroensap en kruiden.

Meal Prep proof

Nog een handig pluspuntje bij dit gerecht, is dat deze 100% meal prep proof is. Je kan deze pasta makkelijk de dag voordien al maken, ook de opgeklopte ricotta kan je makkelijk op voorhand maken, bewaar wel apart.

Pasta met venkel en salsiccia. Snelle lekkere pasta met gekarameliseerde venkel en rode ui, Italiaanse salsiccia worsten en opgeklopte ricotta. Een gemakkelijk doordeweeks recept dat je kan maken in minder dan 30min. Maak er eenvoudig een vegetarische versie door de worsten weg te laten
Pasta met venkel en salsiccia. Snelle lekkere pasta met gekarameliseerde venkel en rode ui, Italiaanse salsiccia worsten en opgeklopte ricotta. Een gemakkelijk doordeweeks recept dat je kan maken in minder dan 30min. Maak er eenvoudig een vegetarische versie door de worsten weg te laten

Pasta met venkel en salsiccia

Snelle lekkere pasta met gekarameliseerde venkel en rode ui, Italiaanse salsiccia worsten en opgeklopte ricotta. Een gemakkelijk doordeweeks recept dat je kan maken in minder dan 30min. Maak er eenvoudig een vegetarische versie door de worsten weg te laten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 2 teentjes look
  • 3 a 4 salsiccia worsten (of gewone worsten of zo'n 300gr gehakt)
  • 300 gr pasta
  • 1 snuifje chilivlokken (of gewone peper)
  • 120 gr spinazie
  • 1 el basilicum (fijngehakt
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • peper en zout
  • Olijfolie

Opgeklopte ricotta

  • 300 gr ricotta
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Pel de rode ui en snij in dunne plakjes.
    Hak de venkel fijn.
    Pel de look en hak fijn.
  • Voor de opgeklopte ricotta
    Doe alle ingrediënten in een blender of foodprocessor en mix/klop voor zo'n minuutje tot een mooie romige saus.
    Bewaar in de koelkast
  • Verhit een hoge ruime pan met een scheutje olijfolie.
    Duw het vlees/gehakt uit de worsten en bak dit rul in de pan.
    Terwijl kan je de pasta gaar koken in licht gezouten water.
    Eenmaal het vlees mooi gebakken is, schep uit de pan en zet even opzij.
    Stoof in dezelfde pan de ui en venkel mooi zacht en glazig voor zo'n 6min tot deze lichtjes gekarameliseerd zijn. Roer regelmatig en kruid met wat zout.
    Voeg dan de fijngehakte look en chilivlokken toe en bak deze voor zo'n 30 sec.
    Giet de pasta af en voeg meteen toe aan de groenten. Meng voorzichtig
  • Verdeel de opgeklopte ricotta over de borden, gevolgd door de pasta, werk af met de rul gebakken salsicca worsten en de fijngehakte basilicum en peterselie.
    Smakelijk
Trefwoord klaar in 30min, pasta, ricotta, snel klaar, snelle recepten, venkel, worsten
Pasta met venkel en salsiccia. Snelle lekkere pasta met gekarameliseerde venkel en rode ui, Italiaanse salsiccia worsten en opgeklopte ricotta. Een gemakkelijk doordeweeks recept dat je kan maken in minder dan 30min. Maak er eenvoudig een vegetarische versie door de worsten weg te laten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.