Oreo cake met frambozen

Oreo cake met frambozen. Een feestelijke cake met Oreo's, frambozen en roomkaas vulling. Een simpele en snel te maken cake ideaal voor iedere gelegenheid of het nu voor een verjaardagsfeestje is of voor op de koffie op zondag.

Dit cakeje is er eentje om duimen en vingers van af te likken hoor. Ik sta vooral niet in voor de gevolgen na het eten van slechts één hapje van deze Oreo cake met frambozen. Cake, Oreo’s en frambozen … hoef ik nog meer te zeggen :-D. Een goddelijkheid die spijtig genoeg ook nog eens super easy en met bijzonder weinig werk te maken is 😉

Surprise Surprise

Ik had al cake, Oreo’s en frambozen vermeld en dan ben ik nog een element vergeten. Ja, het wordt nog beter! Binnenin deze cake zit ook nog eens een “cheescake” laagje verstopt. Oeps sorry 😀
Dit is echt zo’n cakeje om even te vergeten dat de vakantie nu echt wel “over and out” is. Of misschien is die net begonnen voor jullie dus dan is dit ook een ideaal feesttaartje. Kortom ideaal voor op ieder moment!

Upgrade van de klassieke cake

Bloem, suiker, boter en eitje … de klassieke elementen van een cake en die heb je ook nodig voor deze versie. Ze worden echter nog aangevuld door melk en yoghurt waardoor deze cake lekker luchtig worden. De yoghurt zal ook zorgen voor een frisse toets tussen al die zoetigheid.
De Oreo’s gaan er natuurlijk niet in z’n geheel in. Een deel gaan we fijnmalen en mengen met de bloem. De resterende koekjes hakken we grof zodat je in de cake nog een lekkere bite hebt.

To bundt or not to bundt

Ik gebruikte voor deze Oreo cake een typische bundt cake. Natuurlijk kan je hier ook een klassieke rechthoekige of ronde cakevorm voor gebruiken, enkel vind ik een bundt cakevorm er iets mooier en feestelijker uitzien.
Het gebruiken van een bundt vorm heeft natuurlijk wel een risico … het ontvormen. Daar kan het soms wel eens mislopen, gebeurt bij mij ook regelmatig hoor. Heel belangrijk dus om de bakvorm goed in te vetten en te bebloemen. Eenmaal gebakken, laat je de cake best eerst 15min afkoelen om dan te ontvormen. Komt de cake nu echt niet los dan kan je hem ook even in de diepvries steken. De koude zal zorgen dat de cake gaat krimpen.

Oreo cake met frambozen. Een feestelijke cake met Oreo's, frambozen en roomkaas vulling. Een simpele en snel te maken cake ideaal voor iedere gelegenheid of het nu voor een verjaardagsfeestje is of voor op de koffie op zondag.
Oreo cake met frambozen. Een feestelijke cake met Oreo's, frambozen en roomkaas vulling. Een simpele en snel te maken cake ideaal voor iedere gelegenheid of het nu voor een verjaardagsfeestje is of voor op de koffie op zondag.

Oreo cake met frambozen

Een feestelijke cake met Oreo's, frambozen en roomkaas vulling. Een simpele en snel te maken cake ideaal voor iedere gelegenheid of het nu voor een verjaardagsfeestje is of voor op de koffie op zondag.
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • (Bundt) cakevorm

Ingrediënten
  

Cake

  • 200 gr Oreo's + extra om af te werken
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 175 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr suiker
  • 4 eieren
  • 150 ml yoghurt
  • 100 ml melk
  • 175 gr frambozen
  • 100 gr witte chocolade om af te werken

Cheesecake vulling

  • 300 gr roomkaas
  • 85 gr suiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 eigeel
  • 25 gr maizena

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de bakvorm in met wat boter en bebloem.
  • Doe alle ingredienten voor de cheesecake vulling in een mengkom en mix los.
    Zet even opzij.
  • Doe 150gr oreo's in een blendertje en maal tot fijne kruimels.
    Hak de resterende Oreo's grof.
    Meng de Oreo kruimels met de bloem en zet even opzij.
  • Doe de boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Klop licht en romig voor een paar minuten.
    Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed door.
    Voeg nu afwisselend in kleine delen het Oreo-bloem mengsel, melk en yoghurt toe. Mix tot een mooi glad deeg.
    Spatel hieronder vluchtig de frambozen en de grof gehakte Oreo's.
    Schep de helft van het deeg in de bakvorm, spreid goed uit en zorg dat de zijkanten ook al wat bedekt zijn, creeer je kuiltje.
    Schep in het kuiltje de cheesecake vulling.
    Schep hierp het resterende deeg en spreid goed uit.
    Bak de cake voor zo'n 1H a 1H10, check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
    Als de cake iets te bruin wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.
    Laat eerst zo'n 25 a 30min afkoelen alvorens voorzichtig te ontvormen.
    Laat volledig afkoelen.
  • Als afwerking, smelt de witte chocolade en giet deze over de cake.
    Werk af met nog wat resterende grof gehakte Oreo's en frambozen.
    Smakelijk
Trefwoord cake, dessert, frambozen, kaastaart, oreo’s, roomkaas
Oreo cake met frambozen. Een feestelijke cake met Oreo's, frambozen en roomkaas vulling. Een simpele en snel te maken cake ideaal voor iedere gelegenheid of het nu voor een verjaardagsfeestje is of voor op de koffie op zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.