Citroenmousse met ricotta

Citroenmousse met ricotta. Deze citroenmousse met ricotta is een fris zomers dessert dat klaar is in minder dan 10min. Een lekker simpel dessertje ideaal als afsluiter van een barbecue. De mousse is op basis van yoghurt, ricotta en lemon curd geserveerd met aardbeien en verkruimelde koekjes

Een dessertje dat klaar is in minder dan 10min, dat zomer uitstraalt en super smaakvol is … dat kan dus perfect en daar is deze citroenmousse met ricotta het ideale voorbeeld van. Ik serveerde dit toetje afgelopen weekend als afsluiter van een zomerse barbecue. Na een rijkelijke zomerse barbecue, wil je geen al te zwaar dessertje meer serveren en dan is deze citroenmousse echt ideaal!

De basis van deze mousse is ricotta en Griekse yoghurt daar voegen we een beetje honing, vanille en lemon curd aan toe. Deze bekende “Engelse citroenpudding” zal voor de frisse “citroenige” toets zorgen. Je kan deze pudding zelf maken of ga voor lekker makkelijk zoals ik nu heb gedaan en breng een potje mee van de supermarkt. Vandaag maken we het ons eens lekker makkelijk zonder aan smaak in te boeten.
Deze mousse kan je trouwens makkelijk een paar uur op voorhand al mengen en koel bewaren in de koelkast.

Ik combineerde de citroenmousse met zomerse Belgische aardbeien, natuurlijk kan je hier eender welk zomerfruit bij serveren zoals bijvoorbeeld en mix van bessen of de combinatie nectarine, perzik en pruimen. Mix & match, je kan echt niets verkeerd doen.
Een toetje dat heeft naar mijn mening ook altijd een “krokantje” nodig. Je zou zelf koekjes kunnen bakken of een crumble maken. Maar zoals gezegd, vandaag maken we het ons zelf makkelijk. Daarom werkte ik dit dessertje af met wat verkruimelde koekjes (ik koos voor Jules Destrooper natuurboterwafels).

Citroenmousse met ricotta. Deze citroenmousse met ricotta is een fris zomers dessert dat klaar is in minder dan 10min. Een lekker simpel dessertje ideaal als afsluiter van een barbecue. De mousse is op basis van yoghurt, ricotta en lemon curd geserveerd met aardbeien en verkruimelde koekjes

Citroenmousse met ricotta

Deze citroenmousse met ricotta is een fris zomers dessert dat klaar is in minder dan 10min. Een lekker simpel dessertje ideaal als afsluiter van een barbecue. De mousse is op basis van yoghurt, ricotta en lemon curd geserveerd met aardbeien en verkruimelde koekjes
5 van 2 stemmen
Gang dessert
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gr ricotta
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 1 vanillestokje
  • 2,5 el lemon curd
  • 500 gr aardbeien
  • +/- 12 koekjes

Instructies
 

  • Doe de ricotta en yoghurt in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix los en luchtig
    Voeg de honing, zaadjes van de vanillestok en lemon curd toe. Meng nog even kort.
    Zet de kom afgedekt in de koelkast tot net voor het serveren.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. (Kan je ook al op voorhand doen)
  • Vlak voor het serveren, verdeel de aardbeien over glazen gevolgd door de mousse en verkruimel hierover de koekjes.
    Serveer.
Trefwoord aardbeien, citroen, dessert, lemon curd, ricotta, snel dessert, yoghurt
Citroenmousse met ricotta. Deze citroenmousse met ricotta is een fris zomers dessert dat klaar is in minder dan 10min. Een lekker simpel dessertje ideaal als afsluiter van een barbecue. De mousse is op basis van yoghurt, ricotta en lemon curd geserveerd met aardbeien en verkruimelde koekjes

2 thoughts on “Citroenmousse met ricotta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.