Gevulde tomaten met pasta en garnalen

Gevulde tomaten met pasta en garnalen. Deze lekker eenvoudige gevulde tomaten met pasta en garnalen is een simpel voedzaam alternatief op de tomaat-garnaal. Tomaten opgevuld met een pastasalade, grijze garnalen en een snelle avocadosaus

Tomaat-Garnaal 2.0 zo kan je dit receptje van gevulde tomaten met pasta en garnalen ook wel noemen. De typische grijze garnalen worden aangevuld met een riso pastasalade waardoor dit een lekker vullende, voedzame maaltijd wordt. Een receptje dat eens zo hard smaakt tijdens een warme zomerse dag en ook nu weer “meal prep proof”.

Pastasalade compensatie

Een ware klassieker en bijna een “must eat” tijdens een bezoekje aan de Belgische kust, tomaat-garnaal. Een lekkere sappige tomaat gevuld met de lekkerste Noordzee garnalen opgewerkt met wat mayonaise of cocktailsaus en dan met zeezicht. Heerlijk toch!
Bij deze versie helaas geen zeezicht maar we krijgen er wel een heerlijke pastasalade voor in de plaats. Toch een lekkere compensatie noem ik šŸ˜€

Avocadosaus

Aan de pastasalade waarmee we de tomaten gaan opvullen voegde ik nog wat blokjes komkommer en paprika toe. Je kan eigenlijk echt gaan spelen met de groentjes die toevoegt. Onmisbaar bij een tomaat-garnaal en bij een pastasalade is een sausje natuurlijk. Je zou voor mayonaise of cocktailsaus kunnen gaan, ik verkies dit sausje op basis van avocado en yoghurt. Een saus dat ik heel vaak in heel wat receptjes maak. Omdat deze super lekker is en super simpel en snel te maken.

Gevulde tomaten met pasta en garnalen. Deze lekker eenvoudige gevulde tomaten met pasta en garnalen is een simpel voedzaam alternatief op de tomaat-garnaal. Tomaten opgevuld met een pastasalade, grijze garnalen en een snelle avocadosaus

TIPS

  • Ik gebruikte riso pasta. Je kan deze ook vervangen door rijst, couscous of quinoa.
  • Budget. Grijze garnalen kunnen vrij prijzig zijn. Je kan deze ook vervangen door stukjes gebakken kip of kalkoen.
  • De grijze garnalen kan je ook vervangen door blokjes feta of gebakken halloumi blokjes.
  • Ik voegde blokjes paprika en komkommer toe aan de pastasalade. Je kan hier zelf volop mee spelen. Voeg nog wat erwtjes toe of radijsjes …
  • Ik heb de tomaten geĆ«mondeerd (de schil verwijderen door de hele tomaat even in kokend water te houden). Dit is niet verplicht maar in deze koude versie vind ik een gepelde tomaat iets lekkerder.
  • Meal preppen? Ja hoor kan perfect. De tomaten kan je de dag voordien al emonderen en afgedekt bewaren in de koelkast. Ook de pastasalade kan je de dag voordien al maken. De saus maak je best voor het serveren omdat we met avocado werken en deze zal na een paar uur bruin beginnen uit te slaan. Meng de pastasalade met de groentjes met een beetje olijfolie tegen het plakken.
Gevulde tomaten met pasta en garnalen. Deze lekker eenvoudige gevulde tomaten met pasta en garnalen is een simpel voedzaam alternatief op de tomaat-garnaal. Tomaten opgevuld met een pastasalade, grijze garnalen en een snelle avocadosaus

Gevulde tomaten met pasta en garnalen

Deze lekker eenvoudige gevulde tomaten met pasta en garnalen is een simpel voedzaam alternatief op de tomaat-garnaal. Tomaten opgevuld met een pastasalade, grijze garnalen en een snelle avocadosaus
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 4 vleestomaten
  • 250 gr riso pasta
  • 1 lente-ui
  • 1 (gele) paprika
  • 1/2 komkommer
  • 2 avocado's
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el basilicum (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • 300 gr grijze garnalen
  • Olijfolie
  • Kropsla om te serveren

Instructies
 

  • Begin met de tomaten te emonderen.
    Breng een grote pot met water aan de kook.
    Je kan de kroontjes van de tomaten verwijderen. Ik heb dit niet gedaan, is leuker zo om te presenteren.
    Maak onderaan de tomaten een kruisje met een scherp mes.
    Dompel de tomaten zo'n 20 a 30sec in het kokend water en spoel daarna direct onder koud water. Nu kan je ze makkelijk ontvellen.
    Zet de tomaten in de koelkast terwijl je de pastasalade maakt.
  • Kook de pasta gaar zoals vermeldt op de verpakking.
    Hak ondertussen de lente-ui fijn.
    Snij de paprika en komkommer in fijne blokjes.
    Voor de avocadosaus, doe de avocado's, yoghurt, bieslook, peterselie, basilium, royale snuif peper en zout in een blender en mix tot een gladde saus. Proef en breng verder nog op smaak met peper en zout.
    Giet de pasta af, spoel goed onder koud water.
    Voeg de groentjes toe samen met 2/3 van de avocadosaus. Meng goed.
    Voeg ook 2/3 van de grijze garnalen toe. Meng nog even kort.
  • Snij de hoedjes van de tomaten, hol ze voorzicht uit met een lepel.
    Vul de tomaten op met de pastasalade, werk af met de resterende garnalen.
    Serveer met de kropsla en de rest van de avocadosaus.
    Smakelijk
Trefwoord avocado, doordeweeks recept, garnalen, meal preppen, pasta, pastasalade, snelle recepten, tomaten
Gevulde tomaten met pasta en garnalen. Deze lekker eenvoudige gevulde tomaten met pasta en garnalen is een simpel voedzaam alternatief op de tomaat-garnaal. Tomaten opgevuld met een pastasalade, grijze garnalen en een snelle avocadosaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.