Zoete aardappelkoekjes

Zoete aardappelkoekjes - Snel, eenvoudig & voedzaam

Vorig weekend had ik nog eens een extra lang weekend van maar liefst 3 dagen :-D. Dat leek eeuwen geleden precies, maar wat heeft het deugd gedaan. Drie dagen alles op het gemakje en ook weer wat tijd om nieuwe receptjes te testen, rustig te fotograferen en op mijn gemak uit te typen. Via mijn Instagram stories probeer ik jullie zo veel mogelijk mee te nemen in mijn keuken en de receptjes die ik maak en jullie waren (net zoals ikzelf) laaiend enthousiast toen ik de foto van deze zoete aardappelkoekjes deelde.

Massaal veel reacties heb ik gekregen in mijn Instagram inbox voor het receptje van deze hartige koekjes. En omdat ze zo maar echt zo lekker zijn, ga ik jullie echt niet langer meer in spanning laten zodat jullie ook volop kunnen gaan smullen van deze zalige koekjes. Hartige koekjes om precies te zijn, die je kan serveren als hapje (met een licht yoghurt-kruidensausje). Of maak de koekjes iets groter en beleg ze met wat guacamole, wat stukjes kip of hou het veggie met wat verkruimelde feta of een gepocheerd eitje. Je kan echt eindeloos gaan variëren in de toppings.

Voor de koekjes zelf, heb je maar 6 ingrediënten nodig. Zoete aardappelen natuurlijk in de hoofdrol, lente-ui, eitjes, wat zout en mijn “secret ingredient” in bijna elke (hartig) recept met zoet aardappel … kipkruiden (ik gebruik altijd die van Verstegen). Geloof mij, maak maar eens ovenfrietjes gekruid met deze kipkruiden, zalig lekker!

Ik serveerde bij deze zoete aardappelkoekjes een snel licht yoghurtsausje met kruiden. Je zou ook voor een klassieke guacamole kunnen gaan of meng 150gr Griekse yoghurt met 1kl mayonaise en 2el zoete chilisaus.

Zoete aardappelkoekjes - Snel, eenvoudig & voedzaam
Zoete aardappelkoekjes - Snel, eenvoudig & voedzaam

Zoete aardappelkoekjes

Deze hartige zoete aardappelkoekjes met een licht kruiden-yoghurtsausje is het ideale gezonde hapje. Met slechts 6 ingredienten en in slechts 30min heb je deze op tafel staan.
Totale tijd 30 minuten
Gang hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

Zoete aardappelkoekjes

  • 400 gr zoete aardappelen
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 1 tl kipkruiden
  • 1 snuifje zout
  • 1 el bloem
  • Olie

Yoghurt-kruidensausje

  • 200 gr griekse yoghurt
  • 1 el dille (fijngehakt)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

Zoete aardappelkoekjes

  • Schil de zoete aardappelen en rasp ze. Als je een foodprocessor hebt met een raspfunctie, kan je het best deze gebruiken.
    Hak de lente-uit fijn.
    Doe de eieren, kipkruiden en zout in een mengkom en klop los.
    Voeg de geraspte zoete aardappel en lente-ui toe.
    Doe hierbij de bloem en meng goed.
    Verhit een pan met een royale scheut olie en schep ongeveer 1el (per koekje – dit is voor kleine koekjes ideaal als hapje) van het deeg in de pan. Druk iets platter en bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Je kan
    TIP : Laat de koekjes eerst zo'n 3 a 4min bakken alvorens ze om te draaien. Anders zullen ze niet stevig zijn en uiteenvallen als je omdraait.
    TIP : Zorg dat er steeds genoeg olie is in de pan.
    TIP : Roer steeds heel goed door het zoete aardappel deeg alvorens in de pan te scheppen. Tijdens het staan zal er vocht in de kom komen, dit is normaal. Daarom is het belangrijk om steeds goed te mengen alvorens wat deeg in de pan te scheppen.
    TIP : Als de koekjes niet stevig genoeg zouden zijn, voeg nog een beetje extra bloem toe.
    Serveer de koekjes direct.

Yoghurt kruidensausje

  • Meng hiervoor alle ingredienten en serveer bij de koekjes.
    Smakelijk
Trefwoord gezond, hapje, snel klaar, snelle recepten, vegetarisch, zoete aardappel
Zoete aardappelkoekjes - Snel, eenvoudig & voedzaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.