Curry met nieuwe aardappelen en erwtjes

Curry met nieuw patatjes en erwtjes-2

Een zelfgemaakte curry stond al lang op mijn “to cook” lijstje, dat lijstje is trouwens al heel lang geworden :-). Daarom heb ik mij overlaatst geleden gewaagd aan dit populaire Aziatisch gerecht. Eigenlijk heb je hier helemaal niet zo veel werk mee en terwijl de curry zachtjes staat te sudderen kan je rustig genieten van een cocktailtje op je terras en uitkijken naar het weekend.

Curry met nieuw patatjes en erwtjes-2
Shoptip voor Madras Curry poeder > bij Albert Heijn hebben ze Madras Curry poeder van Jonnie Boer

Ingrediënten (4 personen)

  • 500gr nieuwe aardappelen (geschild)
  • 200gr erwtjes
  • 2 uien
  • 2 rode pepertjes
  • 1 limoen
  • 1 kleine stukje gember (15gr ongeveer)
  • Enkele takjes koriander
  • 2kl komijnzaadjes
  • 1kl madras curry poeder (vind je bij Albert Heijn)
  • 1/2kl kurkuma
  • 500ml natuur yoghurt
  • 500ml bouillon (ik heb kipbouillon gebruikt)
  • Olijfolie of andere plantaardige olie

Bereidingswijze

Hak de uien en de pepertjes fijn.
Halveer de aardappelen.
Schil de gember en hak fijn.
Snij de blaadjes van de koriander af en leg deze even opzij, hak de steeltjes grof.

Verhit een ruime kookpot met een goede scheut olie.
Fruit hierin de ui aan tot hij glazig ziet (ongeveer 8 a 10min). Laat de ui niet bruin worden.
Voeg dan de fijngehakte pepertjes toe samen met de fijngehakte gember en de kruiden (komijn, madras curry en kurkuma). Laat enkele minuten bakken.
Voeg de gehalveerde aardappelen toe en limoensap (sap van 1 limoen). Roer alles goed door zodat de kruidenmengeling rondom de aardappelen hangt.

Curry met nieuw patatjes en erwtjes-2

Voeg als laatste de korianderstelen toe samen met de yoghurt en bouillon. Roer alles even goed door.
Laat de curry ongeveer 35 a 40min zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn en de saus gereduceerd is.

Als de curry klaar is, serveer met rijst of naanbrood.

Smakelijk !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.