Geroosterde bloemkool met Boursin

Geroosterde bloemkool met Boursin

Vergeet bloemkool in witte saus!
Vanaf nu ga je enkel nog maar deze geroosterde bloemkool met Boursin willen. Neem het aan van iemand die verzot is/was op de klassieke grootmoeders bloemkool in bechamelsaus.
Deze versie is gewoon next level, eentje die barst van smaak en yumminess en je hebt er eigenlijk amper werk aan. Je oven en je keukenmachine doen al het werk, hoe goed klinkt dat!

Geroosterde bloemkool, ik ben er al langer fan van. Ja, ik ben nu eenmaal een “oven persoon”. Ik smijt gewoon bijna alles in de oven, is veel makkelijker. Een bloemkool roosteren zal er voor zorgen dat ten eerste je bloemkool lekker knapperig blijft en de smaak blijft ook veel beter bewaard. En de vele vitaminen en voedingstoffen zullen ook niet wegkoken.
Je kan er voor kiezen om de bloemkool in z’n geheel (bladeren wel verwijderd) te roosteren of je kan hem eerst in roosjes verdelen. Ik heb deze eerst in roosjes verdeeld dan is ie veel sneller klaar.
Je kan de bloemkool heel klassiek roosteren door gewoon wat olijfolie, peper en zout toe te voegen. In dit receptje koos is voor een marinade op basis van mosterd, honing, kurkuma & citroen.

Geroosterde bloemkool met Boursin

Bij de bloemkool geen klassieke witte belhamelsaus, wel opgeklopte Boursin. Normaal smeren we deze bekende Franse roomkaas op ons boterhammetje of gebruiken we hem als dip. Vandaag maken we er een zalige saus mee. Een saus die jullie nog vaak gaan maken, dat beloof ik jullie. Super easy en snel te maken en je keukenmachine doet gewoon al het werk.

Geroosterde bloemkool met Boursin

Geroosterde bloemkool met Boursin

Heerlijke snelle geroosterde bloemkool met een super easy opgeklopte Boursin saus
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Geroosterde bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 2 el graanmosterd
  • 4 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 citroen
  • Peper en zout

Opgeklopte Boursin

  • 300 gr Boursin (natuur)
  • 2 el Griekse yoghurt

Instructies
 

Geroosterde bloemkool

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes en leg op de bakplaat.
    Meng de mosterd met de olijfolie, honing, kurkuma, sap van 1 citroen, peper en zout.
    Giet dit over de bloemkool en meng goed.
    Rooster de bloemkool mooi goudbruin in de oven voor zo'n 20 a 25min. De bloemkool mag nog "een beet" hebben.

Opgeklopte Boursin

  • Doe de Boursin en de griekse yoghurt in een blender/foodprocessor en mix tot een gladde crème. Je kan dit ook met een handmixer doen.
    Serveer de geroosterde bloemkool met de opgeklopte Boursin.
    Smakelijk
Trefwoord barbecue, bbq, bijgerecht, bloemkool, boursin, mosterd, vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.