Gebakken tortilla’s met roerei & spek

Gebakken tortilla's met roerei & spek

De klassieke “roerei met spek” krijgt in dit receptje een ware upgrade, eentje met Mexicaanse vibes. De officiële Mexicaanse benaming van deze rolletjes is eigenlijk taquitos, ik hou het op gebakken tortilla’s met roerei en spek. Een veelzijdig receptje dat je op eender welk moment van de dag op tafel kan toveren … als ontbijt, brunch, avondmaal, apéro hapje. Een receptje dat weinig werk of tijd vraagt en waar je met gemak groentjes in kan verstoppen. Een WIN-NER!

Taco’s – Quesadilla’s – taquito’s
De Mexicaanse keuken kent wel wat gerechtjes met tortilla’s in de hoofdrol. Zo hebben we de bekende taco’s waarbij ze gevouwen worden. Quesadilla’s kan je vergelijken met onze croque Monsieurs. En bij taquito’s rollen we ze op. Daarnaast hebben we ook nog burrito’s, fajitas en tostada’s. Eén voor één toppertjes uit de Mexicaanse keuken, die je gewoon eens geprobeerd moet hebben.

In dit gerechtje maken we een klassiek roerei, bakken we spekblokjes krokant en ik voegde nog wat spinazie toe. Je kan hier volop nog extra groentjes aan toevoegen zoals kleine blokjes paprika, courgette, zoete aardappel … En je kan hier ook makkelijk een vegetarische versie van maken door het spek weg te laten.
De zachte tortilla’s worden belegd met het roerei-spek mengsel en daar gaat nog wat geraspte kaas over. De kaas zal tijdens het bakken lekker smelten en zal de “lijm” zijn.

Gebakken tortilla's met roerei & spek
Gebakken tortilla's met roerei & spek

Gebakken tortilla’s met roerei & spek

Heerlijke krokante tortilla's gevuld met roerei, spek en een romige avocadocrème. Je kan ze serveren als ontbijt, bij de brunch of als hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 8 kleine tortilla's (of 4 grote)
  • 200 gr spekblokjes
  • 5 eieren
  • 1 scheutje melk
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakt bieslook
  • 100 gr spinazie
  • 150 gr cheddar kaas (geraspt)
  • 2 avocado's
  • 2 el griekse yoghurt
  • 1/4 sjalot
  • Peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een pan (zonder vetstof) en bak hierin de blokjes spek mooi goudbruin en krokant.
    Schep uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
    Veeg de pan wat proper met keukenpapier
  • Kluts de eieren los met het scheutje melk. Voeg de fijngehakte bieslook, peterselie en wat peper en zout toe. Roer nog even los.
    Voeg een scheutje olijfolie toe in de pan waarin je het spek hebt gebakken.
    Giet het ei mengsel in de pan. Laat eerst even stollen en roer dan goed tot een mooi zacht roerei. Voeg de spinazie toe, roer even om en laat de spinazie slinken.
    Eenmaal de spinazie geslonken is, voeg de krokante spekblokjes toe, meng nog even kort.
  • Leg de wraps op een bordje en zet voor zo'n 45 a 60sec in de microgolfoven. Zo worden ze wat zachter en kan je ze makkelijker oprollen.
    Verwarm dan de oven voor op 200 graden.
    Neem een wrap, leg onderaan de wrap wat van het ei-spinazie-spek mengsel (ongeveer 2el), strooi hierover wat geraspte cheddar kaas en rol stevig op. Je kan er eventueel nog een prikkertje insteken zodat ze mooi opgerold blijven.
    Leg in een ovenschaal of bakplaat (met de naad naar beneden).
    Strooi nog wat geraspte kaas over de rolletjes en bak ze ongeveer 10 a 15min in de oven tot ze mooi goudbruin en krokant zijn
  • Terwijl de taquitos in de oven staan, kan je de avocadocrème maken.
    Doe hiervoor het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de sjalot, yoghurt, peper en zout. Mix tot een gladde crème.
    Proef en breng nog verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer de taquitos met de avocadocrème en eventueel nog wat kerstomaatjes, schijfjes komkommer en fijngehakte lente-ui.
    Smakelijk
Gebakken tortilla's met roerei & spek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.