Carrot cake pannenkoeken

Carrot cake pannenkoeken

Pannenkoeken, daar kan je nu eens nooit genoeg receptjes voor hebben dus ik deel met jullie alvast nog eentje van deze carrot cake pannenkoeken. Pannenkoeken is zo’n gerecht dat op elk moment van de dag kan. Of het nu als ontbijt, lunch of avondmaal is … pancakes kunnen nu eenmaal op eender welk moment van de dag. Of het nu volgens het klassieke recept is, of de fluffy American pancakes, hartige versie of groene pannenkoeken … smaken doen ze allemaal keer op keer. Dat is nu eenmaal de power van “pancakes”.

Ik experimenteer er ook graag op los als het op pannenkoeken aankomt. Spelen met verschillende soorten bloem of suikers. Met ei of zonder ei. Gebakken in de pan of in de oven. Groentjes en/of fruit toevoegen.
Eindeloos variëren telkens weer en daarom zijn pannenkoeken zo leuk om te maken. Alleen maar liefde!

Dit pannenkoek receptje is er eentje met de smaak van worteltaart, twee vliegen in één klap zou je kunnen zeggen. Lekker origineel en voedzaam om dit op tafel te zetten. Zoals je op de foto kan zien, heb ik kleine pannenkoekjes (poffertjes formaat) gebakken. Vind ik persoonlijk veel leuker om te presenteren & is ook makkelijker om te bakken.

Carrot cake pannenkoeken

TIP !
> Heerlijk met geroosterde aardbeien. Verwijder de steeltjes van een bakje aardbeien, leg ze in een ovenschaal, overgiet met wat honing of agavesiroop en bak ze zo’n 10 a 12min in de oven (op 180 graden).

Carrot cake pannenkoeken
Carrot cake pannenkoeken

Carrot cake pannenkoeken

De smaak van worteltaart in pannenkoeken, perfect als ontbijt of tussendoortje
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 60 gr geraspte wortel
  • 1 banaan (rijp)
  • 125 ml melk (halfvolle melk, amandelmelk, kokosmelk, …)
  • 1 kl citroensap
  • 1 ei
  • 1 el agavesiroop (of maple syrup, honing, …)
  • 60 gr speltbloem
  • 40 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuifje kaneel
  • Olie/kokosolie om te bakken

Instructies
 

  • Meng de speltbloem, amandelmeel, bakpoeder en kaneel. Zet even opzij.
  • Plet de banaan en meng met de melk, ei, citroensap en agavesiroop.
    Voeg het bloem mengsel toe en meng goed.
    Voeg nu ook de geraspte wortelen toe en meng nog even kort.
    Laat het deeg zo'n 10min rusten.
  • Verhit een pan met wat olie.
    Schep zo'n 1 a 2el (voor kleine pannenkoekjes schep je 1el van het deeg in de pan) van het deeg in de pan en bak mooi goudbruin aan beide kanten.
    Serveer direct met wat yoghurt en vers fruit
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, ontbijt, tussendoortje, wortelen
Carrot cake pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.