Ontbijt parfait met speculaas

Ontbijt parfait met speculaas

Deze ontbijt parfait met speculaas is een ontbijtje waarmee iedereen gewoon zijn dag wil beginnen. Geloof mij! Onderaan een crunchy crumble op basis van noten en verkruimelde speculaasjes en daarop komt een smeuïge crème op basis van yoghurt, banaan en wat speculaaspasta. Dat klinkt toch gewoon super lekker 😀

Voor de crumble heb je geen oven nodig, gewoon alle ingrediënten even mixen in je blender. Handig & snel! En je kan deze crumble al makkelijk de dag voordien even mixen. Spaart weer wat tijd de volgende ochtend.
En laat je blender maar op je aanrecht staan want ook de crème maken we in de blender. Ja, als je mij vraagt welk toestel je standaard in je keuken dient te hebben dan is het wel een blender. Smoothies, pannenkoekdeeg, deeg voor cake, crumbles, guacamole … ik kan nog wel even doorgaan wat ik allemaal in mijn blender maak. Dit is geen verkoopspraatje om een blender aan te schaffen, gewoon een handige tip 😉 om het koken en bakken wat sneller te laten verlopen.

Ontbijt parfait met speculaas

TIP !
> Ik heb zelf een Kitchenaid K400 blender, super handig in gebruik, heel gebruiksvriendelijk en neemt amper plaats in beslag. En beschikbaar in super leuke kleurtjes.

Ontbijt parfait met speculaas

Ontbijt parfait met speculaas

Een lekker voedzaam ontbijtje met een vleugje speculaas
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 50 gr pindakaas (*)
  • handvol amandelen (ongeroosterd)
  • 75 gr speculaasjes
  • 2 el speculaaspasta
  • 2 bananen (rijp)
  • 1 limoen
  • 300 gr kokosyoghurt
  • 1 a 2 el honing of agavesiroop
  • 1 tl vanille essence

Instructies
 

  • Doe de pindakaas in een kookpotje en laat deze smelten zodat deze lopender wordt.
    Hak de amandelen in grove stukjes. Verkruimel de speculaasjes.
    Voeg de stukjes amandelen en speculaasjes toe aan de gesmolten pindakaas en meng goed.
    Verdeel dit mengsel over 4 kleine potjes. Zet zo'n 30min in de koelkast
  • Plet of mix de banaan tot moes.
    Doe de pindakaas in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix kort los en luchtig. Voeg dan de yoghurt, kokosyoghurt, sap van halve limoen, honing (begin met 1el) en vanille essence toe. Mix tot een gladde crème.
    Proef en voeg eventueel nog wat honing toe of nog wat extra limoensap.
    Schep de crème bovenop de speculaascrumble. Je kan dit nu direct eten of bewaren in de koelkast.
    Smakelijk

Notities

(*) Gebruik het best lopende pindakaas. Ik ga altijd standaard voor de 100% van bij Albert Heijn
Trefwoord ontbijt, speculaas, tussendoortje
Ontbijt parfait met speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.