Granola met peperkoek

Granola met peperkoek

Granola is zo’n gerechtje waar je nu eens eindeloos mee kan variëren. Bij mij thuis is het een wekelijks ritueel geworden om zelf granola te maken en elke week is ie wel anders. Elke week speel ik met ingrediënten en smaakmakers, nooit is ie hetzelfde en dat is wat ik er zo leuk aan vind om hem zelf te maken. Op mij blog kan je al een heleboel granola versies vinden, vandaag doe ik er daar met plezier nog eentje bij met deze granola met peperkoek.

Een granola om de dag goed mee in te zetten of als tussendoortje voor wanneer je wat energie nodig hebt. Eigenlijk is granola een gerechtje dat je mij op eender welk moment van de dag kan voorschotelen, ja zelfs als lunch of waarom niet als avondmaaltje.

In deze granola versie, voegde ik een typisch Belgisch ingrediënt toe namelijk peperkoek ook wel honingkoek, ontbijtkoek of kruidkoek genaamd. Ik gebruikte de honingkoek van Meli in deze versie, die trouwens nog steeds gemaakt wordt volgens een traditioneel recept.

Granola met peperkoek

Serveertip :
Heerlijk in combinatie met yoghurt en geroosterde druiven.
Voor de geroosterde druiven, hoef je enkel een trosje druiven in een ovenschaal te leggen overgiet met 1el honing (of agavesiroop) en zo’n 10min roosteren in de oven (190 graden) tot ze beginnen open te barsten

Granola met peperkoek
Granola met peperkoek

Granola met peperkoek

Een lekker gezond ontbijtrecept of als voedzaam tussendoortje
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 100 gr havermout
  • 2 el chiazaad
  • 2 el lijnzaad
  • 2 handjes pecannoten
  • 30 gr gepofte quinoa of gepofte rijst
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel fijngeraspt
  • 3 a 4 el kokosolie gesmolten
  • 3 el agavesiroop of honing
  • 4 sneetjes peperkoek/honingkoek
  • snuifje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Hak de pecannoten grof en doe in een mengkom samen met de havermout, chiazaad, lijnzaad, gepofte quinoa en snuifje zout. Meng even.
    Meng de gesmolten kokosolie met de agavesiroop/honing en de fijngeraspte zeste van sinaasappel. Giet dit bij de droge ingredienten en meng goed. Als dit mengsel iets te droog is, voeg nog wat extra gesmolten kokosolie toe.
    Stort de granola op de bakplaat en spreid goed uit.
    Bak de granola alvast 12min tot deze lichtjes begint te kleuren.
    Snij ondertussen de honingkoek/peperkoek in kleine blokjes.
    Haal de granola uit de oven, voeg de blokjes honingkoek/peperkoek toe en hussel goed.
    Bak nog eens 8 a 10min tot de granola mooi goudbruin is.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen zal hij lekker krokant worden.
    Bewaar de granola luchtdicht
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, granola, peperkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.