Zomerse frittata

Zomerse omelet

Deze frittata heb ik gemaakt vlak nadat we zijn thuisgekomen van onze lange reis. We wilden terug normaal, voedzaam en gezond eten maar vooral iets simpel …  Gelukkig bestaat er dan zoiets als frittata of dikke omelet. Je hoeft enkel maar wat verse groenten te snijden, eitjes klutsen en bakken. Dat kon zelfs een zombie zoals ik toen 🙂

Zomerse omelet

Ingrediënten (4 personen)

  • 300gr nieuwe patatjes of krieltjes
  • 6 eieren
  • 1 teentje look (uitgeperst)
  • 1kl mosterd (ik heb graanmosterd gebruikt)
  • 3el roomkaas (ik heb Philadelphia gebruikt)
  • 1 courgette (in blokjes gesneden)
  • 100gr feta
  • 50gr zongedroogde tomaten
  • 100gr erwtjes (verse of uit de diepvries)
  • Melk (scheutje)
  • Peterselie en bieslook fijngesneden (of uit de diepvries)
  • Chilipoeder (snuifje)
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Kook de aardappelen eerst al gaar in ongeveer 20min. Giet af en laat afkoelen.

Snij de courgette, feta en zongedroogde tomaatjes in blokjes.
Snij de gekookte aardappelen in kwartjes.

Neem een ruime mengkom en klop hierin de eieren los. Voeg hierbij de uitgeperste look, mosterd, roomkaas, scheutje melk, snuifje chilipoeder en kruiden. Meng alles goed.

Verhit een ruime (hoge pan) en doe hierin een ruime hoeveelheid olijfolie.
Bak hierin de blokjes aardappel goudbruin aan. Roer regelmatig.
Voeg dan de blokjes courgette toe en laat even meebakken.
Strooi de erwtjes bij de aardappelen en courgette en laat ook even meebakken.

Giet het eiermengsel nu bij de bakkende groentjes en verkruimel hierover de feta. Laat de frittata rustig bakken tot het ei bijna gestolt is.

Zet de frittata de laatste 4 a 5min nog even onder ovengrill zodat de bovenkant ook kan stollen en de kaas kan smelten. Hou dit wel goed in de gaten zodat de frittata niet zwart wordt.

Zomerse omelet

Haal uit de oven en serveer meteen.
Lekker met een stukje brood of slaatje

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.