Bladerdeegtaart met champignons & rode pesto

Bladerdeegtaart met champignons & rode pesto

Deze bladerdeegtaart met champignons en rode pesto is puur comfort food! Eentje dat je mij gerust het hele jaar kan voorschotelen. Eentje waar je zelf nog mee kan spelen en extra’s toevoegen. Eentje dat je full veggie houdt of voeg wat kippenballetjes toe. Eentje dat je weer perfect kan meal preppen in het weekend. Veelzijdigheid troef gewoon met dit receptje!

Wat kan je verwachten van deze taart?
Een bladerdeegkorst zoals je kan zien en daaronder een heerlijke romige rode pestosaus met een paddenstoelenmix. Ik voegde ook nog wat kippenballetjes toe. Dit hoef je niet te doen zodat je een veggie versie hebt, je kan ook nog wat extra groentjes toevoegen zoals bloemkool en/of spinazie. Of voeg nog wat stukjes kip toe dan lijkt het wel een grote vol-au-vent met een tomatensmaakje.

“En kan je dit nu ook met groene pesto maken” vragen jullie je misschien wel af. Ja dat kan perfect! Ik zou dit dan ook combineren met groene asperges bijvoorbeeld.

Bladerdeegtaart met champignons & rode pesto
Bladerdeegtaart met champignons & rode pesto

Bladerdeegtaart met champignons & rode pesto

Een heerlijke hartige taart gevuld met champignons en een romige rode pestosaus
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 700 gr champignons of paddenstoelenmix
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl oregano
  • 170 gr rode pesto
  • 200 gr ricotta
  • 200 ml kipbouillon of groentebouillon
  • 1/2 citroen
  • 250 gr kipgehaktballetjes optioneel
  • 1 grote vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Pel de sjalotten en hak fijn.
    Pel de look en hak fijn.
    Maak de champignons proper en en snij in plakjes.
    Doe de rode pesto, ricotta, bouillon tijm en oregano in een blender en mix tot een gladde saus. Proef en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.
  • Als je gehaktballetjes gaat toevoegen dan ga je deze eerst moeten bakken.
    Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin en gaar. Schep uit de pot.
  • Fruit in dezelfde stoofpot (voeg eventueel opnieuw wat olie toe) de sjalot mooi glazig voor zo'n 6 a 7min. Roer regelmatig en laat de sjalot niet bruin worden.
    Voeg de champignons toe en bak ze voor zo'n 5 a 7min. Ze moeten zacht worden maar nog een beetje bite hebben. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe indien de stoofpot te droog wordt.
    Voeg dan de fijngehakte look toe en laat nog een minuutje mee bakken.
    Giet hierbij de rode pestosaus, breng zachtjes aan de kook en haal dan van het vuur.
    Voeg nu de gehaktballetjes toe indien je deze gebruikt.
    TIP !! Deze vulling kan je makkelijk al 1 a 2 dagen op voorhand maken en bewaren in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Schep de vulling in een taartvorm en bedek met het bladerdeeg. Duw de zijkanten ietwat aan en snij het overtollige deeg weg.
    Kluts het ei los en wrijf hiermee het bladerdeeg in.
    Bak de taart voor zo'n 30 a 40min in de oven tot de korst mooi goudbruin is.
    Smakelijk!
Trefwoord bladerdeeg, champignons, doordeweeks recept, hartige taart, meal preppen, pesto
Bladerdeegtaart met champignons & rode pesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.