Simpel, vlug te maken en overheerlijk dat is de beste omschrijving van dit gerechtje. Ik ben momenteel nog volop aan het genieten van het enorme aanbod zomerfruit … aardbeien, kersen, nectarines, bessen, perziken … Voor mij mag het een heel jaar zomer zijn alleen al voor het heerlijke fruit. Dus ik probeer het zo veel mogelijk te verwerken in mijn gerechten, niet alleen in dessertjes maar ook in iets hartig zoals met deze gegrilde perziken gevuld met bulgur.
Ze zijn ideaal als bijgerecht bij een BBQ of gewoon als hoofdgerecht. En heb je nog wat over? Gewoon bijhouden en de volgende dag meenemen als lunch.
Tip > Vervang de perziken door nectarines of de bulgur door couscous of quinoa.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 perziken (niet te hard – niet te rijp – tussenin 🙂 )
- 150gr bulgur
- 70gr feta (in kleine blokjes gesneden)
- 1 citroen
- Peterselie en bieslook (fijngehakt)
- Olijfolie – Boter
- Peper en zout
- Optioneel > gele paprika in kleine blokjes gesneden
Bereidingswijze
Kook de bulgur gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en laat even afkoelen.
Roer onder de warme/lauwe bulgur een lepeltje boter of olijfolie.
Voeg de blokjes feta en de gehakte kruiden toe en meng even.
Kruid naar smaak met peper, zout en citroensap.
Halveer de perziken en verwijder de pit.
Grill de perziken even op de BBQ of in een grillpan. Hou goed in de gaten aangezien ze vlug zwart worden.
Lepel in elke perzik helft een beetje van het bulgurmengsel.
Laat het smaken !