Gegrilde perziken gevuld met bulgur

Gegrilde perziken gevuld met bulgur

Simpel, vlug te maken en overheerlijk dat is de beste omschrijving van dit gerechtje. Ik ben momenteel nog volop aan het genieten van het enorme aanbod zomerfruit … aardbeien, kersen, nectarines, bessen, perziken … Voor mij mag het een heel jaar zomer zijn alleen al voor het heerlijke fruit. Dus ik probeer het zo veel mogelijk te verwerken in mijn gerechten, niet alleen in dessertjes maar ook in iets hartig zoals met deze gegrilde perziken gevuld met bulgur.
Ze zijn ideaal als bijgerecht bij een BBQ of gewoon als hoofdgerecht. En heb je nog wat over? Gewoon bijhouden en de volgende dag meenemen als lunch.

Gegrilde perziken gevuld met bulgur

Gegrilde perziken gevuld met bulgur

Tip > Vervang de perziken door nectarines of de bulgur door couscous of quinoa.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 perziken (niet te hard – niet te rijp – tussenin 🙂 )
  • 150gr bulgur
  • 70gr feta (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 citroen
  • Peterselie en bieslook (fijngehakt)
  • Olijfolie – Boter
  • Peper en zout
  • Optioneel > gele paprika in kleine blokjes gesneden

Bereidingswijze

Kook de bulgur gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en laat even afkoelen.
Roer onder de warme/lauwe bulgur een lepeltje boter of olijfolie.

Voeg de blokjes feta en de gehakte kruiden toe en meng even.
Kruid naar smaak met peper, zout en citroensap.

Halveer de perziken en verwijder de pit.
Grill de perziken even op de BBQ of in een grillpan. Hou goed in de gaten aangezien ze vlug zwart worden.

Lepel in elke perzik helft een beetje van het bulgurmengsel.

Laat het smaken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.