Stoofpotje met vis

Stoofpotje met vis

Stoofpotjes, de ideale winterse kost! Zo’n kost om je ‘s avonds aan op te warmen na een ijskoude dag. Zo eentje om van te genieten van de eerste tot de laatste hap wat ik voor de volle 100% heb gedaan bij dit stoofpotje met vis. Zo echt een zalig ontspannend genietmomentje en daarom staan stoofpotjes vaak op mijn weekmenu. Om van te genieten maar ook omdat het ideale “meal prep” gerechtjes zijn. Ideale gerechtjes om op een winterse zondagnamiddag te maken om zo een easy peasy week tegemoet te gaan.

De meeste stoofpotjes worden gemaakt op basis van vlees, ik ga vandaag voor vis en scampi’s wat dus ook perfect kan. Ik gebruikte een mix van kabeljauw en zalm maar hier kan je zelf naar smaak mee spelen. Je kan het best voor een stevige vis kiezen.

> Je kan dit gerechtje makkelijk al 1 a 2 dagen op voorhand maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
> Voeg naar hartelust nog wat extra groentjes toe (bloemkoolroosjes, courgette, aubergine, kikkererwten).

Stoofpotje met vis
Stoofpotje met vis

Stoofpotje met vis

Een lekker eenvoudig stoofpotje op basis van vis en perfect om te meal preppen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 700 gr mix van stevige witte vis filets & zalm filet
  • 100 gr scampi's (gepeld)
  • 1 limoen (+ extra om te serveren)
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1/2 jalapeno
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 350 gr passata
  • 150 ml groentebouillon
  • 125 ml zure room
  • olijfolie
  • peper en zout
  • rijst of couscous om te serveren

Instructies
 

  • Snij de vis in stukjes/blokjes van zo'n 5cm. Doe in een kom samen met de scampi's, kruid ze met peper en zout, voeg 1/2tl fijngeraspte zeste van limoen en 1el limoensap toe. Meng even en zet even opzij.
  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes & steel van de paprika's en snij in kleine blokjes.
    Hak de jalapeno heel fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Fruit hierin de ui mooi glazig voor een paar minuten, roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg de blokjes paprika toe samen met de look, paprikapoeder, jalapeno en komijnpoeder. Roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
    Giet hierbij de tomatenblokjes, passata en bouillon. Meng even en laat zo'n 15min zachtjes sudderen.
    Voeg de zure room toe en roer goed.
    Voeg de stukjes vis en scampi's toe, roer even, zet het deksel op de stoofpot en laat nog zo'n 10min zachtjes garen of tot de vis & scmapi's gaar zijn.
  • Ondertussen kan je de rijst of couscous koken
  • Als de vis & scampi's gaar zijn, serveer met de rijst of couscous.
    Smakelijk
Trefwoord meal preppen, Stoofpotje, vis
Stoofpotje met vis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.