Gevulde koolrolletjes met gehakt

Gevulde koolrolletjes met gehakt

Gevulde koolrolletjes met gehakt dat is op en top winters comfort food, op en top hartverwarmend, op en top smaak. Een lekker lichtpuntje op zo’n koude winterse dag! Zo een gerechtje om van te smullen met een lekker warm dekentje over je en helemaal achterover gezakt in de zetel. Ja zalig!
Niet dat ik elke dag in de zetel voor TV eet hoor, zo af en toe moet toch kunnen vind ik.

Maar voor we in de zetel kunnen “ploffen” moeten we natuurlijk eerst even aan het kokkerellen gaan. Wat ook altijd super gezellig is op een ijskoude winterse dag. Het handige aan dit receptje is dat het zich perfect leent om te meal preppen. Je kan eigenlijk elke stap van dit receptje al 1 a 2 dagen op voorhand maken, het enige wat je dan nog dient te doen is de koolrolletjes garen in de saus in de oven.

Gevulde koolrolletjes met gehakt
Gevulde koolrolletjes met gehakt

TIP :
> Je kan dit recept al 1 a 2 dagen op voorhand maken. Maar leg de koolrolletjes nog niet in de tomatensaus. Hou deze apart tot wanneer je deze gaat bakken.

Gevulde koolrolletjes met gehakt

Gevulde koolrolletjes met gehakt

Een lekker receptjes van koolrolletjes gevuld met gehakt en een kruidige tomatensaus
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Koolrolletjes

  • 1 (kleine) savooikool
  • 500 gr gehakt (*)
  • 120 gr gekookte rijst
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 55 gr panko (of paneermeel) + extra
  • Peper en zout

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1,5 tl garam masala
  • 500 ml passata
  • 1 tl suiker
  • 100 ml kipbouillon
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Voor de tomatensaus
  • Pel de ui en hak fijn
    Pel het teentje look en hak fijn
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Fruit hierin de ui mooi glazig. Roer af en toe en laat de ui niet bruin worden.
    Voeg de look en garam masala toe, roer even en laat zo'n minuutje mee bakken.
    Voeg dan de suiker, passata & bouillon toe.
    Laat zo'n 15min zachtjes sudderen.
    Ondertussen kan je de koolrolletjes maken.

Voor de koolrolletjes

  • Pel de sjalot en look en hak fijn. Doe in een mengkom samen met het gehakt, rijst, ei, Parmezaanse kaas, zeste van citroen, panko, peper en zout. Meng goed en rol er gehaktballetjes van.
    Laat ze opstijven terwijl je de koolbladeren blancheert
  • Haal de bladeren van de kool en spoel ze goed onder koud water.
    Breng water aan de kook en blancheer de koolbladeren voor zo'n 2min.
    Giet af, spoel de bladeren onder koud water en laat de koolbladeren goed afkoelen.
  • Snij het ietwat dikkere en harde stuk van de bladnerf af.
    Leg een gehaktballetje in het midden van een koolblad en plooi/vouw het koolblad rond de gehaktbal. Je kan ze eventueel ook gewoon opvouwen.
    Doe hetzelfde met de rest.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Giet de tomatensaus in een ovenschaal. Leg hierin de koolrolletjes.
    Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak voor zo'n 40min in de oven.
    Verwijder dan de folie, strooi wat Parmezzanse kaas over de rolletje sen bak nog eens 5min.
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruikte kipgehakt – je kan ook perfect gemengd gehakt gebruiken
Trefwoord gehakt, meal preppen, savooikool
Gevulde koolrolletjes met gehakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.