Ontbijtcake met mango

Ontbijtcake met mango

Ontbijten met cake … dat moet kunnen vind ik šŸ™‚
Wie begint er zijn dag nu niet graag met een “goei plakske ” cake met daarbij nog een tas “straffe” koffie en de dag kan beginnen. Goed beginnen!
Goed, smaakvol en voedzaam begin van de dag met deze ontbijtcake met mango. Natuurlijk kan je deze ook eten als tienuurtje of vieruurtje of after workout snack of gewoon op ieder moment van de dag als je wat nood hebt aan wat energie.

Ontbijtcake met mango

Deze ontbijtcake bevat niet de klassieke boter-ei-suiker-bloem mix … wel wat powerfood waaronder havermout, dadels en yoghurt! Een heerlijk smeuige cake die je weer als basis kan gaan gebruiken en daarmee zelf gaan spelen en experimenteren. De mango kan je gaan vervangen door appel, peer, zomerfruit. Als yoghurt gebruikte ik kokosyoghurt maar je kan ook perfect griekse yoghurt gebruiken of amandelyoghurt.

Ontbijtcake met mango

Ingrediƫnten

  • 100gr havermout
  • 50gr amandelmeel
  • 6 medjoul dadels
  • 1el maple syrup (of agavesiroop of honing)
  • 2tl bakpoeder
  • 300gr yoghurt (*)
  • 2 eieren
  • 1tl zeste van citroen
  • 1tl vanille essence
  • 1 mango

(*) ik gebruikte kokosyoghurt. Je kan ook griekse yoghurt gebruiken of amandelyoghurt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in.

Ontpit de dadels en snij in kleinere stukjes.

Schil de mango.
Snij 1/3 van de mango in dunne schijfjes (deze komen bovenop de cake).
De rest van de mango snij je in kleine blokjes ( voor in de cake).

Doe de havermout, amandelmeel, dadels, maple syrup, bakpoeder, yoghurt, eieren, zeste van citroen en vanille essence in een blender en mix tot een glad deeg. Voeg de blokjes mango toe en spatel deze onder het deeg.
Giet het deeg in de bakvorm.
Werk af met de schijfjes mango.

Bak de cake zo’n 30 a 40min in de oven tot deze mooi gaar is binnenin.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Bewaar luchtdicht.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.